Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: LoCa Dashenka, vidim da imaš ti očitno še manj kot jaz za delat, ker pišeš take dolgovezne gluposti. Najbrž delam več, kot marsikdo v gospodarstvu, tako da takih bedarij ti res ni treba pisati, ker kažeš na lastno omejenost. Verjemi, da če bi delala nekje, kjer bi bilo moje delo dejansko cenjeno in da bi mi kdaj kdo to tudi povedal, bi zelo drugače razmišljala o marsičem. Eni sodelavki sem že pomagala pri pripravi podatkov za njeno izobraževanje, ampak vse za protiplačilo in seveda normalen in kolegialen odnos. In ker dejansko nimam časa teh stvari delat v službi, ampak sem delala doma, sem bila plačana - torej? Po tvoji logiki bi morala tukaj viset od sedmih do večera, da bi nekdo doktoriral in se kitil (in vprašanje, kolko bi ta oseba sama drugega naredila), jaz bi pa pač crknila od dela. Jaz mislim, da ima pravico uporabiti podatke, ki so že pripravljeni, nekaj ekstra za konkreten namen doktorata pa nima rpavice zahtevati - nekako tko kot pravi Kerensa. Paštetka: če si misliš, da sem tko glupa, da ne znam iz lastne pogodbe razbrat svojega dela, ti lahko kopi pejstam, pa bomo vidli. Pa še to: nisem še srečala zdravnika, da bi kadarkoli na kakršenkoli način pomagal oz. vračal usluge "navadnim smrtnikom", jemljejo pa vsi. Tko da.... če je po tvoje tako simpl doktorirat - nekomu rečeš nej ti zbere podatke, ti pa jih sklamfaš skupi in postaneš dr., zakaj za vraga potem ti še nimaš doktorata? sicer pa primer moja šefica dela doktorat oz. more samo še napisat disertacijo. vezana je na firmo/oddelek kjer obe delava. od tega bo firma/oddelek imel korist (od njene doktorske disertacije). moja šefica me je prosila (oz. mi 'ukazala') da za njo naredim praktični del - torej 'večino' (čeprov kdorkoli je kadarkoli kej pisu, ve da je zbiranje rezultatov še najmanj). Delam kot laboratorijski tehnik. za to bom plačana. zadeva je variacija mojega običajnega dela. in delala bom več kot običajno. lahko bi sicer rekla ne (in mela posredne sankcije, verjetno), ampak zakaj bi? plačana bom in predvsem dobila bom izkušnje. Sicer ne dr. pred nazivom, ampak itak je to verjetno najbližje kar bom temu prišla. ker se pač zavedam, da je doktorska disertacija oz. njen praktični del kaplja v morje dela, ki ga ima kandidat za doktorja. sicer pa ne, ni ti treba nadrejenemu zbirat podatkov, kot že rečeno oz. kot je v tvojem opisu nalog. je pa haklc - če je zbiranje podatkov v službi (oz. vodenje arhivov oz. kej podobnega) v tvojem opisu nalog, potem morš te podatke teoretično nadrejenemu izročit brez vprašanj, ker to pa JE tvoje delo; ne glede na to zakaj jih nadrejeni rabi - kar se tebe tiče, tudi za rit obrisat.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|