|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Folna kislina
30.3.2006 17:16:17   
Anonimen
Ali mi lahko prosim katera pove, koliko stane folna kislina (za koliko dni/mesecev) in ali se dobi brez recepta? Hvala!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Folna kislina
30.3.2006 17:24:21   
lana38
Folna kislina so tablete Tifol. V škatlici je 30 tablet-za en mesec, ker vsak dan popiješ eno tableto. Ko sem jih nazadnje kupila, so stale 988,00 sit.
LP

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.3.2006 18:21:02   
CybermaLa
Jaz sem Tifol kupila za podobno ceno (918 SIT). Jemljem pa dve na dan, ker mi je tako svetovala ginekologinja in ker v navodilih piše: "ženske, ki so jemale kontraceptive in načrtujejo zanositev, vzamejo 1 do 2 tableti na dan po obroku". Ena škatlica na ta način drži 15 dni.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.3.2006 21:40:53   
Naja30
A je treba nujno vzet po obroku?

(odgovor članu CybermaLa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.3.2006 21:41:52   
Anonimen
ne vem jaz je ne jemljem vedno po obroku, včasih pozabim in jo vzamem kasnejeuser posted image

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.4.2006 0:24:22   
Ayo
Jaz vzamem tabletko pred obrokom, je tako napisano tudi v navodilih.
Po moje pa tud ni zivljenska razlika, al prej al pa pol.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.4.2006 15:34:13   
Naja30
Piše PO obroku, sem šla še enkrat brat navodila. Ampak življenjskega pomena pa res ni. user posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.4.2006 16:02:53   
lana38
Po obroku piše, da seizogneš slabosti, ki jo jemanje folne k. lahko povzroči.
LP

lana38

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.4.2006 20:34:37   
Ayo
Jz nimam Tifol, mam ene druge (Andreafol).

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.4.2006 7:53:00   
karolina*
CybermaLa a vzameš obe tableti hkrati ali eno po enem obroku, drugo pa po drugem? Jaz sem tudi pričela s Tifolom, sem pa jemala kontracepcijske, tako, da bi tudi jaz morala po dve vzet, le da ne vem ali obe hkrati ali dve na dan kadarkoli.

Lep dan user posted image

< Sporočilo je popravil karolina* -- 3.4.2006 7:56:27 >

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.4.2006 19:32:58   
CybermaLa
karolina,
jaz vzamem kar obe skupaj po obroku oz. ko se spomnim, da jih moram vzeti. Drugače imam občutljiv želodec, ampak folna za zdaj nič ne vpliva na mojo slabost. Morda ima to jemanje po obroku kaj zveze, da se lažje absorbira?

Punce, en nasvet potrebujem:
kako leto nazaj sem imela težave s slabokrvnostjo in zato sem se (preventivno) odločila jemat še železo ob folni pred nosečnostjo. Našla sem ene "super" tablete Centramed-Mami, ki vsebujejo folno (400 mikro g.) + vitamine + minerale (železo!). Glede na to, da jemljem 2 tableti Tifola (800 mikro g) me zanima, če lahko zdaj nadaljujem z 1 tableto Tifola + 1 tableto Centramed-Mami, kar bo točno toliko folne, kot potrebujem + vitamini in minerali. Je to OK?? user posted image  Dveh Centramed-Mami si ne upam vzeti, da ne bi presegla dnevno potrebne količine ostalih zadevščin...

Help?

(odgovor članu karolina*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.4.2006 8:23:52   
karolina*
cybermaLa, hvala za odgovor. Po moje je jemanje Tifola po obroku tudi povezano s tem, da so slabosti manjše.

Upam,da ti bo katera odgovorila glede jemanja Centramed-mami, ker tudi mene to zanima...

Lep dan user posted image

(odgovor članu CybermaLa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.4.2006 8:49:02   
cocki
Pozdravljene punce! Jaz sem tudi že celo življenje slabokrvna in sem že pred nosečnostjo sama začela jemati Folno kislino. No zaradi slabokrvnosti mi je splošna zdravnica predpisala še železo! Ko sem šla v lekarno po železo, sem povedala, da pijem že Folno, da pa bi rada še kake vitamine in mi je priporočila Centramed-Mami, s tem, da preneham jemati samo Folno, ki sem jo jemala do tedaj, ker v Centramed-Mami tabletah je dovolj folne za dnevno dozo + vitamini!
Tako, da sedaj jemljem 2 krat na dan železo (1 uro pred jedjo) in pa 1 krat na dan Centramed-Mami (po kosilu)

Lp user posted image  in pa veliko sreče vsem vam, ki komaj čakate na user posted image

(odgovor članu karolina*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.4.2006 9:27:02   
katy.25
Jaz pa jemljem Folic plus, kjer je poleg folne še kalcij. Pojem 3 na dan, stanejo okoli 2000 sit.

Lp

(odgovor članu cocki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.4.2006 14:55:37   
soni
Lp!

Tudi jaz jem tablete Folicplus- 3 dnevno.

(odgovor članu katy.25)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.4.2006 12:46:41   
Adelina
Jaz pa jemljem Centrum A-Ž. V bistvu sem mislila folic plus, sam sem hotla še kakšne vitamine, ker sem bla ful brez energije. In pol doma berem sestavine Centruma in je tudi tu notri 400 mg (al česa že) folne kisline. Pa mi ni jasno, kako to, sej nej bi bla potreba v nosečnosti povečana, pa je povsod enako (Centrum in Tifol ali kakšne druge folne tablete). V glavnem zdej jem sam Centrum (mi je tud farmacevtka tko rekla), sam ni mi pa logično. 
Pa Folic plus ima ful kalcija, ki je menda tud potreben, medtem ko ga Centramed mami nimajo nič, pa imajo tud dodane kao potrebne vitamine in minerale za nosečnice. V bistvu je tega tolk, da sploh ne veš kaj je res dobro oz. potrebno in kaj ne.
Mal sem zafilozofirala a ne. Lepo se imejte!

(odgovor članu soni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.4.2006 13:07:45   
LUNA06
Ojla!
Adelina eno prošnjo mam.Tudi sama jem Tifol.Bi pa rajši nekaj takega kot ti z vitamini.Ali mi lahko pogledaš če imajo te Centrum tudi kalij?
Zadnič sem bla namreč na operaciji in sm mogla jest tablete kalija, ker ga imam baje premalo (jem bolj malo mesa, verjetno zato).
Hvala!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.4.2006 14:09:09   
Adelina
Ja LUNA 06, Centrum vsebuje tudi 40 mg kalija.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.4.2006 14:51:46   
LUNA06
O ful hvala Adelina!
Pol pa najbolš, da jih grem kar kupit.

Lep dan usem!

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?