TamaraJ
|
IZVIRNO SPOROČILO: sončnica2010 Pozdravljene punce, kako ste? No, pri nas se počasi bližamo dnevu D, 19.7.2010, komaj čakam da dobim v naročje to žabico. Imam pa eno vprašanje, in sicer na materinski šoli v Kranju nam je pri uri nege zob dejala da naj kupimo ploščate dude (mislim da je imela v glavi ala mam,avent), potem čez dva dni nam je pa na handlingu rekla, da naj kupimo dude in flaške ki imajo cucelj v obliki bradavice, sedaj pa sem na razpotju, kaj je dejansko prav. Sama predavateljica je rekla da vsaka stroka zagovarja svoje, ampak kaj je bolj "pomembno"? Pričakujem prvega otroka, nisem problematična, ampak tukaj me samo zanima vaše mnenje, oziroma praksa kaj dojenčki rajši "vlečejo" Aja pa še nekaj, danes sem gledala prve kompletke za iz porodnišnice, zanima me kakšna je praksa glede številke za iz porodnišnice, ali 56 ali 62? Punce lepo bodite pa upajmo da se pokaže sonce in da se ne skrije več :) Papa Brez dude, če se le da. Flaško kupiš kasneje, če jo res potrebuješ. V primeru, da dojenje res nebi steklo. Nikakor in nikoli pa ne daj otročka spat s flaško (še posebna katastrofa so sladki čaji in sokovi). No, če želiš, da ima čim bolj zdrave zobe. Nekaj sicer pripomore genetika, ogromno pa skrbni starši. Otrok naj se s sladkimi zadevami sreča čimkasneje (s tem ne mislim kakšne čokoladice, piškota... ampak pijačo). Nesladkani čaji in voda so edino, kar odžeja. Vse ostalo je za moje pojme lažja pot za starše in škoda za otroka. Če recimo uspešno dojiš, dobi otrok dovolj tekočine (razen izredno vročega poletja npr., ko je fino dodati malo vode) ni sploh potrebe po flaški, saj dokaj hitro znajo piti iz raznih kozarcev in flašk brez cuclja. No, to je moje mnenje, uspešno preizkušeno. Moj fantiček ima pri skoraj 7. letih čudovite zobke, cocacole še ni probal, kakšen dober Fructalov sok pa spijemo za posladek. Brez dude, flaške in na vodi :)) Odloči pa se predvsem po svojem občutku, ki je vedno in povsod najbolj pravi. Več mnenj pa je tudi več zmede v odločitvi.