Perunika -> RE: Fotografiranje v cerkvi (27.2.2012 17:22:41)
|
Naš župnik tudi ne dovoli fotografiranja vsevprek, največkrat sam poskrbi, da fotografira en sam fotograf. Sploh, odkar imajo skupinski krst, tudi po 15 otrok naenkrat. Problem je potem z naročilom in ponaročilom fotk, ker tile "fotografi" nimajo sami mašine za printat pa tudi se jim ne ljubi ukvarjat s ponaročilom. Mož mu je ponudil fotografiranje za birmo ali obhajilo pa mu je rekel, da ima že izbranega. Se pa ne siliva zraven, ker imava drugega dela dovolj. Hotela sem samo povedat, da je drugače kot je bilo takrat, ko sem sama šla k obhajilu oz. birmi: fotografirala sta oba fotografa, ki sta bila v mestu in si lahko izbiral. Glede obveznosti je pa najbrž tako kot pri vseh cerkvenih zadevah, da dobijo vsi duhovniki neka priporočila, ki se jih nekateri držijo kot pijanec plota, drugi pa jih upoštevajo glede na posameznika in situacijo. Nekaterim duhovnikom zna bit tole bliskanje vsepovprek moteče, ker morajo bit skoncentrirani (zato so verjetno starejši duhovniki proti) pa tudi obred je posvečen in slovesen dogodek. Najboljše je najet profesionalnega fotografa in si razdelit stroške za samo fotografiranje, fotke se pa plača posebej glede na to koliko jih je. Tako boste tudi sigurni, da bodo fotke ostre, pravilno osvetljene, ujeti pravi momenti,.. Pa ne mislit, da govorim za to, ker sva midva v tem fohu. Dobrih profesionalcev je veliko in izbirate po svojih željah. V eni vasi v naši občini so se zmenili tako kot sem vam predlagala. Kasneje so pa posamezno hodili naročat fotke kot so želeli in kadar so želeli, ni bil problem z dodatnim naročanjem.
|
|
|
|