Duda (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


sončnica2010 -> Duda (3.6.2010 18:57:54)

Pozdravljene punce, kako ste? No, pri nas se počasi bližamo dnevu D, 19.7.2010, komaj čakam da dobim v naročje to žabico.
Imam pa eno vprašanje, in sicer na materinski šoli v Kranju nam je pri uri nege zob dejala da naj kupimo ploščate dude (mislim da je imela v glavi ala mam,avent), potem čez dva dni nam je pa na handlingu rekla, da naj kupimo dude in flaške ki imajo cucelj v obliki bradavice, sedaj pa sem na razpotju, kaj je dejansko prav. Sama predavateljica je rekla da vsaka stroka zagovarja svoje, ampak kaj je bolj "pomembno"? Pričakujem prvega otroka, nisem problematična, ampak tukaj me samo zanima vaše mnenje, oziroma praksa kaj dojenčki rajši "vlečejo" [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

Aja pa še nekaj, danes sem gledala prve kompletke za iz porodnišnice, zanima me kakšna je praksa glede številke za iz porodnišnice, ali 56 ali 62? [sm=smiley13.gif]

Punce lepo bodite pa upajmo da se pokaže sonce in da se ne skrije več :)[sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]

Papa




Anonimen -> RE: DUDA (3.6.2010 19:00:50)

Aja,zdaj pa kar že kupovanje stekleničk,dud itd. a sploh ne veš če boste rabili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
zaenkrat je to vrezvezen nakup in ne kupuj tega




pajac -> RE: DUDA (3.6.2010 19:02:57)

Iskreno, pojma nimam katera je boljša. Mi smo imeli za prvo dudo anatomsko (torej ploščato) in potem druge več ni hotel.. Je sam rešil dilemo :) Flašk pa nismo rabili, pravzaprav sem mu dajala dodatek dokler me pediater po tehtanju pri 6. tednih ni vprašal po zdravi pameti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].. No tisti cuclji so bili okrogli...

Mi smo iz porodnišnice prišli v 56 bodi Katja in Alen in hlače H&M (poleti) pa mu je vse bilo bolj "na veliko",  rojen je pa bil z 53 cm... Smo pa to zelo hitro prerasli. Nisem pa nikoli marala, da so mu stvari hudo prevelike.

Srečno!




Anonimen -> RE: DUDA (3.6.2010 19:09:56)

Ah pomoje ne bo nič narobe, če bo imela doma kako dudo in stekleničko za vsak slučaj ... duda ni tak strošek, steklenička pa tut za čaj lahko prav pride. Glede dude in cuclja sem jaz gledala, da je zadeva čim bolj bradavici podobna (okrogla) in sem kupila vse od Tommee Tippee in s mi zdi, da zaradi tega pa res ne sme bit nevemkakih problemov z zobovjem ... se mi zdi, da teli otroški zobarji enmičkeno pretiravajo, da opravičijo svoj obstoj ... no moje mnenje ...

Kar se cunjic tiče pa vsaj za iz porodnišnice vzemi kompletek št. 50 ... 62 sploh ne, da bo otrok vsaj zgledal kot otrok in ne kot vreča krompirja ... no razen če imaš ekstrenmo velikega otroka napovedanega ... jaz naprimer sem jo za domov in potem še kak mesec in pol oblačila v cunjice št. 50, pa so ji bile tudi te na začetku čist prevelike.




eva1 -> RE: DUDA (3.6.2010 19:10:36)

Jaz sem že v porodnišnice nesla dudo od nuka in od aventa, men je duda itak zakon :) Steklenič nikoli nisem mela doma, niti jih nisem rabila
Jaz sem jih nesla v 56 št dam..pa je bil tretji prav konkrene dečko 4240g  in 54 cm...pa je nosil 56 špe kaka 2 meseca brez problema...62 jim je ful prevelka




lananai -> RE: DUDA (3.6.2010 19:11:50)

Mi smo imeli takole obliko dude:

http://images.baby-center.si/06/0043/0001/imgArticle_201453.jpg

Smo pa stekleničko in dudo imeli pripravljeno že pred rojstvom. Dudo je imela občasno, za pocartat se. S flaško smo ji hoteli dajat čaj, ampak ga nikoli ni marala. Smo jo pa ponucali kasneje, ko smo ji začeli dajat Aptamil.

Za oblekice se ne prenagli. Naša se je rodila s 47cm, tako da smo morali še dokupit par kompletkov št. 50, ker nisem hotela, da zgleda kot pajac. Številko 50 je potem nosila še do starosti 1,5 meseca. Pripravljeno sem imela par stvari št. 56, sem pa poslala mojega v nakup, ko se je rodila in smo vedli točne mere.




honey -> RE: DUDA (3.6.2010 19:21:10)

Jaz pri prvem dude nisem imela na rezervi, niti stekleničke. Pa sem stekleničko (skupaj s prsno črpalko) dobila 2. dan v porodnišnici, dudo smo šli pa kupit na poti domov. Tako da pri drugem bo to vse definitivno že doma. Imel pa je mislim da od NUK-a dudo - tako malo ploščato z ene strani, flaško pa od Aventa in ni bilo nikoli nobenega problema - tudi z zobmi ne.

Kar pa se tiče oblačil, pa bodo po moje 56 več kot dovolj. Jaz se sicer ne spomnim točno, ampak mislim, da je imel komplet št. 56, pa mu je bil še skoraj malo velik, kljub plenicam in vsem skupaj. Tako da to je max številka.




kajalin* -> RE: DUDA (3.6.2010 19:48:44)

dudo sm kupila,mal kasneje,št oblekic sem pa imela 44 kar sploh nisem pričakovala,zato po moje nima smisla da prej nosiš s sabo,naj ti prinesejo ko bo otroček pri tebi.Imela je pa skoz nuk-ovo dudo,nism hodila v materinsko šolo tak da nism bla našopana z raznimi info.,pa je blo vse ok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]mal se prepusti toku,pa bo....




Najaa -> RE: DUDA (3.6.2010 19:52:35)

Jaz sem dudo mela za vsak slučaj že preden sem rodila. No, od naših je nobena ni nikol sprejela. Katero dudo je pa stvartvoje presoje, ker itak ti bo vsak rekel drugače. Jaz sploh nisem gledala na firmo, ampak mislim, da sem imela pri prvi nukovo, pri drugi pa mam. Pol sem seveda sprobala še, če bosta sprejeli avent, pa kaj še vem kaj, v glavnem nič nista hotli.




uršula83 -> RE: DUDA (3.6.2010 20:41:19)

Pri nas je imel na začetku že ene 2 ali 3 dude, jih pa tut naš ni nikol ravno oboževal. Smo pa kupili različne, simetrične, asimetrične, use sorte. Pa ni lih opazu razlike. Številka cotk pa 56 je po mojem mnenju ravno prav, sploh c&a ima male številke in pri  nas manjše ni prišlo v poštev. H&m pa ima malo večje številke. Je pa čist odvisno do otroka do otroka, ker je pa le razlika ali ima 2500g al pa 4000g. Našem pri 3160gramih je blo 56 kr ok. 




karmen83 -> RE: DUDA (3.6.2010 20:42:42)

Pri nas so pa (bile) zakon flaške od mam, aventovega cuclja ni hotela niti povohat, od dud pa ima tudi najraje mam. Če oblike otroček ne sprejme, pač probaš še kaj drugega... Glede oblačil smo imeli pa 56, pa so bila fajn prevelika (je imela pa 51 cm in 3460 g), tako da ni bila ravno mičkena. Vse dobro ti želim.




pika27 -> RE: DUDA (3.6.2010 20:57:05)

Jaz sem v porodnišnico odnesla eno dudo od Nuka in eno od Mam. Prvo sem ji dala Mam, pa sem ji jo potem hotela vzet, ker ji je zaradi oblike nosek potlačla, ampak je ni dala več. Nukovo je pa sam vn plunla. Jo je pa potem od sosede v sobi uporabljala, ker je ona ni imela sabo. Ko smo prišli domov smo prešaltali na Avent do 3. meseca pol jo pa itak ni več hotla met. Tko da jaz priporočam Avent, pa za vsak slučaj dudo v porodnišnico.
Flaške meni od začetka ni hotla nobene zagrabit - mela sem jo od Nuka, Chiccota pa zraven črpalke sem dobila aventove. Prva k jo je zagrabla kasneje je bla od Chiccota in te smo ful dolg uporabljal.
Za domov smo mel 50, ampak nam je bila rahlo premajhna (naša je mela 54 cm in 3,5 kg) - no samo hlačnice so bile prekratke, ampak je pa res, da so mi že na ultrazvolih govoril, da ma daljše noge od povprečja. Po moje s 56 ne moreš falit. Smo pa 56 nosili tm do enega 2 meseca, tko da 62 je res preveliko, še posebej pa če je otrok malo lažji.




birdy -> RE: DUDA (3.6.2010 21:05:20)

Kar se tiče dud... obema sem tlačila v usta že v porodnišnici pa je nobena ni hotla. Sprobala sva pa mende vse, od Chicco, avent, mam, še celo neko dm-ovo. Pri flašah prisegam na Avent, sta obe lepo sprejele, sicer sta mele obe do enga leta to samo za kak čaj.
Cunje sta imele pa obe 56številko. Prva je bila rojena z 54cm, druga pa 52 cm in ne vem če bi jima bila cifra 50 sploh prav[sm=zmeden.gif] Za iz porodnišnice bi pa jst na tvojem mestu definitivno vzela kompletek v številki 56, ker 62 je pa že čist prevelik, razen če bi mela res ekstremno velikega otroka.




mini86 -> RE: DUDA (4.6.2010 9:28:43)

mi smo imeli dudo mam in še sedaj jo ima..jo je sprejel že v porodnišnici..
sprejel ti bo ponavadi tisto k mu jo boš dala..
flaško pa imaš lahko tudi za čaj...

drugače pa nam je bila 56 zelooooo prevelika-rodil se je z 49 cm...ampak smo preživel in mislm da ne morš sfalit če uzamš 56 cunce sabo




TamaraJ -> RE: DUDA (4.6.2010 9:44:27)


IZVIRNO SPOROČILO: sončnica2010

Pozdravljene punce, kako ste? No, pri nas se počasi bližamo dnevu D, 19.7.2010, komaj čakam da dobim v naročje to žabico.
Imam pa eno vprašanje, in sicer na materinski šoli v Kranju nam je pri uri nege zob dejala da naj kupimo ploščate dude (mislim da je imela v glavi ala mam,avent), potem čez dva dni nam je pa na handlingu rekla, da naj kupimo dude in flaške ki imajo cucelj v obliki bradavice, sedaj pa sem na razpotju, kaj je dejansko prav. Sama predavateljica je rekla da vsaka stroka zagovarja svoje, ampak kaj je bolj "pomembno"? Pričakujem prvega otroka, nisem problematična, ampak tukaj me samo zanima vaše mnenje, oziroma praksa kaj dojenčki rajši "vlečejo" [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Aja pa še nekaj, danes sem gledala prve kompletke za iz porodnišnice, zanima me kakšna je praksa glede številke za iz porodnišnice, ali 56 ali 62? [sm=smiley13.gif]

Punce lepo bodite pa upajmo da se pokaže sonce in da se ne skrije več :)[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Papa

Brez dude, če se le da. Flaško kupiš kasneje, če jo res potrebuješ. V primeru, da dojenje res nebi steklo. Nikakor in nikoli pa ne daj otročka spat s flaško (še posebna katastrofa so sladki čaji in sokovi). No, če želiš, da ima čim bolj zdrave zobe. Nekaj sicer pripomore genetika, ogromno pa skrbni starši. Otrok naj se s sladkimi zadevami sreča čimkasneje (s tem ne mislim kakšne čokoladice, piškota... ampak pijačo). Nesladkani čaji in voda so edino, kar odžeja. Vse ostalo je za moje pojme lažja pot za starše in škoda za otroka. Če recimo uspešno dojiš, dobi otrok dovolj tekočine (razen izredno vročega poletja npr., ko je fino dodati malo vode) ni sploh potrebe po flaški, saj dokaj hitro znajo piti iz raznih kozarcev in flašk brez cuclja.

No, to je moje mnenje, uspešno preizkušeno. Moj fantiček ima pri skoraj 7. letih čudovite zobke, cocacole še ni probal, kakšen dober Fructalov sok pa spijemo za posladek. Brez dude, flaške in na vodi :))

Odloči pa se predvsem po svojem občutku, ki je vedno in povsod najbolj pravi. Več mnenj pa je tudi več zmede v odločitvi.




TamaraJ -> RE: DUDA (4.6.2010 9:49:03)

Aja, glede številke kompletka...max 56 (če res ne pričakuješ, da bo imel pikec kakšne 4 kile in več :))




ribica. -> RE: DUDA (4.6.2010 12:31:12)

če mene vprašaš, lahko stroka govori kar hoče, o dudi pa itak odloča dete. Ker ni nujno da bo sploh vzel kar katerokoli dudo. Moj drugi otrok je vrgel ven vse, razen okroglega cuclja, oblike žarnice.




Stran: [1]