Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 26.4.2007 9:31:08
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Dva priimka - še enkrat! 26.4.2007 9:32:08
|
|
|
|
mama54
|
podpisovati vedno z obema, kar se uradnih zadev tiče, ali Ja,seveda.Saj se potem pišeš XX ne pa samo X. Preverjeno iz družine.Moja sestra -Primer -pisala se je Marin,dodala moževega Franklin-sedaj se podpisuje M.Franklin.
< Sporočilo je popravil mama54 -- 26.4.2007 9:35:52 >
|
|
RE: Dva priimka - še enkrat! 26.4.2007 10:08:53
|
|
|
|
SaaS
|
Če boš imela na osebni dva priimka, se boš morala tudi n a vse uradne dokumente z dvema pisat. Sploh ni važno kako si ti drugi priimek pridobila, s poroko ali samo s papirji na upravni enoti. Dejanski podpis, o katerem Nalin govori, je pa drugo. Tisto je kraca, ki je itak ponavadi nečitljiva (lahko je samo A ali samo Ž). Tu gre za ime pisano z besedo, to pa mora biti tako kot je na osebnem dokumentu.
|
|
|
|
RE: Dva priimka - še enkrat! 26.4.2007 10:52:23
|
|
|
|
Jutra
|
Tako kot imaš uradno, se tudi podpisuješ: z obema priimkoma. Če pa ima dvoje imen, pa se lahko samo z enim oz. za enega uporabljaš samo začetnico
|
|
[Brisano sporočilo] 26.4.2007 12:03:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Dva priimka - še enkrat! 26.4.2007 15:29:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni se pa zdi, da te vprašajo, katerega boš uporabljla. Vsaj nekaj se mi svita, da je mene matičarka v porodnišnici vprašala, ko sem Tiborju dala oba priimka.
|
|
|
|
RE: Dva priimka - še enkrat! 26.4.2007 20:36:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem obdržala po poroki moj priimek in na koncu dodala še moževega. In sem takrat vprašala če moram vedno uporabljati oba in mi je rekla da ja, predvsem kadar gre za kakšnikoli podpis dokumenta ali uradne listine. Ker nisem več ****, ampak **** in TO NI ISTO, ker če ne podpišem prav, je lahko dokument neveljaven. Pa še vrstni red je zelo pomemben, VEDNO mora biti enak. Tako se vedno uradno podpišem kot ****, na kak cetlc recimo v trgovini pa samo oba priimka. Sem pridobila z moževim priimkom samo 3 črke, tako da ni panike. Ko bova dobila , se bo tudi pisal z obema priimkoma, pa čeprav sva poročena in bi se dejansko lahko samo z moževim. Tako sva se pač odločila. Kadar me kam v evidenco vpisujejo najprej z priimkom mi tudi morajo vedno napisat najprej prvega in potem drugega. Ko me kličejo recimo k zdravniku pa me vedno po prvem priimku in redko pokličejo oba. Pa tisti podpis, ki ga daš ob delanju osebne in potnega lista je tvoj URADEN podpis. Lahko je to ime+oba priimka, ali pa samo oba priimka. Vendar morata biti VEDNO oba priimka.
|
|
|
| Stran: [1] |
ime za punčkomala mamaKaja (
15%)
Klara (
21%)
Lara (
38%)
Tija (
26%)
Število vseh glasov: 244Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!