|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   GH - milion vprašanj
5.8.2007 14:11:39   
Anonimen
Pozdravljene!

Sem se odločila, da še vas vprašam za pomoč pri uvajanju GH. Sicer še nismo začeli, ker imamo "šele" 4,5 mesece, ampak sem pa že začela prebirati literaturo na to temo ala Papalica in seveda tu gor na RR... in v čem je problem? Več kot berem, manj mi je jasno. Se mi zdi še hujši podvig kakor dojenje in bi ga podaljšala kar do enega leta - samo dojenje. user posted image

1user posted image . Kaj naj mu najprej dam - banano, jabolko, korenček?
2.user posted image Koliko naj mu dam - najprej eno žličko, potem vedno več - ampak koliko naj bi pojedli na obrok (ko bo GH čisto zamenjala en obrok dojenja)?
3.user posted image In kdaj naj mu dam - opoldne sadje ali zelenjavo, zvečer rižolino?
4.user posted image Kdaj oz. b kolikem času preidemo na en obrok samo GH  in po kolikem času na dva obroka?

Prosim za eno preprosto razlago kako, kdaj, koliko in kaj... (kdaj posamezno hrano (meso, ribe, med,...), pa sem že naštudirala, tako da vsaj to ni problem...)

Hvala!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: GH - milion vprašanj
5.8.2007 14:15:01   
eya
Na 1. in 3. vprašanje lahko odgovorim kar z Ja, tako naredi. Vseeno katero stvar daš prej. Prvi dan daj 1-3 žličke, to velja vsakič za novo živilo.

Koliko bo pojedel, je pa čisto različno, moj je pojedel okoli 120 ml, po kakih 3 tednih se je tako navadil, da je imel cel obrok GH.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.8.2007 14:25:54   
CIPRESA
Jaz sem z uvajanjem GH zaćela postopoma. Pa ne ravno tako po eno žličko ampak sem bolj gledala na to da mu dajem en teden eno sadje, drugi teden probam z drugim...itn. Tako se navadi na okus + vidiš da ni elergik na katerega od njih. Zjutraj sem mu dajala sadje (čisto prvi teden sem mu jabolko skuhala in spasirala, potem pa brez kuhanja samo naribala), probaš lahko jabolko, banana, hruška (malo pazi ker veliko otrok je po njej zaprtih), kasneje breskve, sok pomaranče.... Za kosilo sem najprej začela uvajati zelenjavo in krompir( pire). Zelenjavo prekuhaš in stlačiš (brokoli, cvetača, korenje, kasneje tople kumare, bućke, paradižnik v omaki,...). Zvečer pa  kak rižolino, keksolino, kasneje čikolino in čokolešnik.
Drugače pa sem miu kmalu (ne takoj ampak počasi) začela dajati na rokico drobtinice kruha, ki jih je sam pobiral z roke in dajal v usta. Se mi je zdelo pametno, tako je vadil svojo motoriko ko je dajal v usta + papcal kruhek.

Moraš vedeti da morda še nebo pripravljen in zato ne obupaj, ponudi mu v manjših količinah in če ne bo želel ga ne sili. Tudi kasneje lahko začne spet zavračati GH, pa se ne ustrašit, moraš ustrajati in bo kmalu spet bolje. Pri nas je bilo tako (no imeli smo tudi to možnost) da smo imeli kosilo (pa ni važno zgodnje ali pozno ob delavnikih) vedno skupaj, tudi ko je še pil samo mleko je bil z nama ko sva jedla in kmalu se je začel oblizovat in sva videla da bi kaj probal. Že takrat sem mu dala kako zelenjavo v usta, nikoli nisem gledala na mesece, sem bolj mnenja da ti otrok sam pove ko je pripravljen.

Saj bo počasi in vstrajno, pa boste kmalu jedli vsi trije za mizo iz krožnikauser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.8.2007 16:30:01   
Naja30
Mnjenj in informacij je toliko, da smo lahko mladi starši zmedeni, ja user posted image  Svetujem ti, da čim manj kompliciraj. S katerim sadjem boš začela, je tvoja stvar, jaz sem z jabolkom. Od zelenjave pa s korenčkom. Začela sem s sveže stisnjenim sokom od nekaj žličk do kašice. Ni dolgo trajala ta vmesna faza user posted image
Potem pa vidiš otrokove potrebe. Mi smo začeli z uvajanjem GH pri 5,5m in je bila že pripravljena, tako da ni dolgo trajalo, da smo zamenjali obrok.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

20 najlepših prazničnih imen za fantke in ...
Če pričakujete v decembru ali pa samo želite otročku nadeti praznično ime, si poglejte izbor 10 najlepših za fantke in 1...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

ime za pupo
resnavesna07

Kaj se vam zdi lepše od teh dveh imen?

Sabrina (51%)

Vanesa (49%)

Število vseh glasov: 223

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!