Nika v službi
|
Pri nas je podobno kot opisuje Urska. Krst, poroka - fotografi v lastni režiji. Obhajilo, birma, kjer je vedno ogromno ljudi, pa uradni fotografi (ponavadi so vsaj 3 osebe - 1 ali 2 fotografa ter 2 video snemalca). Po želji lahko naročiš tudi zasebno slikanje po obredu, slike oz. posnetke pa naročaš posamično oz. v zgibanki, vse po želji, izbiri. Angažiranje uradnega fotografa je predvsem iz praktičnih razlogov - predstavljajte si 50 ali 70 birmancev, 100 ali 140 staršev, pa še plejada sorodnikov, množica fotografov, prerivanje za prostor... hudo nepraktično. Sem tudi to že doživela, resda pred več leti. Meni je res bolj všeč, da je nekdo tretji angažiran. Zaplet naj se reši z dotičnim župnikom. Oderuške cene niso na mestu in to mu je treba jasno povedati. Verjetno v župniji obstaja kak svet (pri nas je to župnijski svet, sestavljen iz laikov, ki zastopajo farane), tako da se lahko organizira tudi sestanek na tej ravni, če direktno z župnikom ne bi šlo. Pa konkurenčne ponudbe na mizo in dejstva. Prepričana sem, da se je mogoče vse dogovoriti z neko normalno komunikacijo. Da bi pa o tem debatirali s škofom, pa mi ne sede. Razen seveda v primeru, da izčrpate čisto vse opcije za ustrezen dogovor. Potem pa je pravi naslov škofija.
< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 28.2.2012 21:52:05 >