|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Določen dan poroda
22.3.2005 15:33:18   
anitaz
Danes sem zaradi otečenih nog in rok šla k G in mi je rekel,da sem že 3 cm odprta!!!:ups: tako da moram v četrtek (če se ne bo prej nič dogajalo) v porodnišnico,da mi sprožijo porod. Tiste,ki ste imele isti primer,da so vam sprožili porod...kako to sploh poteka? Je težko,se dolgo rojeva?Ali je to spet odvisno od vsake posameznice.Razumem,da če rojevaš s svojimi popadki,da je različno...kaj pa če ti oni pospešijo porod?:zmeden::zmeden:
Hvala že vnaprej in lep dan še naprej!

Anita 37T
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Določen dan poroda
22.3.2005 16:10:25   
Anonimen
Jaz sem bila naročena na porod (če se prej ne bi nič ugodilo, kar se ni).

Šla sem torej rodit 15 dni čez PDP, ker se prav nič ni dogajalo. Ob sedmih sem prišla tja in potem je nekaj čas trajalo, da sem "razpakirala", da so izpolnili vse papirje.
Nato je sledil klistir (vse skupaj je trajalo zelo malo časa, saj sem namenoma cel vikend pred tem jedla le juhe in pila precej donata) in potem se se stuširala.

Potem so me priklopli na ctg in mi vstavili kateter, po katerem so mi začeli dajat umetne popadke. Najprej mlo, potem vedno več.

Okrog osmih sem bila v porodni, vendar je trajalo kakšno uro, da so se popadki zares začeli.
Nekje ob devetih pa se je začelo. Popadki so bili močni in so si sledili na 3 minute, pa na enoi, spet tri, pa kar en za drugim. Povsem brez reda. Vmes sem dobila svečko, za katero sem sama prosila, pa mislim da še nekaj, pa se ne spomnim kaj.

Cel porod je trajal 5 ur in pol. Na koncu sem med popadki kar dremala, pa ne vem ali zato, ker sem bila utrujena ali zaradi tistih zadev proti bolečinam.

So mi pa rekli, da je šlo vse skupaj neverjetno hitro, saj nisem bila nič odprta.

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Določen dan poroda
22.3.2005 18:01:34   
Gina
Postopek je praktično pri vseh sproženih porodih enak.

Čim hitrejši porod ti želim!:)

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Določen dan poroda
22.3.2005 18:57:13   
Willson
Ja glede nato, da si 3cm odprta mislim, da bo šlo pri tebi kar hitro-ni pa nujno. Jaz sem imela svoje popadke na 3 do 5 minut pa sem se v 24 urah odprla 1cm, pol pa so mi masirali maternični vrat, pa mehur so mi predrli, pol pa sem dobila ob 9h zjutraj še umetne popadke po infuziji, ki so bili kar močni in sem bila ob 15h popolnoma odprta, rodila pa sem pol ob 17h. Ja umetni popadki, niso bili tako hudi- vsaj meni, res pa ti priporočam, da maksimalno sodeluješ z babico, pa možeka zraven vzami,da bosta lepo dihala, pa boš videla, da bo hitro minilo in naenkrat boš držala štručko v rokah. Sigurno pa gre hitrje z umetnimi popadki. Lepo uživaj do poroda in nič bati, sploh ni tako grozno! Lp

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Določen dan poroda
22.3.2005 19:05:52   
morskadeklica
Pri meni je bila situacija podobna. Bila sem naročena na ctg, ki ni pokazal čisto ničesar, potem me je g pogledala koliko sem odprta. Bila sem odprta 3 cm (1 dan čez rok) in me je samo vprašala, če bi šla rada rodit. Seveda sem bila takoj za, ker sem bila trebuha že kar sita. Ob 19.30 so mi predrli mehur in takoj minuto zatem sem dobila svoje popadke na 3min, ob 22.40 pa je prijokala Klara. Porod je bil zelo hiter, boli itak, sam potem vse pozabiš v sekundi, ko držiš malo bitje v rokah. Upam, da bo šlo čimhitreje!

lp :muca:

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Določen dan poroda
22.3.2005 19:38:35   
babylove
Jaz sem šla na sprožitev poroda pred rokom iz osebnih in ne medicinskih razlogov, pri 1 cm. Bi morala prespat v porodnišnici, zjutraj pod tuš in na sprožitev ob 7h. Pa sem dobila tisto noč v porodnišnici svoje popadke, pod tušem voda odtekla - kot naročeno... Rodila v 2h10min. Verjamem, da je psihična pripravljenost naredila svoje.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Določen dan poroda
22.3.2005 19:47:30   
Blink1
meni so tudi sprožili....Rodila v 3 urah z epiduralno tako da ne morem objektivno ocenit bolečin.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Določen dan poroda
22.3.2005 21:54:31   
Anonimen
Mojo porodno izkušnjo si lahko prebereš pod datum 18.2.2005 forum Nosečnost in porod. Sorry, ne znam narediti linka.:zmeden::zmeden::zmeden:
Sem imela umetno sprožen porod zaradi premalo plodovnice.

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Določen dan poroda
23.3.2005 7:38:55   
anitaz
Blacky...ne najdem te...:zmeden::( pod 18.2.?

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Določen dan poroda
23.3.2005 8:40:12   
Anonimen
Anitaz, ti kar pojdi lepo v četrtek rodit :) Bo detece rojeno na isti dan, kot jaz :)- Smo toooook fajn ljudje :)-:)-:)-

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Določen dan poroda
23.3.2005 8:59:50   
anitaz
Kristina....ovenčki so super!Mam brata ovna!:bravo::bravo::bravo::bravo: Sam vačsih mal preveč trmasti....:)-:)-:)-

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Določen dan poroda
23.3.2005 9:01:13   
anitaz
včasih....:)-:)-
še pisat ne znam več.....:zmeden:

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Določen dan poroda
23.3.2005 9:38:55   
Anonimen
Mičkeno pa človek more bit trmast :)-:)-:)-

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Določen dan poroda
23.3.2005 22:48:55   
Anonimen
Anitaz, sorry, pravi datum je 12.2., sem spregledala.

Bye,

Blacky:rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Določen dan poroda
23.3.2005 23:01:10   
anitaz
Blacky....prebrala :( Sem se kar malo zamislila,kako neki bo z mano?? Ampak....se ne bojim...več...:bravo:Močno upam,da bo jutri še tako!:zmeden2::zmeden2: Moj lubi gre tudi zraven in vem da mi bo v veliko oporo!9nebesa Kako bo potekalo vse skupaj,pa seveda javim,ko bom lahko.

Lahko noč!

Anita

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Določen dan poroda
24.3.2005 10:44:36   
Anonimen
Drži se, vse bo čisto OK.
Pa veliko veselja z malo štručko ti želim.:bravo::bravo::bravo::bravo::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Določen dan poroda
26.3.2005 12:07:17   
Natas@
Prišla v porodnišnico brez popadkov, odprta 3-4 cm in 2 dni čez rok. NAjprej so uredili papirje ,me priklopili na ctg in poslali v porodni blok. Tam je sledilo britje in klistir.,Spet sledil ctg, sevedsa nič popadkov. Potem so mi predrli jajčni mehur in sem v bistvu takoj dobila svoje popadke. Čez kako uro so mi dali še umetne, ki so takoj prijeli. Po 3 urah in popadki na1-2 minue, sem bila še zmeraj enako odprtakot takrat ko sem prišla, zato je sledil CR. Upam, da bo pri tebi šlo čimhitreje.
ž

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

novo leto
che guevara

Kje pričakat novo leto?

doma z družino (80%)

v tujini (1%)

v mestnem središču (3%)

na privat zabavi (10%)

sam pred tv (2%)

drugo (4%)

Število vseh glasov: 269

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!