Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen No, tiste, ki ne verjamete.... pri nas imamo takole: na: 1.delovno dobo 2.delovno mesto 3.delovne pogoje 4.socialne razmere, kamor spada: - za invalidnost - za samohranilce z enim ali več otroki do 7 let - 3 dni - za delavca za vsakega otroka do 15 let - po 1 dan - za mladoletnega delavca - za starost nad 50 let - za težjo invalidnost - nega težje prizadete osebe Zdaj verjamete? Debelo podčrtano ti ne piše takole, ampak takole, kar poglej dobro: - materi in očetu samohranilcu..... Če ne piše tako, potem v vaši službi prinašajo okoli vse ženske, ki niso samohranilke in jih lahko prijaviš na inšpekcijo, ker vaš šef (+ vaš računovodja) nima pojma in jih goljufa. Zakon se razume točno tako, kot sem ti že prvič napisala, to vem zato, ker sem sama pred 15. leti, ko sem prvič videla, kako je napisano, mislila enako kot ti, da to velja za samohranilke. Potem sem dobila strokovno razlago najprej v službi in ker nisem verjela, še od kolega, ki je pravnik. Tako da mi lahko verjameš. Ta dva dni dopusta se da (VSAKI) materi in ta dva dni dopusta se da očetu samohranilcu. Pa zakaj ti spet razlagam...daj preberi točno, vprašaj v službi, vprašaj kateregakoli odvetnika in povedal ti bo enako, kot sem ti napisala. Čist zihr. Oprosti Gina, ampak nam piše TOČNO tako, kot sem napisala (sem PREEPISALA). In jaz sem SAMO hotla povedat, da materam samohranilkam pripada dopust (ali očetom samohranilcem), ne pa nekaj "se bockat", da to pa že ni res. Pri nas je tako, in sem prekleto vesela da je tako. Imam pač 3 dni dopusta več. POLEG tega, da VSAKEMuU delavcu z otrokom, pripada 1 dan dopusta na otroka (če ima 5 otrok, ima 5 dni dopusta).
|