|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   HSG
28.11.2007 12:39:12   
sabi
pozdravljene!!

Mene pa zanima, če je bila katera na histerosalpingografiji (hsg)?
Kok je to boleče,kakšnen je riziko???

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: HSG
28.11.2007 12:44:00   
Abra
sabi, bolj je zoprno, kot boleče. No, nekatere tudi malo boli. Če imaš bolj nizek prag bolečine, lahko pred tem vzameš kako tableto. Ne razumem pa vprašanja o riziku.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.11.2007 12:55:54   
sabi
z riziko me zanima, ali so možne krvavitve, slabosti, je potrebna bolniška,...???

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.11.2007 12:56:55   
lusa8
meni je blo podobno kot kak gin. pregled. Malo je zoprno, kot je rekla Abra. Nam so dali tablete proti bolecinam in ni blo kaj dost drgac od menstre, tak da ce nimas nekih ultra hudih menstr, ki te nazenejo v postlo ti jaz ne priporocam nobene tablete se zraven. Po tem pregledu se lahko zgodi, da mas kako vnetje, to pa je to.
Rizikouser posted image   

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.11.2007 13:29:58   
Abra
IZVIRNO SPOROČILO: sabi

z riziko me zanima, ali so možne krvavitve, slabosti, je potrebna bolniška,...???

malenkost krvaviš po preiskavi. Fajn je, da imaš svoj vložek s sabo - tam ti dajo tiste bombažne. Tisti dan je kar fajn bit doma, naslednji pa po mojem že greš lahko v službo. Jaz sem imela na petek in sem se cel vikend pustila razvajat user posted image

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.11.2007 16:35:42   
*sanela*
Jaz sem imela grozno izkušnjo. Sam poseg je bil nelagoden rahlo boleč, ko sem ustala se mi je ulila kri, sem si dala vložek šla ven iz kabine in pol mi je začelo delati slabo. Par krat sem bruhala in dvakrat padla v nezavest. Zvečer sem dobila še vročino.
Upam, da boš ti šla boljše skozi!

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.11.2007 16:41:27   
lučka 25
Meni so dali pred posegom lokalno inekcijo za omrtvičenje v zadnjico (zelo rahle narave) in ker je bilo vse tako hitro, mi je prijela šele ko so mi vbrizgali tekočino na rendgenu. Poseg sem imela ob 11h, domov pa so me poslali ob 17h. Ker sem imela poseg na četrtek, sem imela bolniško še v petek in nato v ponedeljek šla v službo. Je pa tako, da če prehodne jajcevode ni take bolečine (kot boleča menstruacija), če pa imaš neprehodne jajcevode, pa zna zelo boleti.
Dobro opravi in naj bolečine ne bodo močne.

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2007 19:36:26   
sbap
Pozdravljene!

Mene pa zanima ali je priporočljivo po HSG zanositi?

Pred tednom dni sem namreč bila na tej preiskavi. Zdaj pa je čas ovulacije in me malo skrbi. Glede na to, da ti v jajčnike vbrizgajo tisti tekočino, nato te pa še z rentgenom slikajo. Zdravnica mi sicer nič ni rekla ali me opozorila glede tega, jaz sem pa po posegu bila čist zmedena, ker me je še kar fejst bolelo in se nisem spomnila, da jo vprašam. Vem samo to, da mi je rekla, da kolikor je lahko videla, sta jajcevoda prehodna user posted image .

Drugače pa sem v petek prišla v bolnico, so me poslali na odvzem krvi. Nato me je zdravnica pregledala in me napotila v dnevno bolnico. Tam so me sestre pripravile - v žilo sem dobila zdravilo proti krčenju in analgetik. Nato sem prišla na rentgen, zdravnica je vse pripravila in mi nato v presledku parih minut vbrizgala tekočino v posamezni jajčnik. Takrat pa so naredili sliko. Sem morala ležati še 15 minut, da so še enkrat slikali. Moment, ko je vbrizgala, je bil tako intenzivno boleč, da se mi je v glavi vrtelo. Samo je bolečina dokaj hitro zbledela. Zvečer, ko je analgetik popustil, me je začelo boleti in komaj sem zdržala, da nisem pojedla kake tablete proti bolečinam. In sem res začela počivati kot je treba. Popoldan sem bila še kar na nogah in mislim, da me je tudi zato zvečer tako bolelo. Naslednje dni me je še malo bolelo ampak samo, če sem se prenaprezala. 

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.12.2007 19:43:49   
Abra
Komot lahko zanosiš, lahko malo pri Pušenjaku poiščeš, pa boš naletela na isti odgovor. Nekaterim HSG pomaga, da takoj zanosijo. Mogoče bo pa tudi tebi user posted image

(odgovor članu sbap)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.12.2007 20:15:16   
sbap
Ja, sem že slišala za tega Pušenjaka.

Eh, Abra, očitno spet malo preveč razmišljam o teh stvareh in vidim strahove tam ko jih ni. Hvala ti za odgovor. Morda pa le uspe.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.12.2007 20:34:23   
Abra
sbap, saj smo vse iste user posted image zato pa imamo ta forum, da si malo pojamramo. Najbrž nisi bla v Ljubljani, kajne? Tu je vse bolj ekspresno, brez analgetikov. Pa smo tut preživele. user posted image

(odgovor članu sbap)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.12.2007 20:45:57   
stunfek
meni je bilo ful neprijetno in boleče ampak hitro konec in potem ko je bilo konec je bilo res vsega konec...nič "posledic" ali stranskih učinkov.

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.12.2007 10:41:59   
ajam27
Ja tale HSG vsaka posameznica doživi drugače.
Jaz sem ga delala v Postojni. Zjutraj sem prišla in počakala na vrsto. Sprva mi je bilo rečeno, da HSG delajo le popoldne ker morajo vse instrumente "prenastaviti" a se je moj G zmenil, da je bilo opravljeno že v dopoldanskem času.
Najprej sem morala le izprazniti mehur (o kakšnem klistirju in veliki potrebi ni bilo nobenega govorauser posted image ). POtem sem šla na slikanje, kjer so mi vbrizgali plavkasto tekočino za kontrast... Sicer je bilo malce neprijetno a to je bilo bolj kot ne vse. Dobila sem vložek, debel vložekuser posted image . Krvavela nisem nič, po posegu nisem imela nobenih vtroglavic, slabosti ali bolečin.
Vse je bilo o.k. le en jajčnik naj bi bil malce počasen...Sicer sem dobila bolniško za 3 dni. Mi je prišla kar prav zaradi drugih stvari...
To je bila moja izkušnja.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.12.2007 20:46:45   
sbap
Pozdravljene!

Ja, Abra, nisem bila v LJ. Brez analgetikov? Noro. Meni je bilo tako vsaj par ur bolečin prihranjenih.

No in danes sem dobila domov izvid. In seveda ga skoraj nič ne razumem. In pojma nimam, ali je vse ok ali ne. In zdaj moram počakati do user posted image  in potem iti na kontrolo, tako da bo kar trajalo, da mi zdravnica razloži.

A ve katera, kaj bi pomenila kratica CK? Na izvidu piše: "Ne vidi pa se izpopolnjenosti CK."

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.12.2007 9:52:50   
ANIME
Bila sem v LJ ... dobila tableto, pregled malo zoprn - ker imam precej boleče user posted image , me je tudi tukaj malo bolelo, ampak vse skupaj je trajalo cca 5 min (se z lahkoto potrpi).
Priporočam, da tisti dan ne greš v službo (jaz sem šla, ampak sem bila res slabotna še cel dan). Naslednji dan pa kot da ni bilo nič ...
Izvid in slike dobila takoj!

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu sbap)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.12.2007 18:27:15   
dolenjka
Malo v vzpodbudo:
Jaz sem imela HSG 14.5. in ugotovljeno je bilo, da je en jajčnik malo len.
4.6. sem dobila datum za umetno, pa sem bila takrat že noseča user posted image  No, ravno čas ugnezditve je bil in 9.6. sem zagledala user posted image  Prej pa 2 leti nič user posted image
Tako, zdaj veste, da je nemogoče mogoče user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.12.2007 19:19:06   
mirabela
HSG?

naslednji teden me caka user posted image  Prosim za podroben opis kaj je to, kaj delajo???

dolenjka, cestitaaaaaaaammmmmmm user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.12.2007 19:48:02   
lučka 25
Hysterosalpingographia (HSG): Je ena redkih preiskav, zaradi katere je potreben enodnevni sprejem na oddelek. Pri tej preiskavi zeni po posebnem postopku vbrizgamo v maternicno votlino kontrastno sredstvo, ki nam potem na ultrazvoku ali rentgenu pokaze obliko maternicne votline in prehodnost jajcevodov. Pred preiskavo opravimo pregled krvi na znake vnetja -sedimentacija in stevilo levkocitov. Preiskava vecinoma ni boleca, a vseeno zeni pred posegom damo zeio mocno sredstvo zoper bolecine in ravno zaradi tega zdravila, ki jo nekoliko omami in ker je mozno, da ob preiskavi izzovemo vnetno ali alergicno reakcijo priporocamo, da čez dan ostane v bolnisnici na opazovanju. Za preiskavo dobite napotnico v ambulanti za neplodnost.  

Mao bolj strokovno a vseeno preprosto. Upam, da bo v pomoč. user posted image  

(odgovor članu mirabela)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.12.2007 19:58:51   
Abra
V Ljubljani to delajo ambulantno, si v dveh, treh urah fertik.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.12.2007 20:12:58   
lučka 25
Jaz sem bila v Kranju in so me zjutraj sprejeli v sobo, tam sem počakala na poseg, ki je bil ob 11h in nato sem šla malo pred 17 uro domov. Ker je bil poseg na četrtek sem bila potem še v petek nabolniški, ker se mi ni zdelo primerno reskirati glede na službo, ki jo opravljam. Si pa na dan posega malo "matast", naslednji dan pa je vse o.k.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.12.2007 20:17:12   
bumbum
Moj HSG je zgledal kot zelooooo močni menstrualni krči(pa mam full boleče M, take, da sem tud že skup zlezla od bolečin). Edina sreča je v tem, da ta "HSG krč" traja le nekaj sekund. PO posegu nisem nič krvavela, jajcevodi so bili prehodni, doma sem bla pa 3 dni. Priporoča se, da bolj miruješ in paziš, da ne pride do kakega vnetja. Zanosiš pa lahko takoj, celo zaželjeno je(tako je meni rekla dr., ki mi je delal HSG)....preiskavo sem mela v MB.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.12.2007 9:22:30   
jazzz27
A ve katera, če se to dela kje na dolenjski?

(odgovor članu bumbum)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.12.2007 11:15:37   
taši84
za mirabelo in sabi!
hej!js sm mela učeri hsg. bile smo 3 punce. vsaka je dobila po dve tabletki proti krčem. potem smo čakale zunaj. na vrsti sm bila prva in me ni bilo nič strah. slečeš se do pasu in se uležeš na mizo v ginekološki položaj. najprej te G pretipa z roko potem pa z neko napravo gre noter kjer ti vstavi še cevko za kontrastno barvilo. potem se umaknejo in slikajo. mene osebno je bolelo samo ko sem čutila to barvilo ki se razliva v tebi. drugač pa ni boleče. je pa izvid ok. jajčniki so v redu, jajcevodi prehodni. imam le subseptus (pregrada 7mm) kar vem že od UZ. pa en ciklus ne smem zanosit zaradi RTG žarkov. to je vse. pa srečno obema.

lp, taši84

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.12.2007 13:14:14   
mirabela
hvala za odgovore punce, res ste zlate

ZA VSE user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.1.2008 20:23:44   
smetanca

Pozdavček!
tudi jaz sem dala ta pregled skozi. Bila sem v Ljubljani in tudi mene ni ne vem kako zelo bolelo. Ja podobna bolečina kot pri user posted image .
Samo se pa malce zmedena.
Po samem posegu so mi rekli da v tem ciklusu ne smem zanosit. Zaradi sevanja. Kaj pa če bi???? Res me je strah.

dolenjka - če sem te prav razuimela si ti zanosila par dni po posegu.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.