zoya_
|
Ne vem, zakaj delate iz hipotekarnega kredita cel bav bav. Pol mi pa razložte, kako priti do stanovanja, če nimaš ravno veliko našparano, živiš v najemu, starši ti ne morejo pomagat?
V tujini so hipotekarni krediti nekaj običajnega, tako kot pri nas npr. za marsikoga kredit (kot kredit). Saj če "običajnega" kredita ne plačujete, vam tudi "zaplenijo" plačo, če ni dost, vam lahko pošljejo rubežnika, ki vam lahko premičnine proda... A tega pa ni nobenga groza, al kva? Če ne plačuješ položnice, imaš lahko celo štalo. Sem delala na pravnem oddelku neke firme in sem videla, kako lahko iz 10 jurjev v letih nastane ogromen dolg, kako potem ljudje dobijo rubežnika in noben izgovor - nisem bil obveščen, ne pomaga... Pol pa rubežnik, pa prodaja avtomobila, pa oblačil, televizije,... Vse živo se dogaja.... Pa ne strašim nikogar, samo hočem vam povedat, da lahko nekoga dobite za vrat zaradi navadne neplačane položnice.
Midva bova imela pod hipoteko parcelo in bajto, ki jo bova gradila in ne vidim v tem nič slabega. Si moraš pa prej preračunati, a ti bo zneslo, ne samo mislit, sej bo... Še vedno, če nama zagusti, lahko prodava in poravnava kredit, samo delava vse na tem, da nama ne bo, ker sva se tudi zadolžila le za 1/3 najinih prihodkov. Če pa kaj pride... če bomo ljudje tako razmišljali, potem sem lahko 24 ur na dan v stanovanju in čakam, če bi slučajno kaj prišlo, potem niti na cesto ne smem stopit...
Včasih se je treba o stvareh malo bolj pozanimati in potem ugotoviš, da le ni tak bav bav.... Moj fotr je zagnal celo paniko okrog hipoteke.... moja babi, ki je dosti starejša od njega... RAZUME, zakaj, ker ve kako je mladim zdej težko, mojmu fotru so pa vse v rit utaknil in se ni nikoli ubadal s problemom kot je streha nad glavo...
|