Jabček
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu jih skoraj moram vklopit, takrat ko lahko, ker sem kratkovidna. Ponoči ne vozim rada. Jih pa izklopim ko vidim od daleč že luči od drugega avta. Tisti, ki ima nonstop dolge luči je neumen. Iz prometa bi ga izločila. Mene svetloba tako zaslepi, da se bom zabila v tak avto. Lahko sam kratko potegne zaradi tega. Ne razmišljajo tak daleč. Imajo pa nekateri tako visoko, napačno postavljene dnevne luči, da izgledajo kot dolge. To pri kombijih opažam. Ali pa ena dolga ena kratka... vse se na cesti doživi Ja, ampak te postavitve luči načeloma opazimo samo očalarji. Ker jaz, če vozim z lečami, mi ni tolk moteče, če so luči nepravilno postavljene. Poleg tega pa to avtomatsko uravnavanje - dolge, kratke, enkrat ena dolga, druga dolga, to mi šele pere živce. Pa še nekaj - skoraj vsi terenci imajo previsoko nastavljene luči. Včasih sem čist happy, ko se nasproti pripelje en star Clio in podobno - ker enostavno nimajo tako motečih luči. Recimo moj, ki nima očal - njemu pa te zadeve ne predstavljajo nobenega problema. In enostavno, če bi se le dalo, jaz ponoči ne bi vozila. Najbolj ubijalska kombinacija pa je - mokra cesta, noč in dolge luči. Najdejo se tudi taki, ko jim človek požmika, češ dolge maš vklopljene, on pa požmika nazaj (tko se pr nas zahvaljujejo vsi po vrsti, če jim požmikaš, da bolj počas vozi, ker so naprej policaji). Pavčasih si misliš ojoj, ko je pred teboj kakšen starejši s klobukom, ko se lepo fino 30 pelje, bog ne dej da je vmes kako krožišče, samo - ti so pravi carji napram ljudem z dolgimi lučmi, ki jih ne znajo uporabljat.
|