Caarmen -> RE: Endometrioza (29.11.2008 13:42:18)
|
Tudi sama imam endometriozo. Odkrili so mi jo na laparoskopiji ( več kot leto dni nisem zanosila). Zdravnik po laparo mi je dejal, če v pol leta ne zanosiš si neplodna zaradi neznanega razloga. Nič ni bilo, ne po laparo ne po klomifenu. Zanosila sem potem po 9 mesecih, brez zdravljenja... Nosečno st ok, dojenje do 10 meseca, menstro pa sem dobila 7 mesecev po porodu. Od začetka sem pričakovala da bo neredna, bila pa sem prepričana da bo bolj šibka ( normalna) in manj boleča kotr prej. Vse to se je sesulo. 10 mesecev po porodu sem dobila dvojne antibiotike, ker me je spodaj tako bolelo. Imela neko vnetje, maternica se ni lepo vračala nazaj... Vsak mesec so bile menstruacije še bolj boleče in... Prejšnji teden pa sem bila zopet pri svoji G. Sedaj imam klomifen ker želim novega člana. Dala mi je tudi tablete, ki jih vzamem predenj dobim M. Upam,da bo pomagalo. Dala mi je tudi svečke za v črevo, če tablete ne bodo dovolj močne. Sedaj bomo videli kaj bo. G mi je dala par možnosti - tablete in zanositev - obroček, ki mi ga ne priporoča - ali ponovno laparoskopija da vsaj malo očistijo...
|
|
|
|