|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Endometrioza
26.9.2008 18:56:47   
divans1
Sej vem, da je blo o tej temi že velik napisanega, sam bi vam bla hvaležna, če mi kira napiše, za kaj gre pri tej bolezni, kakšni so znaki, kdaj se pojavi, predvsem za znake me zanima. Najlepša hvalaa.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Endometrioza
26.9.2008 19:00:57   
Anonimen

Znaki:obilne in boleče menstruacije s kosi krvi.Endometrioza je kadar se maternica lušči, zato so med krvjo tudi strdki.Zaradi česa to pride še ne vedo, zboleva pa vse večje število žensk.Med laparoskopijo ti lahko žarišča odpravijo, vendar se kmalu ponovi(vsaj pri meni)Rešitev je nosečnost, ker takrat bolezen miruje, saj ni menstruacije.Takole bolj laično.

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.9.2008 19:36:49   
divans1
Pa se potem s to boleznijo lahko zanosi, ali so še kakšne druge posledice tega? Jst zdj par mesecev opažam da imam močne menstruacije, tudi strdki se pojavljajo, nimam pa nobenih bolečin, pa ne vem, če je to mogoče kaj povezano s ss, ki sem ga imela konec januarja? Me je kr mal strah...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.9.2008 20:29:59   
becky
mene je vsaka M bolela kot hudič. res peklensko. pa kosi so šli iz mene, krvavela sem iz anusa, med seksom me je bolelo, napihnjena sem bila, CA-125 sem imela zelo povišan.

zdaj, po laparo, pa je vse 1000000% boljše.

zanosi se lahko, vendar je težko. v mojem primeru npr. (imela sem vse skup zlepljeno) imam zdaj po laparo lepe šanse za bebico po naravni poti, če pa do maja 2009 ne bom, pa greva na umetno.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2008 9:20:27   
divans1
Jst sm bla na hsgju letos, pa mi niso nč ugotovili, da bi blo kej narobe. A se to tud na hsgju vidi ali ne?

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2008 17:31:00   
becky
pri hsgju se po moje ne vidi, če je endo ali ne. po moje, no. najboljš, da se pogovoriš z G. sicer pa si poglej znake endo, ker so res tipični, če jo imaš

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.9.2008 21:32:22   
kitka1
Znaki endometrioze so različni, pri blažjih oblikah jih običajno sploh ni. Gre za razraščanje enake vrste tkiva, ki prekriva notranjost maternice (endometrija), po drugih notranjih organih. Problem nastane zato, ker se to tkivo ponavadi (ne pa vedno) ravno tako kot tisto v maternici odziva na hormonske spremembe, torej v času menstruacije krvavimo tudi iz tega tkiva.

Hsg in ultrazvok le redko odkrijeta endometriozo, zato ostaja laparoskopija edina diagnostična metoda in tudi zdravljenje.

Več o endometriozi najdete tukaj: http://www.mojmalcek.si/teme/zdravje/93/endometrioza_zenska_tegoba.html

In še ppt s slikami (za boljše predstave): http://shrani.si/f/3n/Nf/1AhUQqXC/endometrioza.ppt

< Sporočilo je popravil kitka1 -- 28.9.2008 21:39:12 >

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.9.2008 21:50:02   
sirenetta

Meni jo je diagnosticirala G, ki je bila dežurna, ko sem v času nosečnosti zakrvavela (ni šlo za nič posebnega in ni bilo povezano z endometriozo) pri navadnem ginekološkem pregledu. Opazila s prostim očesom.

Znake sem imela vse - boleče, močne krvavitve s koščki tkiva. Moj izbrani G (zdaj že ni več izbrani, zaradi dlje časa trajajočega nezadovoljstva z njim) ni seveda v 15 letih nič opazil, kljub temu, da sem mu povedala za bolečine in ostalo.

Stanje se je izboljšalo ob jemanju kontacepcijskih tabletk (šibkejše menstruacije, manj boleče, nič koščkov).

Zanosila sem brez težav ob prvem resnem poskusuuser posted image .

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.9.2008 22:09:15   
Detece
Tudi jaz imam endometriozo. O sami bolezni ti ne bom veliko nakladala, ker lahko veliko tega prebereš na spletu. Na kratko - Je še neraziskana ( Moj G mi je rekel, da še nekoga na tem področju čaka Nobelova nagradauser posted image ), predvidevajo da je genska in kot sem jo jaz razumela je prirojena napaka. Menstruacije so boleče. Točno jo lahko določijo samo z laparoskopijo, pred tem lahko samo predvidevajo. Sama sem izgubila zaradi nje en jajčnik. Sem v 7 mesecu nosečnosti (1 ciklus klomifena), tako da upanje za zanositev je.

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.10.2008 0:28:49   
cobri
Imam kar nekaj vprasanj,ampak je iskanje pravih tem predolgo in bi bila po vseh forumih,zato sm se odlocila,da vas vprasam kar tukaj.
Sem 33 letnica,imam 13 letno hcer...user posted image ...leta 2004 so mi naredili laparoskopijo,pred tem 2 konizaciji-uspesno-saj so koncno ugotovili endometriozo...zdravljenje je bilo 6 mesecev ob dupli dozi zdravil...neuspesno...seveda mi takrat nihce ni povedal o kaksnem zdravljenju ali karkoli,ceprav sva si s partnerjem zelela user posted image ...ze pred tem sva 3  leta  poiskusala a ni ratalo...niti potem ni uspelo...zal sva se zaradi tega psihicnega pritiska tudi razsla.
Sedaj imam krasnega partnerja in tudi z njim poiskusava,a ni uspeha.
Tudi terapija z klomifenim ni pomagala....zal pa me nikoli niso poslali na kaksne druge preiskave...moj ginekolog je sedaj rekel,da me bo poslal na epruvetko.
Zanima me,ali je sploh mozna zanositev po vsem tem ali je v tem primeru res najprimernejsa epruvetka?
Endometrioza je se vedno prisotna,saj so se tezave zopet zacele pojavljati.
Mi lahko kdo svetuje kaj naj naredim,kam se naj obrnem za pomoc?
Vsem najlepsa hvala za kakersen koli odgovor.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.10.2008 13:29:10   
spelka12
cobri, zahtevaj tudi druge preiskave. Npr krvne, spermiogram tvojega dragija....
Če bo vse ok in še vedno ne zanosita, potem naj ti da tvoja g. napotnico za umetno. To ni mačji kašelj, zato se dobro prepričaj, če res ni druge možnosti. Govorim iz izkušenj. Pa veliko sreče in uspeha vama želim.
Če imaš še kako vprašanje mi piši na zs.

(odgovor članu cobri)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.10.2008 7:53:26   
becky
pri zanositvi z endo je tako: če imaš srečo in ti jo hitro odkrijejo, ni velikih težav z zanositvijo. pač greš na laparo, da ti odstranijo žarišča, potem pa naj bi v 6 mesecih zanosila. če pa je endo v polnem razcvetu in je globoka (kot recimo pri meni, ko mi niso mogli odpravit vseh žarišč), je pa malo težje. če pa imaš še kake druge težave, pa greš najverjetneje v neplodnostno. veliko je odvisno tudi od G, ki ga imaš- mene je v neplodnostno poslala ena G iz bolnice, ko sem bila tam na UZ, mojemu G pa ni bilo najbolj všeč, da sem tam že naročena

Vivir con miedo es como vivir a medias! (španski pregovor)

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.11.2008 13:42:18   
Caarmen
Tudi sama imam endometriozo. Odkrili so mi jo na laparoskopiji ( več kot leto dni nisem zanosila). Zdravnik po laparo mi je dejal, če v pol leta ne zanosiš si neplodna zaradi neznanega razloga. Nič ni bilo, ne po laparo ne po klomifenu. Zanosila sem potem po 9 mesecih, brez zdravljenja...

Nosečno st ok, dojenje do 10 meseca, menstro pa sem dobila 7 mesecev po porodu. Od začetka sem pričakovala da bo neredna, bila pa sem prepričana da bo bolj šibka ( normalna) in manj boleča kotr prej. Vse to se je sesulo. 10 mesecev po porodu sem dobila dvojne antibiotike, ker me je spodaj tako bolelo. Imela neko vnetje, maternica se ni lepo vračala nazaj... Vsak mesec so bile menstruacije še bolj boleče in... Prejšnji teden pa sem bila zopet pri svoji G. Sedaj imam klomifen ker želim novega člana. Dala mi je tudi tablete, ki jih vzamem predenj dobim M. Upam,da bo pomagalo. Dala mi je tudi svečke za v črevo, če tablete ne bodo dovolj močne.

Sedaj bomo videli kaj bo.

G mi je dala par možnosti
- tablete in zanositev
- obroček, ki mi ga ne priporoča
- ali ponovno laparoskopija da vsaj malo očistijo...

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?