|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   EKO domača hrana
23.4.2011 16:40:57   
ZARA
HRANA
 

Domači jogurt

SESTAVINE:

1 liter polnomastnega mleka ali posnetega mleka 
2 žlici kupljene začetne kulture ali navadnega jogurta

    NAVODILA:

    Mleko na zmernem ognju segrevajte, da se na robu začnejo nabirati mehurčki, z površine pa začne uhajati para.
    Prelijte ga v veliko skledo in pustite, da se shladi na 45 stopinj (če nimate termometra, boste vedeli, da je temperatura ravno prava, če boste z lahkoto držali prst v mleku 20 sekund).
    Začetno kulturo ali jogurt dajte v skodelico in prilijte nekaj ogretega mleka. Sestavini dobro premešajte. 
    Mešanico po tretjinah prilijte v veliko skledo. Po vsaki tretjini dobro premešajte.
    Pokrijte z debelo brisačo za 6 -8 ur ali pa čez noč postavite na toplo (npr. kozica s toplo vodo)
    Skledo pokrijte s folijo za živila in še za 8 ur postavite v hladilnik.
    Če želite gost jogurt, ohlajenega pretresite v vrečko iz gaze in pustite, da se odcedi.

       
      Pečena jabolka
      SESTAVINE:

      30 g sesekljanih orehov
      4 jabolka
      60 g masla
      60 g sladkorja
      1/2 žličke cimeta
      2 žlici vode

        NAVODILA:

        Orehe stresite na pekač in jih pražite 5 minut pri 130 stopinjah in jih nato postavite na stran.
        Jabolka operite, jim odstranite peščice in jih naložite na pekač.
        Zmešajte sladkor in cimet in primešajte maslo in orehe.
        Mešanico enakomerno porazdelite in z njo nadevajte vdolbine na jabolkih.
        Na dno pekača prilijte vodo.
        Pecite pol ure pri 190 stopinjah. Ponudite toplo.

           
          DODATEK:
          Sladici lahko dodate  sladko smetano.
           
          Brokolijev narastek
          SESTAVINE:

          500g brokolija
          manjša cvetača
          korenček
          2 dl kisle smetane
          2 jajci
          5 dag parmezana
          5 dag masla
          sol

            NAVODILA:
            Operimo, očistimo in narežimo zelenjavo.
            Skuhajmo jo v vreli slani vodi.
            Posodo namažemo z maslom in vanjo položimo zelenjavo.
            Zmešajmo jajci, kislo smetano in malce soli. Mešanico zlijemo na zelenjavo.
            Potresimo s naribanim parmazanom.
            Pečemo 30 minut pri 180 stopinjah.

             
            Presna borovničeva pita

            Testo:
            2 čajni skodelici mletih mandljev
            pol čajne skodelice indijskih oreščkov
            1 čajna skodelica izkoščičenih datljev
            ščepec vanilije v prahu
            žlica surovega kakava

            Daš v mikser, dodajaš vodo za kosistenco po občutku, zmes oblikuješ v dno in robove torte, jaz uporabljam okrogli okvir za torte, takega brez dna, katerega velikost lahko sama oblikujem po želji)

            Prva, spodnja čokoladna plast:
            cca 70 gramov oreščkov mletih v mlinčku
            malo manj kot pol skodelice surovega kakava ( remimo kar 1/3)
            1/4 skodelice kokosove maščobe ( daš pod toplo vodo da se utekočini)
            1/4 skodelice agavinega sirupa
            ščepec vanilije
            mezinec čiste soli

            Zmešaš v blenderju da pride gosta zmes, vliješ kot prvo plast torte, daš v hladilnik za pol ure da se malo strdi

            Druga borovničeva plast
            1,5 skodelice svežih borovnic
            60 gramov indijskih oreškov, mletih v kavnem mlinčku
            1/4 skodelice kokosove maščobe
            1/4 skodelice agavinega sirupa
            sok pol limone
            ščepec kardamoma

            Zblendaš, da pride gosta zmes, preliješ kot drugo plast.

            Vrh okrasiš s svežimi borovnicami, lahko tudi malinami,

            Daš čez noč v hladilnik, postrežeš, zapreš oči in,...
            :)
             
            Presne kroglice
            Rozine operemo in nekaj časa namakamo. Medtem zmeljemo arašide in orehe (količine lahko poljubno določimo, če nimamo arašidov, lahko uporabimo tudi samo 250 g orehov), nato pa v multipraktiku zmeljemo še rozine. Če želimo, dodamo mleti janež. Vse sestavine zmešamo in iz zmesi oblikujemo kroglice. Če je zmes presuha, dodamo pomarančni sok ali vodo, na koncu pa lahko kroglice povaljamo v mleti kokosovi moki.
             
            Sestavine:
            500 g rozin
            150 g neslanih arašidov
            100g orehov
            (sok 1-2 pomaranč)
            mleti janež
            kokosova moka

             
            PRESNA TORTA

            TESTO

            1.5 kg lešnikov in mandljev (ali orehov)
            700 g namočenih odcejenih mletih rozin

            PREMAZ

            1 skodelica datljev brez koščice
            300-400 ml vode
            2 jž limoninega soka

            KREMA


            Banane
            Limonin sok

            OKRASITEV


            Zmleti oreščki


            Mandlje in lešnike drobno zmeljemo, rozine namočimo za pol ure v vodo in odcedimo. Nato rozine zmeljemo, dodamo mandlje in lešnike ter dobro pregnetemo. Po želji lahko dodaš tudi limonin sok. Vzamemo tretjino testa, ga oblikujemo v krog (lahko si pomagaš s pekačem za torte) in položimo na pladenj za torte.

            Naredimo kremo iz datljev. To naredimo tako, da jih zmiksamo v mešalniku in dodamo limonin sok ter vode. Pozor! Sestavine dodajaj postopoma, da dobiš primerno gosto kremo. Namaži na prvo plast testa.

            Nato zmiksaš oziroma zmečkaš še banane, dodaš limonin sok in namažeš preko kreme iz datljev. Po želji lahko dodaš še kakšno drugo sadje, čeprav se banane zelo dobro obnesejo, ker so sladke. Če želiš bolj kislo torto dodaj maline, ananas ali druge kisle sadeže.

            Drugo tretjino testa oblikujemo kot prvo in jo položimo na bananino kremo. Nato ponovno namaži datlje in banane ter pokrij s tretjo tretjino testa. Za okrasitev posuj torto z zmletimi mandlji ali lešniki.

            DOBER TEK !


            Aja, pa še to. To je recept za res veliko torto, tako da brez problema zmanjšate količine. Še enkrat dober tek!

             
             
             
             
             
             

            < Sporočilo je popravil ZARA -- 23.4.2011 16:41:30 >


            _____________________________

            This will take some time depending on
            your operating sistem and hardware.
            (plačano oglasno sporočilo).
            Neposredna povezava do sporočila: 1
            Stran:   [1]
            Stran: [1]
            Pojdi na:





            Izredni limit – le če ne gre drugače!
            Marsikdo najame limit, da bi z njim prebrodil krajšo finančno stisko in poravnal nepričakovane stroške, nekateri pa »v m...
            Pravica do krajšega delovnega časa
            Veliko staršev ne ve, da lahko izkoristijo pravico do krajšega delovnega časa, pri čemer je plača res manjša, toda polov...




            Za doječe matere.
            пеперутка16

            Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?