|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojilje
18.12.2008 15:10:54   
kamilija
Pozdravljene!
Imam skoraj 5 mesecev staro punčko in od poroda naprej nisem šla še nikamor na pijačo ali kam brez nje. No zdej bi pa rada šla za par urc s prijateljicami čez dan. Ker se polno dojiva, bo sigurno rabila en obrok ko me ne bo. Par dni nazaj sem poskusila ji dati vodo po flaški, pa sploh ne zna pit iz nje. Vsa je bila mokra. Zdaj me je strah, če si mleko izčrpam, da ne bo pila po flaški.
Imate kaj izkušenj s tem? lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojilje
18.12.2008 15:21:59   
Doll
Žal nimam,ker je povsod šel z mano

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojilje
18.12.2008 15:44:28   
anckabancka
Ja, naš tri mesece star dojenček brez problema pije po flaški - načrpano mleko. In me vsaj dvakrat tedensko ni cel večer doma, pa ni problemov.

Pri prvem otroku tudi ni bilo težav, sem si črpala mleko, hodila na faks in ni bil nič prikrajšan.

Drugi otrok pa ni flaške nikoli sprejel. Verjetno sem mu jo ponidila prepozno - ko je bil star že 3 mesece in je ni nikoli sprejel.  Zato je vprašanje, če bo tvoja deklica flaško sploh hotela, ko je že tako velika. Pa ponudi ji po flaški tvoje mleko in ne vodo. Če bo potegnila, vode verjetno ne bo. Lahko pa poskusiš tudi z različnimi cuclji in flaškami, če bo katero sprejela.



_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojilje
18.12.2008 15:49:32   
**Petra**
Tudi moj škratek gre vsepovsod z mano user posted image

Drugače pa ti svetujem, da preden boš šla, ga že ti nekako navadiš, da bo zagrabil cucelj na flaši, ker bo drugače jok in stok, ko bo lakota in ne bo zize,

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojilje
18.12.2008 15:57:36   
Jelcy
Ko sem jaz sla na pijaco s prijateljicami, sem ga veno vzela s sabo...sicer pa pri 5 mesecih je jedel na 4 ure in vec....tako da, ce ne gre drugace podoji ga, nato pojdi. Mislim, da 4 ure je vec kot dovolj za druzenje. To je samo moje mnenje.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojilje
18.12.2008 16:27:07   
Anonimen
Naša flaše do 5,5 meseca tud pogledat ni mogla. Ko pa se je sama odstavila, pa je flaša zakon.

(odgovor članu Jelcy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojilje
18.12.2008 22:36:56   
Medeja75
Kaj pa ce imas  cucelj s prevec luknjami. Moji so dali takega ze v porodnisnici, pa je revcki se cez nos ven teklo :(

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojilje
18.12.2008 22:50:06   
Muklla
kamilija, te popolnoma razumem. Ne, da ne morem na pijačko, tudi k frizerju si ne upam. Pa mi mož pravi, da kompliciram, da naj grem. A kaj, ko se dojimo tudi na 1,5 ure. Odvisno od dneva.

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojilje
18.12.2008 22:53:21   
evelin
Svetujem ti da uporabiš flaško od Tommee Tippee, ker imajo cucelj enak kot bradavico in ji bo bolj domače

_____________________________

27.10.2008 se je rodila naša pikica Maša :)
30.11.2011 se je rodila naša bibica Žana :)

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojilje
19.12.2008 0:01:44   
Petr_a
ja Muklla kompliciraš.Jaz sem z  malim šla k frizerju ko je bil star 6 mesecev,pa se je še takrat dojil na 30 min.In še enkrat je potem šel čez par mesecev z mano

(odgovor članu evelin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojilje
19.12.2008 0:04:52   
frutka_
Moj prvi niti slučajno ni hotel piti iz flaške. Dojila sem ga 10m.
Imaš več možnosti:
  • lahko ga hraniš po žlički
  • lahko še dalje poskusaš s flašo
  • lahko se vrneš za vmesni obrok, podojiš in greš nazaj
  • uguraš dodatek na flaško
Ko mame ni poleg in te otrok ne čuti je običajno drugače. Tako da...naj ati poskusi, če ne bo šlo boš pač domov letela.
Uuuuu...fajn se mej na babjem čveku!

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dojilje
19.12.2008 0:20:40   
karamela6
Pri nas je isto.
Ne maramo flaše pa pika. S tem, da sem ji že v porodnišnici ponudila svoje izčrpano mleko po flaši, pa sploh ni znala pit. Torej prepozno navajanje na flašo ni vzrok. Smo se potem priklapljali na zize non stop. Pri dobrem mesecu sem šla na poroko. Sem si načrpala za par obrokov, pa četudi je bila lačna kot volk, ni hotela jest po flaši. Sem morala parkrat prit domov iz poroke, HB je bilo "samo" 20 km stran od doma. Sprobali pa smo Avent in Tommee Tippee flaško, nobena ni bila ok. Sem ji pa ravno danes, iz firbca, skuhala kamilice in ji dala v TT flaški. Sem mislila, da bo zdaj pri skoraj 5. mesecih kaj bolje. Nič! Sem se sprijaznila, da mi flaše sploh ne bomo potrebovali. Aja, pa niti dude ne maramo. Enostavno so ji vsi ti cuclji zanimivi 2 sekundi, potem pa vse skupaj pljune ven. Sploh ne zna posesat cuclja, samo premetava ga z jezikom po ustih, morda še malo pogrize zaradi prihajajočih zobkov, to je pa to. Na zizi bi pa bila 24h na dan priklopljena, če bi ji pustila. Tako pač je.
Jaz delam tako: če grem kam (do 4h), jo podojim preden grem in ko pridem domov. Če pa grem za dlje, gre z mano. Npr. jutri oz. zdaj že danes imam izpit na faksu. Slabo uro imam vožnjo v eno smer, pa 1h izpit - to sicer nanese manj kot 3h, ampak ker nikoli ne veš, kaj se lahko na poti zgodi, me bo peljal dragi, hčerkica gre pa z nama. Vse kar ti lahko rečem, da še malo potrpi. Če si tako dolgo, boš pa še ta mesec, kolikor nam manjka do uvajanja GH. Potem bo pa malce lažje. Srečno!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dojilje
19.12.2008 10:11:46   
potepinček
Jaz imam 5-mesečnika in sem mu začela uvajati rižko od Milupe. Dam mu zvečer ali če kam grem, da imajo za hudo lakoto. Gre mu zelo v slast, dam mu pa na žličko . To je od 4. meseca dalje. Dodaš samo vodo. Probaj.

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dojilje
19.12.2008 14:07:50   
sedmica
Svetujem ti da uporabiš flaško od Tommee Tippee, ker imajo cucelj enak kot bradavico in ji bo bolj domače

Moja tudi ni hotela piti po flaši, ko sva imeli aventovo, ker ima preveč trd cucelj, pa sem potem kupila Tomme Tippee in pije brez problema. Je pa res, da je že v porodnišnici, kdaj pa kdaj pila po flaški, da je res že od vsega začetka navajena in na dojko in na flašo. Ti ji pa raje prej probaj sama dati po flaški, pa boš videla kako bo.

(odgovor članu potepinček)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dojilje
19.12.2008 14:58:45   
Inigo
tut mi sm omel probleme s flaško. pa se je nakoncu najbolj obnesla flaška od MAM. tut piše da je najbolj podobna mamini bradavici. našemu odgovarja.

jst si mleko napumpam in ga pustim na sobni temperaturi. da ko je mali lačen, mu babi da flaško.

je pa razlika tut v tem kaj bo teklo ven. če daš našmu vodo, še ust ne bo odprl. kkr pa okusi melko na usnicah, pa kr odpre usta in pije.

(odgovor članu sedmica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dojilje
19.12.2008 16:36:51   
Anonimen
Težko se bo sedaj navadil na flaško, ker je sistem sesanja po flaški čisto drugačen, kot pa pri prsih.

Mene več kot dve uri nikoli ni bilo zdoma do njenega 6. meseca, sicer sem jo jemala s sabo. Pri hčerkinih 6. mesecih, še preden sva začeli uvajat gosto hrano, sva šla na eno poroko in sem si mleko izčrpala, potem pa ji jo je babica dajala po žlički. Odsotna sva bila od desete dopoldne do treh zjutraj. Mala prvih dveh obrokov ni hotela jest, potem je bila že tako lačna, da je bila tudi žlička OK user posted image . Pa itak sva 14 dni kasneje začeli uvajat GH in je postala žlička sestavni del obroka.


(odgovor članu kamilija)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dojilje
20.12.2008 11:40:52   
kamilija
IZVIRNO SPOROČILO: potepinček

Jaz imam 5-mesečnika in sem mu začela uvajati rižko od Milupe. Dam mu zvečer ali če kam grem, da imajo za hudo lakoto. Gre mu zelo v slast, dam mu pa na žličko . To je od 4. meseca dalje. Dodaš samo vodo. Probaj.


Kje pa to prodajajo? Kaj piše na etiketi?

(odgovor članu potepinček)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dojilje
20.12.2008 20:50:11   
izgubljena_ovcka
Eh, mi imamo tudi te riževe kosmiče... spi zaradi njih nič dlje in še vedno se je treba po njih tudi podojit 6 mesecev gor al dol (lekarna, baby center BTW). user posted image  Krneki, ja... Koncepta flaše naš sine nikoli ni zakapiral (cucelj grize in ne sesa), dudo tudi pljuva ven, da kar poleti čez prostor. Jaz sem se že zgodaj včlanila v klub mama-duda. Itak mi ni nič drugega ostalo. Pač nikoli nikamor ne grem če ne morem imet njega s sabo. In nikamor ne grem če tam ne morem dojit (čeprav se požvižgam na razne "predsodke" ampak recimo zunaj na minusu se mi pa ni za slačit). In nikamor ne grem če vem, da bom prepozna / se predolgo vozila / ... You get the point! user posted image  Skratka... čakam na boljše čase, ko bom zapakirala eno pešto v lonček in vzela žlico s sabo, pa bo.

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?