|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dolenjke
8.11.2005 9:28:48   
Ajnaa
vidim, da nas je kar nekaj z Dolenjske oz. NM.
Javite se, ker me zanima koliko nas je, koliko so stari vaši malčki, kje jih imate v varstvu, kako ste zadovoljne s trgovinami za otroško opremo v NM, kako z zdravniki in katerega imate, kako z vrtci, pa še kaj lahko povete o našemu koncu. Pa lep pozdrav vsem.

Sama sem iz NM, z mojim dragim imava eno zlato punčko in zaenkrat še uživamo doma, do konca porodniške. Trgovine so mi tako-tako, se kar dobi, samo cene pa so..., tako da grem za malo vsake toliko časa po nakupih v LJ, Mothercare ali H&M. Moti me, ker se pri nas ne dobi veliko BIo hrane, v trgovini nimjo zaloge, ker ne gre tega veliko, kmetov, ki imajo res bio ne poznam.
Z vrtci še nimam izkušenj, z zdravniki pa tudi malo, smo pri dr. Schweiger, vendar na srečo za enkrat samo sistematski pregledi in še nobene bolezni. trkam.

pozdravček,
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dolenjke
8.11.2005 9:42:48   
Suzi*
Hahaha, a veš, da sem si ravno zdajle šla izpisovat koliko nas je dolenjk. user posted image user posted image user posted image  Nas je res kar nekaj! Pa si me prehitela s temo. user posted image

Mi smo iz NM, naš user posted image  je star dobrih 8m. Smo se pa po novem letu preselili "nazaj domov", ker prej sva bila kar dolgo podnajemnika v LJ. Zdaj smo na svojem, sicer v bloku, ampak je zaenkrat ok.
Trgovine: hja pogrešam LJ kar se tega tiče, ker sem navajena da je vedno vse odprto, da vse dobim itd. Tule je pa ena srednja žalost, no mogoče se malo izboljšuje. Sem ravno opazila, da poleg Mullerja nastaja Loccitane. Sem se kar razveselila. Od otroških trgovin pa kaj, samo Babycenter, Ariel, pa še ena v BTCju. Na glavnem trgu je tudi ena novejša (Manja), ampak imajo oblekice od 1leta naprej. Jaz tudi rada kaj v H&M v lj zavijem. user posted image
Glede zdravnikov zadnje čase totalni poden. Vsi pediatri so odšli. user posted image  Vaša je res ostala, mi imamo pa dr. Riharjevo, pa ne vem ali še pride nazaj, ker je zadnjič pisalo, da je do nadaljnjega odsotna. Upam, da bodo to kmalu uredili, ker smo čisto na vsakem pregledu pri drugem pediatru in mi je to mal mim.user posted image
V vrtec verjetno na Ragovsko enkrat sredi februrja, če bodo jemali, drugače pa privat do novega vrtčevskega leta.

Še enkrat user posted image  da si odprla temo.

megleni pozdravček od naju

(odgovor članu Ajnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dolenjke
8.11.2005 11:06:31   
Katyj
Še ena.
Imam 21 mesecev starega user posted image . Vrtec BIBE. user posted image Imajo samo tri skupine po 12 otrok in lastno kuhinjo. Samo je non stop bolan.user posted image En teden v vrtcu, če nam rata, pol pa en teden ali dva doma. Pa dva dni v vrtcu pa spet bolan. Obup. So mi rekli, da je to normalno. Da bo tako do spomladi pol bo pa mir.
Trgovine so res ena srednja žalost. Še ena je Pikapolonica nasproti spara v Bršljinu.
Tudi mi imamo dr.Rihar. Ne je na bolniški. In pride nazaj. Za koliko časa pa ne vem. Govori se svašta. Od tega da je hotela dati odpoved, pa da še eno leto ne more iti, ker ima tako pogodbo, in da bo potem šla. Ma nimam pojma kaj je s temi zdravniki. Vsakič ko grem sem pri drugem. Štala totalna. Gužva pa taka, da ne govorim.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dolenjke
8.11.2005 20:56:11   
Minki
Olja, Minki je tud iz NMuser posted image
Meni in mojemu možu se je pred 7 meseci rodil Nejc. Jest sm rojena Gorenjka (brez lešnikov user posted image ) in me je v NM pripeljala ljubezen. 1. decembra bo 5 let, ko sem se preselila iz manjše vasice pri Tržiču.
Trenutno se z Nejcem še zelo pogosto dojiva, skoraj na 1,5 ure in ga zato ne dajem v varstvo drugim (tašči itd.). Po poteku porodniške pa ga bova dala v varstvo njegovi mami. Tko da se bo še malo cartal. Otroške trgovine so bolj slabe oz. imajo bolj slabo izbiro, pa še precej drago je. Tako, da kar se tiče oblačilc in kakšnih posebnih potrebščin jaz računam na mojo sestro, ki jih prinese iz Avstrije ali Ljubljane. Na tem mestu, hvala Twitty.user posted image Jah, zdravniki, mi smo hodili na cepljenja k dr. Pavec, ki je tako ali tako nikoli ni bilo. Tako, da smo spoznali celo gardo zdravnikov in še najboljša se mi zdi tista črna, mlada, imena se pa ne spomnim. Sedaj ko smo bili zaradi možne alergije na kravje mleko bi jih pa najraje "fentala". Bili smo pri treh zdravicah pa nas niti ena ni točno poslušala kaj ji govorimo. Vse so mi samo rekle, da je predebel. Halo, bl normaln kot je že ne bi mogel bit. Pa same čudne so jim letele iz ust. Tko da sem zelo, zelo razočarana in jezna. Sestre se pa tud ful namrščjo, če prideš nenaročen. Tko da je moje mnenje o NM-pediatriji bolj slabo.

Toliko od mene, lp, Minki

(odgovor članu Ajnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dolenjke
8.11.2005 23:35:50   
Suzi*
Punce, a se kaj sprehajate ob Krki? Greste kaj na tortico na Loko?

Če je katera za, naj javi. user posted image

(odgovor članu Minki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dolenjke
9.11.2005 22:39:19   
Pia67
Živjo!

Fajn tema. Vendar, ko sem natipkljala cel roman, me je forumski škrat zabrisal ven. Zato bom v drugo kratka.
Sem mama male Nine, dvomesečne punčke. V petek se greva izmerit in bom povprašala nazarensko prijazne sestre na otroškem dispanzerju, če je kaj novega in vam sporočim. Pediatra jasno še nimava.
Trgovine? Naložim Nino v lupino in se odpeljeva v LJ. Drugače pa večino stvari kupujem rabljene, prek spleta. Ali pa naredim sama.
Vrtec? Aprila mi poteče pogodba, iskala bom službo, nimam pojma kam naj z takrat 7-mesečno Nino. Aprila so tudi razpisi za vrtce. Da ne bom pametna. Vse je odvisno od Nininega zdravja.

Sprehajališče v okolici Loke je moja vsakdanja točka, razen kadar se sprehajam s kengurujem po Marofu ali pa skozi Ragov log. Se takoj prifočkam za kako kavo. Imam ogromen voziček trokolesnik, rjovečega otroka, ki mu kažem vetrnico pripeto na voziček in v zadregi zardeli obrazek. Nezgrešljiva.

Vesela bom, če me pocukate in gremo na kako kavo.

Pia

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dolenjke
9.11.2005 23:37:58   
Suzi*
Pia67! A si ti danes okoli 16 ure šla v smeri Loke proti staremu mostu? V družbi verjetno mame? Jaz sem sedela na zadnji klopici pred asfaltom, mali je pa v vozičku drnjohal. user posted image  Pa če bi prej vedela, bi te pocukala....kajti tista vetrnica je pa res nezgrešljiva! user posted image  Super ideja!  Seveda če ni katera ukradla tvoje ideje, pa sem te zamešala. user posted image

Z Minki smo zmenjene jutri. user posted image  Če bi še katera prišla na Loko, naj sporoči. Predvidoma nekje med 12 in 15 uro, ko je najtopleje.
 
lp, Suzi

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dolenjke
10.11.2005 9:51:30   
Udb
oj

pa saj nas je kar nekaj!! na začetku ko sem bla na RR-ju, se mi je zdelo, da ni nobene!
Jaz sem čistokrvna novomeščanka. Imam 18 dni starega sinčka, poročena. Loka...ja do tam še nisva prišla! ;)) Bova pa kmalu!!

Pediatra še nisva videla, trgovine so pa bolj boge. Ni kaj. Sem že vajena.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dolenjke
10.11.2005 10:07:45   
sminc
Oj. Mi smo pa iz Šentjerneja. Rojena štajerka oz. prlečka tukaj od marca letos. Mam 7 mesecov starega sina, uživam na koruzi. o pediatrih raje ne bi..... mamo novo pediatrično, brez pediatra. Le tega dobimo baje po novem letu. Upam da res. Za zdaj izvajajo samo cepljenja in preventivo, za vse ostalo lahko grem v NM. Za ****.
Danes imava šele 2 cepljenje in če ne bi sama "urgirala" bi se  še danes spraševala zakaj moj mali ne napreduje tako hitro- pa je le hipotoničen in z vsakim dnem boljši.
Trgovine pa- Pikapolonica in baby center sta pregrešno draga, H@M je mnogo ugodnejši a MB mam zdaj daleč, LJ je hudo reven, par krat smo skočili v Celovec in spet bo treba.
Drugace se mamo pa fajn- sam da smo zdravi, a ne?
Lpuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dolenjke
10.11.2005 20:38:43   
Pia67
Suzi*, pa tako simpatično si me pogledala. Če bi bila sama, bi te ziher ogovorila, mama pravi, da sem brez zadržkov. Tudi ti si nezgrešljiva, malo je mamic, ki so popoldan na sprehodih.
Jutri bom ziher na sprehodu. vreme bo takšno kakor danes. Dopoldan imava sicer tehtanje v zdravstvenem domu. Temu bo sledilo papanje, ob kakih enih, pol dveh pa bom pribrcala do brvi čez Krko. Ja, finta z vetrnico. Se počutim ko v ženitnih oglasih, ko majo nageljček in Nedeljca pod roko user posted image
Če ti z Minki znese, vaju bom zelo vesela.

Pia

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dolenjke
10.11.2005 22:43:22   
Suzi*
Pia, hja, zdaj sva pa imele že 2x isti "tajming". user posted image  Jaz bi te tudi pocukala za rokav, pa si zmeraj v enem hudem klepetu, pa nočem motit.... user posted image   

Glede jutri: bom kontaktirala z Minki (danes smo že skupaj vozičkale in čvekale 100 na uro user posted image ) pa bova poskušale enkrat takrat kot ti bit v bližini Loke. Pa ne pozabi na naglejček in Nedeljca, da te ne zgrešimo, hehe. user posted image user posted image user posted image

Nočko!


(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dolenjke
13.11.2005 10:09:21   
Udb
Kaj je zdaj dolenjke? Ste se našle, ste se načvekale?

Midva sva še mal majhna, da bi letela do Loke - ampak bova pa kmalu - upam, da bo potem tudi katera za čvek! ;)


(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dolenjke
14.11.2005 12:07:46   
tiktak
Še ena dolenjka se vam javljam. Sem mamica skoraj 7-mesečne Ele.
Jaz o NM pediatrih ne bom zgubljala besed; mi mamo jutri šele 3. cepljenje, pa še to se je moj zbunil in rekel, da potem nekam potujemo (itak ne gremo nikamor) in da kasnej ne moremo. Podn.
Kupujem jaz tudi v Lj. H&M v glavnem.
Na sprehodu na Loki sem bla parkrat, se moram spokat u avto- do tam mam ene 20 min- pa se mi ne da, po pravic povedano. Tako grem kar tle na sprehod. 100 m levo in desno od bajte, potem je pa že hrib.user posted image . (Sem iz Soteske). Če bom kje tam v bližini bom imela pa oči na pecljih. To bo moj prepoznavni znak, poleg rdeče vrtnice, ki jo bom imela zataknjeno med zobmi.user posted image user posted image
Lep pozdravček tudi od mene!

(odgovor članu Ajnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dolenjke
14.11.2005 12:22:37   
tiktak
Sem hotla še to povedat-če katero zanima: plavanje za dojenčke je po tanovem tud v Balnei v Dolenjskih toplicah. Me smo ble danes prvič, je pa še prostor in se po moje še da prijavit.

(odgovor članu tiktak)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dolenjke
15.11.2005 10:45:03   
Suzi*
Tiktak, evo, sem te čakala, da se javiš, se mi je zdelo, da je ena iz dol. toplic. user posted image  Povej mi vse o tem plavanju za dojenčke. A se je že začelo? Meni so rekli da šele čez kakšen teden.user posted image   Kako izgleda, kaj je treba met s sabo, cena?....

Hvalauser posted image , verjetno bo še katero zanimalo.

Udb, ti kar javi, jaz sem vedno za sprehod in čvek.user posted image  Pa ostale seveda tudi! user posted image


lp, Suzi

(odgovor članu tiktak)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dolenjke
15.11.2005 11:01:08   
Vesna_2
Lepo pozdravljenemlade Dolenjke,
tu še ena taka kot VE samo da sem jaz brez svojih malih članov. Sicer jih pa imam zelo veliko okoli sebe ker delam v vrtcu. nekatere med vami mislim da celo poznam. S Suzi mislim da sva bile celo sošolke v osnovni šoli, zato jo prosim če mi lahko kaj napiše o sebi na privat, da vidim če mislim ta pravo. zaenkrat pa vas lepo pozdravljam in če vas še kaj zanima vam  z veseljem odgovorim,
vesna

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dolenjke
15.11.2005 20:07:25   
tiktak
Vse o plavanju:
cena okoli 17000, ur je 7 ali 8, (ne vem točno, ker sem že začela hodit v Lj, pa sem se potem sem prepisala), enkrat tedensko. Začelo se je ta ponedeljek, sta pa 2 termina: ob 10-ih in 11-ih. Rabiš neoprenske hlačke, ki jih kupiš tam (4000 sit) ali pa plavalne pleničke. Hlačke so fajn, ker zadržujejo toploto. Vadba poteka v fredovih obročih; si jih tam sposodiš.
Naša strašansko uživa na tem plavanjuuser posted image . Drugače pa si poglej:
http://www.plavanje-dojenckov.com/
Če ta še kaj zanima vpraš. Če bom pa kej v mesto hodila, te pa prej kontaktiram na privat.user posted image

(odgovor članu Vesna_2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dolenjke
16.11.2005 14:41:14   
Ajnaa
me veseli, da je toliko odziva. midve se ne sprehajava kaj dosti po nm, sva več pri mojih starših na vasi, da nami ni dolgčas, ko je očka v službi, tako da žal skupni sprehodi ne pridejo v poštev. na plavanje sva mislili iti v dolenjske, sedaj pa ne greva, ker hodimo enkrat tedensko skupaj z očkom in vidim, da tam mala tako uživa in čofota, da ji nič ne manjka. plava v fredovem območju in se ji zelo dopade.
vesna lahko vprašam v katerem vrtcu delaš?
sicer pa en lep pozdrav vsem skupaj in velik cmok od naše razgrajačice.
aha, še to, a katera razmišlja, da bi potem vzela krajši delovnik? mene mika, ampak ne vem, če se bo finančno izšlo.

(odgovor članu tiktak)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dolenjke
17.11.2005 14:19:43   
Vesna_2
zopet pozdravljene, se opravičujem ker sem šele danes prebrala nadaljne odgovore na tej temi.
Ajnaa delam v vrtu Labod, v izmenskem oddelku.
lep pozdrav vsem skupaj

(odgovor članu Ajnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dolenjke
18.11.2005 14:17:26   
pina colada
Lep pozdrav vsem Dolenjkam!

A na Otočec se pa nič ne hodite sprehajat, pa v Vilo Otočec na tortico???

Katy, dej mi malo povej, kako si zadovoljna z vrtcem Bibe??? Moj pupo gre tudi s februarjem v Bibe. A je blo kej hudo pri uvajanju??? Sej jaz ne vem, kdo bo pri nama bolj jokal, al mali al jaz?!?!?

Vesna_2, kakšen pameten nasvet glede uvajanja, plizzz! Vidim, da si iz te stroke. Sej jaz sem najprej želela, da bi šel naš mali v Labod, pol so nas pa skenslali in dali v Bibe, ker je Labod kao izključno za izmenske delavce....

Lp

(odgovor članu Vesna_2)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dolenjke
19.11.2005 18:59:00   
petarda
OOO, kok nas je. Tudi jaz se vam pridružujem, zaenkrat na kratko, saj pravijo, da po porodu ni dobro preveč sedeti za računalnikom. Pred petimi dnevi sem postala mamica malega Lukca. Včeraj sva prišla domov iz porodnišnice in sedaj se počutiva odlično. Je bla pa muka v porodnišnici...tista pediatrinja iz Krškega je čist neprijazna, pa sam si za vse, pa user posted image  joka, pa ne veš kaj mu je....

No zdaj je veliko bolje, ponoči smo spali brez problemov, zbudili smo se samo za papico... Pri nas je danes malce snežilo, smo gledal čez okno in užival v našem prvem pogledu na sneg, čeprav ga Luka še ni videl user posted image . Blagor vam, ki se že sprehajate, mi bomo še mal počakal, v ponedeljek pride patronažna in bo povedala kako s tem...mislim, da kaj kmalu ne sedaj ko je tako mrzlo..user posted image  Toliko zaenkrat, tudi če ne bom imela časa pisat, bom sigurno spremljala temo...imejte se Dolenjke in se tipkamo

(odgovor članu pina colada)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Dolenjke
19.11.2005 22:17:31   
Pia67
Sanjab čestitke user posted image

Vprašanje kaka bo zima. Uživajta z Lukcem na toplem, saj se kmalu vidimo.

Pia

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Dolenjke
20.11.2005 1:02:12   
Vesna_2
ojla vsem skupaj,
sanjab tudi jaz ti čestitem in upam da te kmalu vidim na sprehodu mimo moje hiše (sej sem samo 3 hiše nižje) na kavico oz. na mleko za malega Lukca.
pina colada: to da je ta vrtec samo za izmenske otroke ni res, je pa res da so v tem vrtcu 3 izmenski in en popoldanski oddelek. jaz trenutno delam v izmenskem, prej sem pa 4 leta delal v popoldanskem. kaj naj ti svetujem glede uvajanja? lahko ti povem to da vsak otrok po svoje to speremembo čuti. sem imela otroke ki niso na začetku nič jokali, pa je bilo po enam mesecu zelo hudo, so pa nekateri tudi 2 meseca jokali. to je pač tako. sicer ti bo sama vzgi+gojiteljica povedala kako se boste uvajali, jaz imam pa tak sistem: prvi dam pol ure in potem vsak dan povečujeje odmerek časa. na začetku s starši potem pa brez oz. se starši umaknejo za 15 min. in zopet počasi povečuješ čas. seveda pa če otrok kako drugače reagira se temu tudi prilagodim. jokali boste in s tem se sprijazni, to je izguba nekoga bližnjega, pomaga pa kaka igrača ali kaj drugega od doma s katerim se lahko hitreje potolaži. aha pa še to ko se bo otrok malce že navadil in z manjšim odporom šel v vrtec ko prideta do igralnice se ne pregovarjata in jokata ampak otroka čimprej oddaj vzgojiteljici in pojdi stran. če ti je hudo se zjokaj zunaj tam kjer te otrok ne vidi, drugače ti povem je še veliko huje, zate in za otroka.
tako upam da sem kaj pomagala, če je še kako vprašanje  kar izvoli/te

LP, Vesna

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Dolenjke
20.11.2005 11:36:03   
Ajnaa
Vesna sem ti poslala mail na privat, lep pozdravček.

(odgovor članu Vesna_2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Dolenjke
21.11.2005 12:32:11   
mamica80
jst sem tud skoraj dolenjka

v bistvu tako: rojena krcanka, zadnja 4 leta z lubijem na koruzi v lj, pa vsak vikend
k njemu domov na dolenjsko, od februarja naprej pa za stalno user posted image , ce bo vse posreciuser posted image

drugace je pa prav iz podhoste - blizu dol toplic ce katera ne ve - kar nekaj mamic
natancneje z mano vred 8 user posted image user posted image

pravjo da je isti postar hodil

imam pa sinka, starega 6m in 11 dni, jeva ze veliko goste hrane, probal je ze vse, najrasi
ima pa korencek, kolerabo in krompir. spimo od 20 do 6-6.30, cez dan pa kakor kdaj...

na sprehod greva pa takrat ko sva "dol" cez menisko vas do sel in nazaj ali
pa potem naprej cez toplice, najveckrat se pa z ostalimi mamicami dobimo na kavici in potem
obdelamo malcke

glede pediatra: v lj imamo super dobro zdravnico in mislimo tudi po selitvi pri njej ostati, saj lj
ni tako dalec...

v trgovine pa itak v lj hodimo h&m, mothercare

lepo se cartajte se naprej, pa da vas ne bo zeblo...



(odgovor članu Ajnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




kresovanje
Lelly28 RR

Ali peljete svojega otroka na kresovanje?

da (50%)

ne (50%)


Število vseh glasov: 8

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!