abea -> Frišna mamica, pa me zanima: dojenje, kolcanje, podiranje kupčkov... (31.12.2004 10:10:02)
|
Lep pozdravček, frišna! 1. Prisluhni otročku in ne skrbi preveč. Moji sta obe dojili le na eni strani (očitno jima je bilo dovolj), včasih pa sem ju pristavila še na drugi, če se mi je zdelo, da bi še. Mleka je pri večini mamic dovolj, le odzovi se na povpraševanje, kar pomeni, da ga pristavi vedno, ko pokaže željo. Ponudba se tako prilagaja povpraševanju in ni bojazni, da bi zmanjkalo. Sicer pa pomaga, če opazuješ otročka; če je zadovoljen, ima gladko kožo, polulane pleničke, pa seveda pokakane tudi (čeprav včasih dojeni tudi več dni ne kakakjo) je vse ok. 2. Kupčka pri nas nismo dolgo podirali, ker; a) je trajalo celo večnost, b) ni nobene preveč napenjalo 3. Kolcajo itak skos, to je povezano tudi z nezrelostjo prebavnega sistema. Jaz sem mojima vedno, ko sta začeli kolcati ponudila dojko in ko se je sprožil izcejalni refleks sta morali hitro požirati. To je ustavilo kolcanje, ni blo časa za kolcat;) Predvsem uživaj, ne obremenjuj se preveč, dojenje je povsem naravno in večinoma steče brez težav. Crkljajte se! Če boš imela kako težavo, pa kar hop na forum. Lp Andreja
|
|
|
|