sbap -> RE: HSG (2.12.2007 19:36:26)
|
Pozdravljene! Mene pa zanima ali je priporočljivo po HSG zanositi? Pred tednom dni sem namreč bila na tej preiskavi. Zdaj pa je čas ovulacije in me malo skrbi. Glede na to, da ti v jajčnike vbrizgajo tisti tekočino, nato te pa še z rentgenom slikajo. Zdravnica mi sicer nič ni rekla ali me opozorila glede tega, jaz sem pa po posegu bila čist zmedena, ker me je še kar fejst bolelo in se nisem spomnila, da jo vprašam. Vem samo to, da mi je rekla, da kolikor je lahko videla, sta jajcevoda prehodna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smajl.gif[/image]. Drugače pa sem v petek prišla v bolnico, so me poslali na odvzem krvi. Nato me je zdravnica pregledala in me napotila v dnevno bolnico. Tam so me sestre pripravile - v žilo sem dobila zdravilo proti krčenju in analgetik. Nato sem prišla na rentgen, zdravnica je vse pripravila in mi nato v presledku parih minut vbrizgala tekočino v posamezni jajčnik. Takrat pa so naredili sliko. Sem morala ležati še 15 minut, da so še enkrat slikali. Moment, ko je vbrizgala, je bil tako intenzivno boleč, da se mi je v glavi vrtelo. Samo je bolečina dokaj hitro zbledela. Zvečer, ko je analgetik popustil, me je začelo boleti in komaj sem zdržala, da nisem pojedla kake tablete proti bolečinam. In sem res začela počivati kot je treba. Popoldan sem bila še kar na nogah in mislim, da me je tudi zato zvečer tako bolelo. Naslednje dni me je še malo bolelo ampak samo, če sem se prenaprezala.
|
|
|
|