|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Frišna mamica, pa me zanima: dojenje, kolcanj...
31.12.2004 9:59:02   
Pilar
No, po devetih mesecih čakanja, smo dobili v hišo korenjaka, z njim pa cel kup vprašanj :zmeden:. Upam, da mi boste lahko dale kakšen pameten nasvet...

1. Kadar se dojite, ali se vedno malo na eni dojki, pa pol še na drugi, al kako? Pa precej strahu imam zraven, če je mleka sploh dovolj:zmeden2:

2. A vedno po obroku poderete kupček, pri nas namreč traja celo večnost in ponoči to ni najbolj zanimivo?

3. In še zadnje vprašanje: Naš Jure je pravi kolca možek, kaj je razlog in kako lahko to vsaj malo preprečim( baje je to v sklopu s podiranjem kupčka)?

No, vprašanj je kar nekaj, za nasvete sem vam pa že v naprej hvaležna!:)

Srečno 2005!
Neposredna povezava do sporočila: 1
31.12.2004 10:10:02   
abea
Lep pozdravček, frišna!

1. Prisluhni otročku in ne skrbi preveč. Moji sta obe dojili le na eni strani (očitno jima je bilo dovolj), včasih pa sem ju pristavila še na drugi, če se mi je zdelo, da bi še. Mleka je pri večini mamic dovolj, le odzovi se na povpraševanje, kar pomeni, da ga pristavi vedno, ko pokaže željo. Ponudba se tako prilagaja povpraševanju in ni bojazni, da bi zmanjkalo. Sicer pa pomaga, če opazuješ otročka; če je zadovoljen, ima gladko kožo, polulane pleničke, pa seveda pokakane tudi (čeprav včasih dojeni tudi več dni ne kakakjo) je vse ok.
2. Kupčka pri nas nismo dolgo podirali, ker; a) je trajalo celo večnost, b) ni nobene preveč napenjalo
3. Kolcajo itak skos, to je povezano tudi z nezrelostjo prebavnega sistema. Jaz sem mojima vedno, ko sta začeli kolcati ponudila dojko in ko se je sprožil izcejalni refleks sta morali hitro požirati. To je ustavilo kolcanje, ni blo časa za kolcat;)

Predvsem uživaj, ne obremenjuj se preveč, dojenje je povsem naravno in večinoma steče brez težav.

Crkljajte se!
Če boš imela kako težavo, pa kar hop na forum.

Lp Andreja

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.12.2004 10:27:44   
Anonimen
Jaz sem imela na začetku toliko mleka, da je bila sita, ko je popila mleko iz ene dojke. Sem pa pazila, da sem jo res dala vsakič na drugo stran. Če pa še ni sit, ko izprazni eno dojko, ga pa kar mirne volje lahko prestaviš še na drugo stran. Ni treba skrbeti, da nimaš dovolj mleka, razen, če se stalno joka, pa nič drugega ne pomaga. Pa v prvi posvetovalnici boš videla, kako lepo se redi. Samo ti ne opaziš, ker ga imaš stalno pri sebi.

Čez dan smo vedno podirali kupčke, ponoči je pa trajalo včasih tudi 15 minut, pa še strašansko se je drla, če sem jo dvignila. Tako, da smo nehali ponoči podirat kupčke. Je pa res, da ni imela nobenih težav s krčki. Če jih bo vaš Jure imel, je vseeno bolje, da vztrajaš in tudi ponoči podirate kupčke.
Če pa kupčka ne podre, ga pa daj spat na desni bok, ker je na levi želodček.

Vsi novorojenčki ogromno kihajo in kolcajo. Tukaj ne moreš kaj narest. Večji kot bo, manj se mu bo kolcalo.

Srečno tudi tebi!

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
31.12.2004 10:50:20   
BONI*
Punce, mene pa zanima ali vaši :angel: ves čas dojenja lepo intenzivno vlečejo, ali vmes tudi dosti lenarijo.
Moj Luka je star 19 dni in mi na dojki ponavadi kar zaspi (tudi čez dan). Ves čas ga moram drezati. Imam tudi občutek, da ne sesa ravno močno. Včasih se mi zdi, da bradavico samo liže:zmeden:. Dostikrat je tako, da poje (kolikor poje) samo iz ene dojke, na drugi ga pa niti ne morem pripraviti, da bi usta odprl. Nič ne pomaga, če mu kapnem kapljico mleka na ustnice, ali če ga z prstom božam po zgornji ustnici. takrat ne pokaže nobenega sesalnega refleksa. Na eni dojki se ponavadi dojiva od 10-20 min, samo ker je po mojih občutkih Luka zelo len za sesanje, se sprašujem, čev resnici poje dovolj. Čez dan niti ne prosi veliko, zvečer pa je potem dobesedno NENASITEN in bi jedel na vsako uro. Če mu damo po flaški, je sposoben pojesti na enkrat skoraj 100 ml.:zmeden2:

Lp, Boni

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.12.2004 10:57:42   
Anonimen
boni eni otročki so bolj leni in zaspani. Jih je treba malo spodbujat in budit četakoj zaspijo. če pa recimo vleče kakih 5 minut potem pa zaspi, je čisto možno, da se je že najedel in zato sladko zaspančka. Kar se tiče tega, da imaš občutek da ne vleče intenzivno, je pa na začetku ponavadi veliko mleka in ko trikrat potegne kar samo začne tečt in je ravno tako možno, da kljub temu je, čeprav ne sesa prav intenzivno. Če se stalno ne joka ni razloga za skrb. Saj imata čez kake 3 tedne prvi pregled, pa bosta videla, koliko je pridobil na teži.
Še vprašanje. Zakaj pa mu daješ po flaški? Ali nimaš dovolj mleka?
Pri takih malih je namreč to zelo delikatno, sploh če imaš sama zadosti mleka. Mogoče pa noče sesat, ker po flaški bolje teče? Velikokrat se namreč zgodi, da otrok zčne zavračat dojko, ker se mu dodaja.

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
31.12.2004 11:11:39   
BONI*
Alja, po flaški mu dajemo samo zvečer in to zato, ker je bil sposoben zvečer na dojkah previseti po celo uro ali več, vmes malo vlečti, malo ne (spati) in vsakič, ko sem ga odstavila in dojko hotla zamenjati z dudo, je bil jok. Ko sem ga dal nazaj na dojko, je spet začel vlečti, kot da že cel teden nebi jedel. Pa ne za dolgo. Kmalu je spet zaspal. Poitem pa sem probala z flaško in ker je pojedel skoraj vso vsebino, sem ugotovila, da je v resnici še lačen. Po navadi se potem tudi umiri in ne joka več. Začela sem tudi že jemati tablete za več mleka in sedaj si ga moram včasih še celo izbrizgati ven, ker čez dan ne poje vsega in to mleko mu potem ponudim zvečer. Zvečer pa je v mojih dojkah veliko manj mleka, kot čez dan.

Lp, Boni

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.12.2004 11:18:14   
Gina
1. Dojila sem vedno na obeh dojkah, ker so bili po eni še lačni. Po nekaj tednih čutiš, ali imaš dovolj mleka, ali je dojka čisto prazna - je zelo občutno.
2. Kupčka ponoči nismo podirali, ker se je sicer zbudil.
3.Kolcanja ne moreš preprečit in samo mine po mesecu ali dveh.
Pa pa

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.12.2004 11:27:56   
Anonimen
Boni potem ti verjetno čez dan popapca skoraj vsega mlekca. No, potem je to druga stvar. Je pomembno, da je zvečer sit, da niso potem noči prehude. Imej pa v mislih, da se lahko zgodi, da se ne bo hotel več dojit.
Srečno!

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
31.12.2004 12:06:11   
BONI*
Ja, tega me je strah in se dobro zavedam te možnosti. Ampak kaj naj pa naredim, če joka in je lačen, dojka pa noče sama ven špricati in mleko noče samo v želodček tečti in Luka poten ne more zdraven sladko spančkati.:)-

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.12.2004 16:12:18   
puri
Jaz sem vedno do konca spraznila dojko! Če je imel dovolj, potem je pojedel samo iz ene in sem mu pri naslednjem obroku ponudila najprej drugo, če je pa hotel še, sem mu dala pa še drugo dojko in če jo ni čisto izpraznil,sem mu pri naslednjem obroku ponudila najprej to, iz katere prej ni vse pojedel!

Kupčka ni treba na mus podreti! Bolje sicer je da ga podre,da ga potem ne tišči v trebuščku,samo nekateri zelo težko podrejo kupček - jaz se pol nisem več s tem preveč obremenjevala in če ga po nekaj minutkah ni podrl, sem ga kar položila v posteljo,pa ni bilo nič problemov!

Če se mu kolca,ga pa kar šeenkrat pristavi k sebi,da bo še malo pojedel,pa se mu bo sigurno nehal kolcat!

Pa SREČNO 2005 tudi tebi in tvoji družinici!:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.12.2004 16:16:23   
HuAnita
Boni, tablete za več mleka???
Kje to dobiš??

Hu:hudicek:anita

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.12.2004 19:46:25   
BONI*
HuAnita,sem ti odgovorila na privat

Punce, hvala za pomoč. Bom še kar ustrajala z dojenjem. Sva se z fantom odločila, da ne bomo nič več izčrpavali, pa tudi adaptiranega ne bomo dajali če to res ne bo mus.
Če bo tehtnica pri pediatru pokazala lep napredek v teži pa se bom itak nehala obremenjevati s tem.

Lp, Boni

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?