Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: TIFOL 9.9.2009 12:36:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Četudi jih ne jemlješ ne bo nič narobe
|
|
|
|
RE: TIFOL 9.9.2009 14:09:50
|
|
|
|
2.2.
|
kaj ti folno k. da G
|
|
|
|
RE: TIFOL 9.9.2009 14:27:25
|
|
|
|
tiana85
|
2.2., ve vem kako je sicer to vprašanje mišljeno... Ampak ti vseeno odgovarjam - Folno kislino kupiš v lekarni, napisala pa sem, da imam takrat G. in zato prosim punce, če mi lahko svetujejo, če si naj kupim do takrat novo škatlico ali ne. Hvala Anonimni za odgovor. Tiana85
|
|
|
|
RE: TIFOL 9.9.2009 15:45:52
|
|
|
|
bskrle
|
tifol in zanositev nista povezana, ga pa vseeno lahko ješ.
|
|
RE: TIFOL 9.9.2009 17:40:43
|
|
|
|
ursa30
|
lahko jih ješ, saj ti ne škodijo. no, pri meni je bilo tako. pred tremi leti, ko sem načrtovala zanositev, sem jih začela jemati. do zdaj mi še ni uspelo zanositi, tako da sem z njimi prekinila. ko mi bo uspelo zanositi, jih bom pa ponovno začela jemati.
|
|
|
|
RE: TIFOL 10.9.2009 12:32:14
|
|
|
|
tiana85
|
Hvala vsem, ki z odgovori pomagate drugim. Na nobenem forumu še nisem zasledila tako prijaznih punc - tako da vem, da če imam kakšno vprašanje, da tukaj vedno dobim odgovor. Upam, da bom potem lahko tudi jaz enkrat svetovala drugim, ko bom malo bolj razsvetljena o teh temah Res hvala, ursa30 zate pa stiskam pesti, da ti uspe . Tako kot tudi za vse ostale... LP, Tiana.
|
|
|
|
RE: TIFOL 20.9.2009 16:57:28
|
|
|
|
nikita*
|
Folna kislina dobiš tudi s pehranjevanjem, če poješ dovolj sveže zelenjave in sadja, veliko jo je v špinači, paradižniku, pomarančah,....Vendar moraš vedeti, da s kuhanjem živilo izgubi vitamine. Moja ginekologinja pravi, da če se normalno prehranjujemo, nam ni trena skrbeti, da bi šlo z otrokom kaj zelo narobe, da pa če jo ješ je pa itak ok . Kljub dobrimo nasvetom moje ginekologinje sem jaz začela uživat folno kislino v obliki tablet. En lep pozdrav
|
|
RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv... 20.9.2009 17:50:42
|
|
|
|
Čuna
|
Jaz sem jih jemala tri mesece pred prvo načrtovano zanositvijo. nato sem imela ss. Po njem sem jih jedla še par mesecev, pa ni prišlo do ponovne zanositve. Sedaj sem prekinila z jemanjem in ko bom ponovno zanosila bom nadaljevala z njimi.
|
|
|
|
RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv... 20.9.2009 21:12:39
|
|
|
|
kitka1
|
Tiana85, z jemanjem folne kar nadaljuj. Škoduje ne, kar je telo ne potrebuje, se itak izloči. Ima pa definitivno pozitiven učinek na razvijajoči se zarodek, saj zmanjšuje možnost napake pri zapiranju nevralne cevi (iz nje se v prvih tednih po oploditvi razvije otrokovo živčevje). Nevralna cev se zapira med 24. in 27. dnem nosečnosti, zato je smiselno preventivno jemanje folne kisline pred zanositvijo, najkasneje pa od zanositve do konca 3. meseca nosečnosti. Poleg tega je folna nujno potrebna za izdelavo in presnovo neobhodnih snovi v telesu, kot so npr. nukleinske kisline in aminokisline. Pomembna je tudi za tvorbo in obnovo krvnih telesc ter njihovo pravilno delovanje; pomanjkanje lahko povzroči vrsto slabokrvnosti (megaloblastno anemijo). Če si prej jemala kontracepcijske tabletke, je potrebno jemati večjo dozo, kot jo ima tifol (npr. folacin), vendar to potem predpiše ginekolog. Jaz sem jemala folacin 2 leti nepretrgoma (po navodilu ginekologinje) - dokler mi ni uspelo zanositi. Po zanositvi pa sem nadaljevala z elevitom, ki ima tudi folno, poleg tega pa še vse druge potrebne vitamine in minerale.
|
|
|
|
RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv... 20.9.2009 23:12:22
|
|
|
|
anajan
|
Ni je potrebno jesti vsak dan. Folna kislina je potrebno za pravilno zaraščen hrbtenični kanal pri zarodku, kar se dogaja v prvih mesecih nosečnosti. Priporočljivo je vnašati folno kislino 3 mesece po zaključku jemanja kontracepcijskih tablet. V tvojem primeru, je tabletke Tifol priporočljivo jesti v času med ovulacijo in prvega dne menstruacije.
|
|
RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv... 20.9.2009 23:51:00
|
|
|
|
mateyka
|
na švedskem priporočajo jemanje folne kisline nekaj mesecev pred zanositvijo in med nosečnostjo, takrat tudi omego3 (za boljši razvoj živčevja in možganov).
|
|
|
|
RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv... 21.9.2009 18:21:40
|
|
|
|
tweety83
|
Priporoča se jemanje 3 mesece pred zanositvijo in pa celo nosečnost. Jaz sem jih en čas jemala,pa nisem zanosila in sem potem nehala. ko sem zagledala sem jih začela ponovno jemat - prve tri mesece samo folno kislino, sedaj pa imam folno kislino z vitamini,ker prihajajo hladnejši meseci in razna obolenja.
|
|
|
|
RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv... 24.9.2009 7:32:56
|
|
|
|
tiana85
|
Dobro jutro Rada bi se zahvalila vsem za svetovanje! Tiana85
|
|
|
|
RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv... 24.9.2009 9:47:33
|
|
|
|
Mateja4
|
škodit ti ne more, lahko samo koristi... držim pesti da vama čimprej rata zagledat
|
|
|
|
RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv... 13.10.2009 15:47:19
|
|
|
|
cukica
|
Jaz sem jedla folno kislino 3 mesece pred zanositvijo in v četrtek zagledala svoj +,...tko,da to je odvisen od vsake posameznice ali bo jedla ali ne,Jaz sem si kupila centraamed mami,ki vsebuje še vitamine in minerale,...
|
|
|
|
RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv... 13.10.2009 18:17:30
|
|
|
|
divans1
|
Priporoča se, da jo ješ že pred zanositvijo, ampak itak ne veš, kdaj boš zanosila, lahko traja tudi leto in več, jst sm zdj na primer čist nenačrtovano zanosila in sem prej nč jemala, pol sm si kupla elevit od pozitivnega testa dalej.
|
|
|
|
RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv... 19.10.2009 14:30:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljeni, sama sem bila pred kratkim pri zdravniku in izvedela, da imam nizko raven železa v krvi. Zdravnica predvideva, da je lahko to stanje posledica dejstva, da sem vegetarijanka, vendar me je vseeno poslala na dodatne krvne preiskave. Glede na to, da načrtujem nosečnost, me zanima, kaj mi predlagate, da bi se čim bolje pripravila na nosečnost. Nameravam jemati kakšna nadomestila oz. dodatke, zato prosim za nasvet in priporočila kaj naj jemljem (folna kislina...). Doma imam škatlico tablet Elevit, kakšne izkušnje z jemenjem le-teh? Hvala za odgovore,
|
|
|
|
RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv... 2.12.2013 12:47:37
|
|
|
|
ninami
|
Živjo punce! Rada bi zanosila. Imam vprašanje glede folne kisline. Brala sem, da jo je fino začeti jemati 3 mesece pred zanositvijo, tako da sem si že kupila folno kislino od Lekarne Ljubljana, pa me zanima če ima katera s tem že kakšne izkušnje? Ali je bolje če grem kupit Tifol? Hvala za odgovor!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?