|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hemoglobin pri 20 - mesečnici
2.3.2010 20:00:31   
Samsa
Prosim,  če mi lahko katera pove, kakšne naj bi bile vrednosti hemoglobina pri 20 mesecev stari punčki.

Hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hemoglobin pri 20 - mesečnici
2.3.2010 21:52:59   
LARA25

Živjo!

Različni ediatri različno menijo.
Pri nas je imela pri 18 mes HG komaj 75, a smo ga v 2 mesecih dvignili z zdravili na 105 in takrat so rekli na PK, da je to o.k. Zdaj pri 25 MES ga ima 115 a ponovno pijemo FERUM LEK.

Če kakšna pozna naravno zdravilo za povečanje železa - pišite.

(odgovor članu Samsa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2010 22:32:10   
Najaa
Ravno 3 dni nazaj je hčerka dala kri in je s hemoglobinom 109 slabokrvna. Minimalno naj bi bilo 120.
Tavečja hčerka, stara 3 leta.

(odgovor članu LARA25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2010 22:51:09   
Anonimen
Predsolski otroci
115-125

http://med.over.net/forum5/read.php?46,5958721

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2010 23:37:10   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: LARA25

Najlaže in najhitreje telo črpa železo iz hrane, bogate z železom, živalskega izvora. Torej -rdeče meso, najbolje konjsko, krvavice, jetra. Prehranskih dodatkov, bogatih z železom rastlinskega izvora pa je veliko. Najdeš ga v suhih marelicah, pesi, temnolistni zelenjavi.

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu LARA25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.3.2010 0:03:24   
naravazazdravje

IZVIRNO SPOROČILO: polma

Najlaže in najhitreje telo črpa železo iz hrane, bogate z železom, živalskega izvora. Torej -rdeče meso, najbolje konjsko, krvavice, jetra. Prehranskih dodatkov, bogatih z železom rastlinskega izvora pa je veliko. Najdeš ga v suhih marelicah, pesi, temnolistni zelenjavi.

POmembno pa je tudi, da hkrati užije veliko vitamina C, ki je pomemeben zato, da železo sploh preide v kri. Ravno včeraj je bilo v oddaji Dobro jutro na TVS v prispevku kuhajmo za zdravje (ali nekaj takega) govora o tem, kakšno hrano pripravljat za boljšo kri in kaj zraven jest, da bo železo tudi prešlo v kri. POleg vitamina C so izpostavili tudi samo želodčno kislino, pri tem, ćče sem prav povzela, zelo pomaga tudi kuhan korenček. Prispevek si zagoto lahko ogledaš na spletni strani oddaje ...

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.3.2010 6:21:30   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: naravazazdravje

POmembno pa je tudi, da hkrati užije veliko vitamina C, ki je pomemeben zato, da železo sploh preide v kri. Ravno včeraj je bilo v oddaji Dobro jutro na TVS v prispevku kuhajmo za zdravje (ali nekaj takega) govora o tem, kakšno hrano pripravljat za boljšo kri in kaj zraven jest, da bo železo tudi prešlo v kri. POleg vitamina C so izpostavili tudi samo želodčno kislino, pri tem, ćče sem prav povzela, zelo pomaga tudi kuhan korenček. Prispevek si zagoto lahko ogledaš na spletni strani oddaje ...

Točno, še to- za boljšo absobcijo železa pomaga, da ob obroku pijemo ribezov, pomarančni sok, ali pa kivi. Odsvetuje se zaužitje mlečnih izdelkov ob obroku ali vsaj pol urej prel in po obroku. Železo je tudi v rumenjaku.

(odgovor članu naravazazdravje)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.3.2010 6:23:48   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: Samsa

Prosim,  če mi lahko katera pove, kakšne naj bi bile vrednosti hemoglobina pri 20 mesecev stari punčki.

Hvala za odgovore

Oj, Samsa, zdaj sem šele  dobro vidla-saj to si ti!!!! user posted image ČAOOOOOO!!!!!! D

(odgovor članu Samsa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.3.2010 8:07:06   
Samsa
Hvala vsem za odgovore user posted image

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.3.2010 8:07:51   
Samsa

IZVIRNO SPOROČILO: Samsa

Hvala za odgovore

Oj, Samsa, zdaj sem šele  dobro vidla-saj to si ti!!!! user posted image ČAOOOOOO!!!!!! D

ČAAAAAAAAAAAOOOOOOOOOOOOOOO Polma  - lepo te je videt user posted image

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.3.2010 8:32:10   
kristinaj
mislim da je min 120

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Samsa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.3.2010 9:38:33   
Češnja
Mi smo imeli isto težavo pri naši punčki. Pediater nam je predpisal Legofer (mislim, da se tako napiše), ki pa je zelo ogabnega okusa in smo ji ga s težavo dajali, saj se je upirala. Problem je bil tudi, da je zaradi tega sirupa fasala zaprtje. Zato sem se odločila, da ji tega ne bom dajala in sem v lekarni kupila sirup Endovital za otroke od Fabjana. To je sirup rdeče pese z dodanim C vitaminom, prijetnega okusa in dozira se v malih količinah, ne tako kot Legofer, ki bi ga morala ne vem koliko ml na dan dobiti.

Endovital sem ji zamešala kar v čaj. Njej je preverjeno pomagal, pa tudi nobenih težav z zaprtjem ni bilo.

Lep pozdrav.

Maja

(odgovor članu Samsa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zanimivosti o januarčkih
Začetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.

porod
lilip

Ste ob porodnih bolečinah tudi kaj kričale zraven?

Ja, kar veliko (18%)

Sem, samo ne preveč (26%)

Ne, nisem (47%)

Se ne spomnim:-) (9%)

Število vseh glasov: 385

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!