Anonimen -> Določen dan poroda (22.3.2005 16:10:25)
|
Jaz sem bila naročena na porod (če se prej ne bi nič ugodilo, kar se ni). Šla sem torej rodit 15 dni čez PDP, ker se prav nič ni dogajalo. Ob sedmih sem prišla tja in potem je nekaj čas trajalo, da sem "razpakirala", da so izpolnili vse papirje. Nato je sledil klistir (vse skupaj je trajalo zelo malo časa, saj sem namenoma cel vikend pred tem jedla le juhe in pila precej donata) in potem se se stuširala. Potem so me priklopli na ctg in mi vstavili kateter, po katerem so mi začeli dajat umetne popadke. Najprej mlo, potem vedno več. Okrog osmih sem bila v porodni, vendar je trajalo kakšno uro, da so se popadki zares začeli. Nekje ob devetih pa se je začelo. Popadki so bili močni in so si sledili na 3 minute, pa na enoi, spet tri, pa kar en za drugim. Povsem brez reda. Vmes sem dobila svečko, za katero sem sama prosila, pa mislim da še nekaj, pa se ne spomnim kaj. Cel porod je trajal 5 ur in pol. Na koncu sem med popadki kar dremala, pa ne vem ali zato, ker sem bila utrujena ali zaradi tistih zadev proti bolečinam. So mi pa rekli, da je šlo vse skupaj neverjetno hitro, saj nisem bila nič odprta.
|
|
|
|