CIPRESA -> RE: GH - milion vprašanj (5.8.2007 14:25:54)
|
Jaz sem z uvajanjem GH zaćela postopoma. Pa ne ravno tako po eno žličko ampak sem bolj gledala na to da mu dajem en teden eno sadje, drugi teden probam z drugim...itn. Tako se navadi na okus + vidiš da ni elergik na katerega od njih. Zjutraj sem mu dajala sadje (čisto prvi teden sem mu jabolko skuhala in spasirala, potem pa brez kuhanja samo naribala), probaš lahko jabolko, banana, hruška (malo pazi ker veliko otrok je po njej zaprtih), kasneje breskve, sok pomaranče.... Za kosilo sem najprej začela uvajati zelenjavo in krompir( pire). Zelenjavo prekuhaš in stlačiš (brokoli, cvetača, korenje, kasneje tople kumare, bućke, paradižnik v omaki,...). Zvečer pa kak rižolino, keksolino, kasneje čikolino in čokolešnik. Drugače pa sem miu kmalu (ne takoj ampak počasi) začela dajati na rokico drobtinice kruha, ki jih je sam pobiral z roke in dajal v usta. Se mi je zdelo pametno, tako je vadil svojo motoriko ko je dajal v usta + papcal kruhek. Moraš vedeti da morda še nebo pripravljen in zato ne obupaj, ponudi mu v manjših količinah in če ne bo želel ga ne sili. Tudi kasneje lahko začne spet zavračati GH, pa se ne ustrašit, moraš ustrajati in bo kmalu spet bolje. Pri nas je bilo tako (no imeli smo tudi to možnost) da smo imeli kosilo (pa ni važno zgodnje ali pozno ob delavnikih) vedno skupaj, tudi ko je še pil samo mleko je bil z nama ko sva jedla in kmalu se je začel oblizovat in sva videla da bi kaj probal. Že takrat sem mu dala kako zelenjavo v usta, nikoli nisem gledala na mesece, sem bolj mnenja da ti otrok sam pove ko je pripravljen. Saj bo počasi in vstrajno, pa boste kmalu jedli vsi trije za mizo iz krožnika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|