|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Goveja juha
13.1.2006 22:05:43   
sezam
Kako ve kuhate govejo juho? Kaj vse daste not? Pa kaj daste je lepo rumena?

Jaz dam goveje meso in vodo, ter postavim na štedilnik, nato pa dodam še sol, poper v zrnu, korenje (rdeče in rumeno), kolerabo, por, žafraniko, lovor, čebulo, paradižnik, drobnjak, origano in eno kocko za kokošjo juho in to kuham. Malo predno je kuhana pa dodam še peteršilj. Pa mi okus ni čisto všeč, pa bi ga rada še malo zboljšala. user posted image

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Goveja juha
13.1.2006 22:08:52   
Anonimen
Jaz dam meso, kosti, pol čebule, korenje, cel paradižnik, peteršilj, zeleno v gomolju, poper v zrnju, cury in sol. Eni dajejo tudi jajčno lupino, ker naj bi bila juha potem bolj bistra. Pa prevreti ti ne sme, ko zavre, pa čisto počasi, ampak res počasi mora vret. Tako, da se dve stari babi kregata, ali vre ali ne.

(odgovor članu sezam)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Goveja juha
13.1.2006 22:13:39   
Andra
Jaz dam meso obvezno zraven kost, korenje (samo rdeče), strok česna, žličko soli in eno kocko za govejo juho. Včasih še dodam dva kolobarja čebule. Ko zavre, zmanjšam ogenj na minimum in po pol ure dodam še veliko žlico vagete in peteršilj. Kuham še najman eno uro na malem ognju.
Po cca dveh urah in pol jo ugasnem in jo pustim stati, da se čisto zbistri.

Zelo dobra juha in tako pravijo vsi, ki so jo kdaj jedli pri meni.

Preveč začimb in dodatkov ni dobro, ker se okusi in vonji med seboj "tepejo".

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Goveja juha
13.1.2006 22:13:44   
dix
kos sveže čebule, strok česna...

mogoče bi kaj pomagalo...ali pa pokvarilo še bolj. Jaz to dvoje v glavnem dodam.

Pa baje je v ekonom loncu boljša kot v navadnem.

< Sporočilo je popravil dix -- 13.1.2006 22:15:21 >

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Goveja juha
13.1.2006 22:14:58   
Lu
Jaz dam v vodo meso (šimbas),čebulo,koren,poper v zrnu,peteršilj, 1 govejo kocko, sol. To vse kuham pod hitro pokrovko (AMC) cca 40 min in juhica je nared. Jo dam pa vedno še zmrznit toliko jo jeuser posted image  Ja v nedeljo jo bom zopet kuhala.

_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Goveja juha
13.1.2006 22:15:31   
baguSka
V vodo vržem meso in kosti (včasih), pa korenje, zeleno, petršilj, sol, poper, cvetačo, včasih paradižnik in tole kuham cca 3-4 ure. Čisto proti koncu pa dodam še govejo kocko. To je to in je odlična. :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Goveja juha
13.1.2006 22:16:01   
baguSka
Aja pa čebulo sem pozabla.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Goveja juha
13.1.2006 22:17:04   
sezam
Ja Splišni, vem da ne sme vreti, ampak se počasi kuhati - drugače je "lug". Pa peteršilj dajem na koncu, ker pravijo da če se predolgo kuha v juhi, je juha temna.

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Goveja juha
13.1.2006 22:17:31   
Anonimen
Govedno pa zelenjavo. Govedno mi da mama od kmeta, pa je fu dobra juha.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Goveja juha
13.1.2006 22:21:20   
Anonimen
Aja, še na česem v strokih sem pozabila. Aja? To za peteršilj pa nisem vedela. Sicer pa pri nas juha MORA imeti barvo. Drugače je "vodena", pravi moje zlato staro.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Goveja juha
13.1.2006 22:32:21   
urška
meso s kostmi, celo čebulo z olupkom, paradižnik korenje kolerabo petršilj s korenino, por, sol poper, včasih žefraniko;

vse to dam noter že od začetka in pustim da vre vsaj uro in pol

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Goveja juha
13.1.2006 22:38:26   
šošo
Juhica po mojem okusu in okusu moje drage:

meso (najraje goveja rebra) dam v velik, cca 5-6 literski lonec, dodam 2-3 velike oranžne korene (prepolovljene), 1 rumen korenček, 1/3 velike kolerabe in 1/3 zelene, malo pastinjaka (če gea imam), pol čebule, paradižnik (če imam) in paradižnikovo mezgo, začimbe (lovorjev list, par listkov bazilike, šopek peteršilja, listič zelene in 5-10 zrn popra), zalijem z vodo in dam kuhat.

S soljenjem juhe je pa baje tako: če hočeš dobro juho, soliš na koncu; če pa hočeš dobro meso, soliš na začetku kuhanja. Saj to je kar logično, ker v mesu je večja koncentracija snovi kot v (neslani) vodi in zato okus med kuhanjem preide v vodo. Če pa vodo soliš, so koncentracije bolj izenačene, prehajanje je manjše in je zato juha manj okusna. Jaz solim (z začinko in soljo) nekje po 1 uri kuhanja, se pravi na cca polovici.

Nama je pa všeč, da je veliko korenja, potem pride juha rahlo sladkasta, pa rdečkasta od mezge. Njami, jutri bo juhica... Mmmmmmmm

Pa dober tek

Alj

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Goveja juha
13.1.2006 22:54:10   
morskadeklica
meso, kosti, korenje, cvetača, peteršilj, paradižnik, koleraba, zelena, čebula, sol, poper, lovorov list. Vse skupaj dam v vodo, nato pa počasi kuham približno 2 ali 3 ure.

_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu šošo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Goveja juha
13.1.2006 23:35:42   
miševi



Meso in kosti dam v vodo in kuham pol ure. Nato dodam: korenje (3 velike komade sigurno, če je možno, je eden od teh korenčkov rumen), kolerabo, gomolj zelene (1/4), rumeno papriko, 1 čebulo (brez olupka), koren peteršilja, por, peteršilj, liste zelene, črni poper v zrnju, sol, naribam malo muškatnega oreščka. To potem počasi "vre" še 1,5 ure. Počakam, da se ohladi in ponavadi še posnamem.



(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Goveja juha
14.1.2006 8:24:17   
petra a
žafranika in origano definitivno ne pašeta v govejo juho, verjetno ti zelo pokvari okus

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Goveja juha
14.1.2006 8:50:05   
Marogica
Meso, pol čebule z olupkom(olupek bistri juho), zelena, peteršilj, paradižnik, korenček, sol, malo cvetače in včasih zeljnati list. Popram je ne, ker si popopramo sami.
"Močan" okus naredi predvsem cvetača, pa zelje, pa tudi paradižnik, meni osebno se zdi okus bolj intenziven. Pa ne daj kokošje kocke zraven, če kuhaš govejo juho, raje dodaj govejo kocko. Jaz ne dam nobene, ker mi je okus OK

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Goveja juha
14.1.2006 10:52:47   
Anonimen
Nobene odvečne zelenjave,samo osnovno.
Meso,najboljše je muskolo,kako se slovensko reče ne vem,vem le to,da ima
nekaj več žil,ki dajo juhi okus.Bederce kure(ne vedno)Kosti:eno rahlo in eno mozgovo.Petršilj,zeleno,korenček.Sol poper v zrnju,poprašim z muškatnim oreškom.Paradjz sem nehala dajat,ker se je preveč hitro skisala.
Strok česna,eno knor kocko in seveda neolupljeno čebulo,ki jo prej
malo prežgem na ognju.Olupek čebule,da zlato barvo juhi.
Pred leti sem jo kuhala dve ure,sedaj pa ko imam AMC posodo in zraven tisti Seko Qik pokrov,pa v petnajstih minutah,tako,da čisto ves okus ostane
nič ne povre,kot pri počasnem kuahnju,pa dolivat vode mi ni treba.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Goveja juha
14.1.2006 11:14:59   
Seven*
Ne kuham goveje juhe. Hranilna vrednost necesa, kar se kuha 3 ure mi je zelo vprasljiva. Nisem glih pristas tipicne slovenske kuhinje.

Aja. Pa uporabo govejih kock bi vam odsvetovala. V teh kockah je taka kemija, da glava pece.. Sicer pa, zakaj bi dal v govejo juho se kocko? user posted image user posted image Razsvetlite me. user posted image



(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Goveja juha
14.1.2006 11:46:48   
Maček Muri
Seven user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Goveja juha
14.1.2006 13:31:21   
Anonimen
Goveja juha je zakon!!!!Brez nje ni tedna.Od kar se zavedam se pri hiši
kuha.user posted image Zakaj knor kocko?Ker jim je okus bol všečuser posted image Prej jo
nisem nikoli vkuhavala.Kot sem že napisala jo ne kuham tri ure ampak največ petnajst minut z pokrovom,ki ne pusti,da gre aroma in vse kar je notri ven.
Ne dolivam vode,ker ni potrebno,ker ne povre.
Če gledamo procentualno v kolikih hišah se kuha?Ste v majnšini tisti,ki vam nič ne pomeni.Še tujci,ki niso vajeni domače juhe,ampak samo umetnih jo hvalijo
in je zaželjena na jedilniku.

(odgovor članu Maček Muri)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Goveja juha
14.1.2006 13:40:41   
artista7
ni ti treba dati kocke od kokošje juhe! jaz naredim naslednje: goveje meso + kost (nujno), posolim, popopram, dodam en paradižnik, eno čebulo, olupljeno in malo prerezano, korenček (lahko daš še gomolj zelene in kolerabo - meni to ni všeč), petršilj, en trok česna, lovorov list in malo muškatnega oreška. Ne dodajam jušne kocke! Juha je rumena, potem ko daš noter domače rezance, ali pa zdrobove žličnike z veliko jajčki (če se da domačimi). Jaz na koncu narežem še svež petršilj noter in dodam korenček, ki sem ga prej pobrala ven..

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Goveja juha
14.1.2006 13:44:12   
Anonimen
Kocke dajejo, ker je pač danes meso čisto umetno in zato brez okusa.
Neva, tisto je pa bočnik.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Goveja juha
14.1.2006 13:45:56   
Anonimen
Moja juha je rumena od curyja. Mogoče. Če sploh je rumena ... ne vem. Se mi zdi, da je. Malo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Goveja juha
14.1.2006 13:52:39   
Anonimen
Pa še prav imaš Splišni.Včasih,ko ni bočnika,kakšen drug kos mesa uturijo,
pa tudi,če čisto isto daš notri:zelenjavo in začimbe,ima juha čisto drug okus.
Boh,glede barveuser posted image Ne vem no,moja se mi vedno zdi rumenauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Goveja juha
14.1.2006 14:09:06   
CatJa
Kot je že večina napisala:
goveje meso, kos piščanca, kosti zelo redko, kocke nikoli, prav tako ne vegete in podobnih zadevščin
korenje, por, čebula, česen, koleraba, zelena, paradižnik, cvetača, peteršilj (koren), na pol prerezan krompir
lovorov list, ščepec rožmarina, žafranika, muškatni orešek

Začimbe, sol in peteršilj dam nekje zadnje pol ure kuhanja.

Drobnjaka ne kuhamo, pač pa ga postrežemo drobno narezanega v juhi.

Juhi da lepo barvo na kolobarje narezana in popečena čebula ter žafranika.

Petra a, od kod pa tebi, da žafranika pokvari okus user posted image  Evo, na Maestovi pakungi piše sledeče: "Z žafraniko obarvamo jedi, predvsem svetle omake, riž in juhe. Zaradi svojega blagega okusa ne moti harmonije drugih dišavnic".

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...




Kupček
Miška2006

Kdaj ste opustili podiranje kupčka? Pri dopolnjenem...

1 mesecu (16%)

2 mesecih (5%)

3 mesecih (16%)

4 mesecih (13%)

5 mesecih (11%)

po 6 mesecu (38%)


Število vseh glasov: 505

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!