Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 17:23:02
|
|
|
|
Doll
|
ko je bil star 12 mesecev. primilo se je,ko je bil prvi star 18 mesecev
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 17:30:33
|
|
|
|
Gordana-3
|
midva sva hotela hitro, malo razliko med njima, od rojsva prve sva pazila le prve tri mesece, ko mi je tudi ginekologinja svetovala, da telo rabi malo počitka. zanosila sem, ko je ta prva imela 16 mesecev.
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 17:54:16
|
|
|
|
ROŽICI
|
moja pa je stara že 5 let..pa še vedno premišljujem....
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 18:22:31
|
|
|
|
čaki
|
5,5 let je bil star, ko se je rodila sestrica
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 18:27:39
|
|
|
|
metkica1
|
Moja je bila stara dobre 3 leta, ko je dobila sestrico
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 18:28:41
|
|
|
|
ronja
|
Slabih 9m, ko sva naredila naslednjo. Da pa bova mela več otrok, sva se odločila še predno sva naredila prvo.
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 18:46:51
|
|
|
|
Pikapolonica_
|
IZVIRNO SPOROČILO: ROŽICI moja pa je stara že 5 let..pa še vedno premišljujem.... Ja, saj tega me je strah, da ne bo minilo še naslednjih x let, midva pa bi še vedno premišljevala. Je pa res, da smo sedaj prišli vsaj za dve leti v Slovenijo in me mogoče ravno zato bolj mika, da bi zanosila, donosila in rodila tukaj.
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 19:01:31
|
|
|
|
ROŽICI
|
saj ne da si ne želimo..ful si želimo še enega ali pa dva .vendar so pa tu težave finance-samo on zaposlen jaz brez službe če grem v porodniško pa dobim bogih 170E to pa pomoje glih za plenice...ne vem kam to pelje. ni nam lahko.
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 19:03:58
|
|
|
|
Doll
|
ROŽICI ostane ti oprema in oblačila za otroka,tako da za prva leta ni finančnega problema. Moj je tudi zaposlen,jaz pa nisem,pa finance niso problem,otroka imata polno rit vsega
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 19:11:29
|
|
|
|
eva1
|
Ko je bil prvi star 8 mesecev sva se določila za še eno bebo...ko je bil prvi star 13 mesecev sem zanosila..razlika med njima je 21 m!
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 19:16:00
|
|
|
|
ROŽICI
|
ja res da veliko stvari bi lahko uporabla še za drugega . saj trenutno delava na ne vem pa kdaj se bo primlo ker sva že dovol dolgo čakala da bi pač jaz dobila službo in potem zanosila..čas pa je minil in sedaj bom imela pač tako veliko razliko v letih.
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 19:24:14
|
|
|
|
timika
|
Ko sva se odločila, je bil sine, prvorojenec, star 15 mesecev, ravno je shodil in, da bi imela drugega, me je prijelo v trenutku. In seveda sem mislila, da bom kar hin, če nosečnosti ne dočakam v naslednjih dveh mesecih. Pa je sledila lekcija iz potrpljenja , ratalo nama je šele po devetih mesecih poskušanja, recimo pred približno slabim mesecem . Srčno upam, da srečno sfuramo do konca in bom konec maja naslednje leto drugič mami.
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 19:26:44
|
|
|
|
VITA74
|
midva sva si novega člana zaželela ko je bil sine star 2,5let....sedaj že 7,5 let in ga še vedno ni.....
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 19:42:03
|
|
|
|
Anonimen
|
moja bo pa stara 16 mes ko bo drugi prišel na svet, tko da sva kr pohitela vendar ne načrtovano. sploh nisva razmišljala sam enkrat ni bilo menstre pa sem šla test delat, tko da sm zej v 21 tednu noseč. pa ga imava že zej ful rada se ga ful veseliva
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 19:49:11
|
|
|
|
Anonimen
|
16 mesecev
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 20:08:35
|
|
|
|
žigolino
|
Jaz sem rekla sam enga pa konc,potem pa ko je bla stara pet let me je prijelo in sem takoj hotla zanosit,no moj pa si je vedno želel dva in imamo šest let razlike.
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 20:14:57
|
|
|
|
anajmad
|
12 let,pa mi ni žal. Oz. sem zanosila po 10 letih,pa mi je sinček umrl. Toda,ko ju zdej pogledam,kakšna ljubezen je to in koliko ljubezni nudimo eni in drugi . Mislim,če bi imela otroke starostno bolj skupaj,jih ne ne bi mogla ,pravzaprav jim ne bi mogla nuditi toliko ljubezni
|
|
[Brisano sporočilo] 25.9.2008 20:22:15
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 20:22:16
|
|
|
|
Naja30
|
9m po porodu, samo se ni dobro končalo. Zdaj sem zanosila spet, ko je bila tamala stara cca 18m. Želiva imeti čim manjšo razliko med otroki. Čeprav je na začetku težko, ampak je kasneje več plusov.
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 20:22:25
|
|
|
|
Jančika_
|
Razlika je 23 mesecev. Želela sva manjšo razliko, pa sem imela vmes dva spontana splava. Za tretjega sva želela spet manjšo razliko, pa sva morala najprej odložiti zaradi mojega zdravja, nakar sem spet splavila in zdaj je tamali star več kot dve leti - in sigurno še nekaj mesecev ne bo nič s kakšno nosečnostjo, ker me čaka operacija. Nekaterih stvari se ne da ravno načrtovati.... Razlogi za takšno odločitev, torej za manjšo razliko? V prvi vrsti to, da si želiva, da bi otroci odraščali kot vrstniki. Potem moja starost (nimam več ravno deset let časa, da bi si lahko zmišljevala). Pa še en faktor - življenje z dojenčkom in z majhnim otrokom je čisto drugačno kot z večjim. Tako, kot mi je lepo negovati malo bitjece, je tudi veliko olajšanje, ko se zna otrok sam obleči in ko jé, ne da bi bilo potem treba očistiti celo kuhinjo, njega in še sebe. Pa neprespane noči (pri nas jih sicer ni bilo veliko, pa vendar) - skratka nekako se mi zdi, da tega obdobja ne bi hotela razvleči na 15 let (uh, pa da ne pomislim, da pride najprej eden v puberteto, pa čez pet let drugi in čez pet še tretji ). Ampak to niso univerzalni razlogi, temveč najini - masikomu so zgornje stvari lahko razlog za večjo razliko. Vsak po svoje torej. In kljub vsem razlogom za/proti še enemu/kmalu/ne tako kmalu/nikoli mislim, da je pri odločitvi glavna želja. Ko je dovolj močna, je pravi čas.
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 21:25:11
|
|
|
|
Naja31
|
Med najinima je razlika točno 3 leta (no, 5 dni manj kot tri leta). Vmes je bila še ena neuspela nosečnost.
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 21:33:54
|
|
|
|
melanija
|
Med prvima dvema je 20 mes razlike, med drugo in tretjim je 28 mes razlike, med tretjim in četrtim, če bo vse po sreči pa bo 15 mes.
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 22:13:14
|
|
|
|
kaya2007
|
pa a si res vse tako hitro spet zaželite imeti otroka? mislim RES zaželite-ne samo zaradi "načrta" imeti več otrok jaz bi imela 2, ampak že zdaj bi imela 2, trenutno si sploh še ne predstavljam iti spet čez vse od nosečnosti do morebitnega zbujanja ponoči (pa je bilo pri taprvi vse super in bp). me res skrbi, da sploh ne bom začutila močne želje po nosečnost/otroku kot prvič, ali pa tako pozno, da se mi res ne bo več dalo še enkrat čez vse
|
|
|
|
RE: Drugi otrok- Da ali ne? 25.9.2008 22:15:22
|
|
|
|
frutka_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_ Koliko je bil star vaš prvorojenec, ko sta se s partnerjem znova odločila za otroka? 3leta Kakšni drugi dejavniki so vplivali še na vašo odločitev? Želja, da otrok ne odrašča sam.
|
|
|
DobrodelnostUredništvo RRAli veste, da Ringaraja izvaja tudi družbeno odgovorne in dobrodelne akcije?Da (
49%)
Ne (
51%)
Število vseh glasov: 192Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!