|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje po carskem rezu
20.11.2005 8:33:07   
cuma
Pozdrav vsem user posted image !
Ker se mi obeta CR in ker sem slišala, da dojenje po CR včasih težje steče user posted image , me zanimajo vaše izkušnje in nasveti.
Hvala že vnaprej user posted image !
Lp cumauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje po carskem rezu
20.11.2005 8:45:42   
fricka
spadam med tiste z problemi. Moja je imela zlatenico in je bila izredno lena. Posledično nisva dobivale na teži, ker je pri meni samo spala. Hitro sem se odločila, da bova jedle po steklenički točne odmerke, po potrebi sem ji dodala dodatek (150 ml x teža /št. obrokov). Črpala sem 2,5 meseca, bilo je naporno, ampak mi ni žal. Po tem času je pa dojenje kar steklo, ponoči je bilo mnogo lažje in ponosna sem, da se nama je kljub vsemu uspelo dojiti do 6. meseca. Karkoli se ti zgodi se odloči tako, kot misliš sama.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenje po carskem rezu
20.11.2005 9:03:33   
Jessy
Jaz em imela CR. Imela sem ga ob 8h in ob 15h sem že težila, naj mi pripeljejo otroka, da ga bom dojila. Dobila sem jo okrog 17h in jo takoj pristavila in je vlekla. Ko je nehala sem jo imela kar v postelji pri sebi. Ko se je spet zbudila ali začela jokat sem jo spet pristavila, da je vlekla. Sem pa to delala izmenično. Enkrat iz ene dojke, drugič iz druge. Jaz sem kar vstrajala. Pol, ko sva šli pa na oddelek, sem jo pa prav vsakič, ko je jokala, pristavila. Moja mama je bila takoj pametna in mi rekla, da zakaj jo tako pogosto pristavljam, ko pa naj bi jedla na 3 ure! ????? Jaz sem rekla, da jo moram, da bom imela mleko. In uspelo mi je! Mleka sem imela 4. dan ravno toliko, kot moji cimri, ki sta rodili po normalni poti. Dobila sem naval mleka, da se mi je ena dojka nenormalno povečala (pol večja od druge) in postala rdeča, tako da sem si mogla ves preostanek mleka izčrpavati. V bistvu sem imela tolk mleka, da ga Neja ni uspela pojesti. Za dodatek sem prosila le enkrat. To je bilo drugi dan, zvečer, ker je bila lačna in se pri meni še ni mogla dovolj najesti.
Jaz mislim, da če greš roditi s prepričanjem, da boš dojila in potem pri tem tudi vstrajaš, kljub temu, da te bolijo bradavice, boš nagrajena! To je moje mišljenje! Je pa res pomembno, da čimvečkrat pristavljaš, pa čeprav dojenček vleče v prazno. Saj na začetku je itak samo tisto rumeno mlezivo, ki pa dojenčka nahrani kljub majhni količini.
Pa velik sreče!

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenje po carskem rezu
20.11.2005 9:11:31   
mimica
Tudi jaz sem imela CR in probleme z dojenjem. Jaz na žalost otroka prvi dan sploh videla nisem, saj je bil v inkubatorju, jaz pa se še nisem smela vstati. Mleka ni bilo niti kaplje. No, drugi dan sem ga dobila k sebi in nisem imela mleka, da pa je bilo še slabše, sem imela popolnoma vdrte bradavice tako damali sploh ni mogel jest. Peti dan sem kljub temu, da ga sem pristavljala, a sploh ni vlekel, dobila naval mleka, da mi je šlo na jok. Dobesedno teklo je za mano. No, takrat sem se odločila, da se ne bom mučla z dojenjem, če ne gre ter si začela črpat mleko. Črpala sem si na vsaki 2.uri, ker drugač bi mi jih razneslo. Mali je na flaško lepo pil, na joško pa sploh ni mogel, saj je bila poleg vsega sedaj še zatečena.No, ko je bil star dva meseca sva se začela dojiti in se sedaj pri ( skoraj ) 6.mesecih še vedno dojiva in to tako, da flaške niti povoha ne. Še čaja noče piti. Tako, da je upanje, da boš tudi ti dojila.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenje po carskem rezu
20.11.2005 9:12:43   
Anonimen
Jaz sem imela CR in nisem imela nikoli mleka.

(odgovor članu mimica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenje po carskem rezu
20.11.2005 9:23:07   
Veverička
Imela sem CR, rodila sem ob 22.24 ponoči, otroka so mi pripeljali naslednji dan okrog 12h, sitega, da je jojuser posted image . Kar teklo mu je adaptirano mleko iz ust, jaz sem se kar razjokala! (Velika želja in odločenost, da bom dojila!) Zahtevala sem, da mi ga za naslednje hranjenje pripeljejo lačnega (oz. naj ga ne futrajo z mlekom) No, takrat so mi ga pripeljale še 2x, naslednje jutro pa spet sitegauser posted image  - hvalabogu, da sem bila samo dva dni v šok sobi (je bilo premalo prostora), ker bi se mi drugače zmešalo. Pa še občutljiva sem bila ful! Potem pa sem delala tako kot Jessy in sem tudi jaz imela toliko mleka, da bi lahko še dva komot zraven nahranila!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenje po carskem rezu
20.11.2005 10:06:29   
fricka
Sam še to bi dodala. Ne padaj v depresije, če ne bo šlo kot si zamišljaš. Hormoni divjajo in jaz sem bila tako prepričana kako bom dojila, da sem skoraj znorela zaradi težav. Tamalo so tudi meni pripeljali sitop in lahko sem jo žgečkala kolikor sem hotla, pa se ni zbudila, da bi jedla. Tri dni v šok sobi je prisotnost dojenčkov omejena in si včasih kar nemočen. Ne obupaj, pa naj se dogaja tako ali drugače. če ne prej, se bosta dojila pa malo kasneje. Moje takratne občutke nemoči, slabe vesti in misli kako slaba mama sem, se enostavno ne da opisat.

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenje po carskem rezu
20.11.2005 10:41:23   
jagoda
Pa da te jaz malo potolažim. Imela sem napovedan CR in spinalno anestezijo. Malega so mi prinesli takoj, ko so ga umili in oblekli in sestra mi ga je pristavila k prsim. TAKOJ je začel vlečt kot zmešan. Meni je bilo smešno, ker se mi je zdelo, da ni nič mleka. Popoldan je prišla sestra in mi rekla naj ga kar pristavljam, da se bo začelo delat mleko. In res, malo kasneje mi je stisnila bradavico in priteklo je mleko. Adam je takoj znal zagrabit pravilno bradavico in priklopljena sva bila bolj ali manj ves čas. Dojila sva se 10 mesecev brez vsakih problemov. Mleka je bilo za izvoz.

Ne skrbi in se sprosti. Ne vem sicer kje boš rodila, ampak povej, da bi rada dojila in da naj ti ga ne hranijo z adaptiranim mlekom. Če bo dojenček sit, se mu pa res ne bo dalo vlečt.

Želim ti zdravo štručko in čimmanj bolečin pri celjenju rane. ter seveda VELIIIKOOO MLEKA!

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenje po carskem rezu
20.11.2005 11:19:14   
mehurčica
Imela sem CR in sem brez problema dojila. Seveda pridejo trenutki, ko se ti zazdi, da ne bo več, ampak to je skoraj pri vsaki. Dojil se je eno leto.user posted image

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojenje po carskem rezu
20.11.2005 11:37:34   
eva1
jaz ti predlagam slednje: še preden te odpeljejo v operacijsko, se z babco zmeni, da ti otroka pripeljejo, takoj ko boš bila sposobna ga podojit! Pri meni je bilo po 5 minutah ko sem prišla iz op! takoj mi ga niso pristavili, milsim pa da čez kašne pol ure! Na mojo željo je bil vse čas poleg mene(v moji postli), tako da  sem ga vsakič ko je zajokal prstavla-vlekel je ko user posted image ! Bolelo pa še bolj! No po CR je problem to, da se mleko ne izpostavi 2 ali tretji dan po porodu, ampak kasneje meni se je 4 dan zvečer! Sicer je mali kr veliko shujšal, vednar so v bolnici vztrajali s tem(s čimer sem se tudi sama strinjala), da mi 5 dan spodbudijo nastajanje mleka, če le tega še ne bo in da mali do takrat ne bo dobil dodatka(edino če bi bilo nujno)! Pri nama je potem dojenje potekalo brez problema, mali je vlekel(tudi ko še ni bilo mleka), je imel ful močan sesalni refleks, jaz sem imela že krvave bradavice, zato je sem mu dala tudi dudu za vlečt, dokler nisem dobila mleka, s tem da sem ga na 2-4 ure redno pristavlajla na dojko! No dojiva se še sedaj po 8 mesecih, in razen na začetku, ni bilo nobenih težav!
Pa srečno in vztrajaj pri dojenju!

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojenje po carskem rezu
20.11.2005 14:31:05   
cuma
Hvala punce!user posted image
Jaz bom rodila v Izoli in sem se odločila za spinalno analgezijo, tako da bom lahko "prisebna" in se bom z babico zmenila, naj mi mojo štručko prinaša, da jo bom dojila, oziroma naj mi jo pusti. Glede na to, da imam kar ploske bradavice, sem si že pripravila tudi silikonske nastavke (pravijo, da pomagajo). Ste jih uporabljale pri ragadah?
Lp cuma 

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dojenje po carskem rezu
20.11.2005 19:45:04   
hubi
Jaz sem rodila s cr okoli polnoči in sem bila drugi dan od tramala še tako koma, da sva zaspala oba, ko sem dobila malega. S konkretnim dojenjem sem začela takoj, ko sem bila na oddelku, vendar sva kljub izčrpavanju zdržala slaba dva meseca. Bilo mi je grozno žal, sekirala sem se pol preveč. Zdaj je mali na flaši, nobeden od naju ni več živčen in je pravi dec.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dojenje po carskem rezu
20.11.2005 19:51:49   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni
Jaz sem imela CR in nisem imela nikoli mleka.

Isto.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dojenje po carskem rezu
21.11.2005 21:37:25   
PBJ
Tudi jaz sem rodila s spinalnim CR in je bilo na začetku kar naporno. Jaz sem ga pristavila 6 ur po porodu (bil je na respiratorju dihal) pa je bilo verjetno malce pozno in dojenje ni lepo steklouser posted image .
Sedaj je star 4 mesece in se polno dojiva, brez težav.user posted image  Moj trud se je izplačal.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dojenje po carskem rezu
21.11.2005 21:39:59   
Anonimen
Drugače pa, če se prav spomnim, se mleko pri porodnicah, ki so rodile s CR, pojavi nekoliko kasneje. Mislim, da so govorili o dveh dnevih. Pa saj to mora kje pisati.

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dojenje po carskem rezu
22.11.2005 16:11:02   
tina104
Sem imela CR in dobivala še neke antibiotike, tako da sem začela dojit komaj 4. dan po. Vse je super, mleka ogromno, mali je že v prvo ful zagrabil zizo. Sem si pa prve tri dni nekaj krat na dan nekaj mleka izčrpala. Pa po mojem je veliko v tem, da verjameš, da boš lahko dojila, ker če se sekiraš, lahko zaradi stresa mleka ni, pa otrok baje tudi čuti, da si nervozna in zaradi tega noče jest, ne vem, no. Jaz sem v glavnem vseskozi verjela, da bom lahko dojila in da nama bo šlo. In zgleda, da je pomagalo user posted image .

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dojenje po carskem rezu
25.11.2005 18:35:44   
Mojra
Pozdravljena. Jaz sem rodila v Izolski porodnišnici z CR popoldan. Prve tri dni nisem imela mleka, sem ga pa dnevno pristavljala malo na eno in malo na drugo cico. Prve dve noči so mi ga odpeljali da sem se lahko odpočila in ga tudi nahranili malce z inekcijo ( špricnejo mu v usta), tretji večer sem se upogumila in je prespal pri meni, jokal kot dež, tako da mu je sestra ob dveh ponoči prinsla malce hrane. Mislim da sem po tretjem dnevu dobila mleko, glavna sestra mi je masirala dojko ko je otrdela in mi pomagala malega pravilno nastavit ( tudi on se ni znal sesat) po šestih dneh sva šla domov vesela in sita.Res da je prve dni dosti izgubil, zadnja dva dni pa je začel pridobivati na teži.
Jaz sem imela s seboj kot preventivo Aventovo mazilo in sem se skozi mazala po vsakem dojenju tudi če me niso bolele bradavice ( ne vem ali je pomagalo ali ne vendar mastitisa nisem dobila), pa s seboj sem imela  nastavke ( jih na srečo nisem uporabila). Zaupaj sestram ... jaz ti morem povedat da sem bila izredno zadovoljna z izolsko porodnišnico.. vsi so zelo prijazni in pomagajo... ce si tudi ti prijazen do njih.
Nasvet... ko se boš naspala po carskem rezu in boš dala skozi prvo tuširanje in ti bodo umaknili vrečko za urin se USTANI IN ZAČNI MALCE HODIT. Boš videla kako ti bo pomagalo.
Srečno

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dojenje po carskem rezu
25.11.2005 20:48:47   
marjanaR
Da ti napišem kako spodbudno besedo - jaz sem ob 18.36 rodila s CR, ob 22. uri sem dojila brez vsakih težav. Mala je stara 11 mesecev in se še zdaj dojiva (in to vsaj 3-krat na dan), tako da kar pogumno. In pozitivno razmišljaj! Prepričaj se, da boš dojila in bo šlo. Pa srečno!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dojenje po carskem rezu
26.11.2005 14:03:10   
cuma
Hvala vsem za izkušnje, mnenja in nasveteuser posted image user posted image user posted image ! Jaz sem se že odločila, da bo dojenje šlo ok.! Če bodo pa v začetku kake težave, jih bomo pa prebrodli ... tudi z vašo pomočjo user posted image !
Hvala še enkrat vsem!
Lp cumauser posted image

(odgovor članu marjanaR)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dojenje po carskem rezu
27.11.2005 1:21:07   
KODA
Jaz sem imela CR 2X,pa nobeden od mojih dveh fantov ni bil nič kaj preveč zagret za dojenje.Oba sem dojila cca 1 mesec.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dojenje po carskem rezu
1.12.2005 13:50:53   
zoya24
Imela CR, dojim normalno. Naval mleka je prišel 4 dan. Prej pač mlezivo. Otroka tri dni nisem imela pri sebi, ampak so mi ga vozili na tri ure (tako je lj. porodnišnici). Vem da so jim tretji dan (ko še niso bili 24 ur pri nas) dali dodatek. Vse tri v sobi (vse smo imele CR) smo dobile četrti dan naval mleka in vse smo dojile in dve še danes dojiva polno. 

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Dojenje po carskem rezu
3.12.2005 12:57:56   
Jessy
Jaz sem kakih 14 dni dojila z nastavki, ker so me bolele bradavice. Sem si jih pa tudi mazala z Aventovim mazilom za bradavice. Sem pa nastavke skušala čimprej odstranit, ker se mi je zdelo, da lažje vleče z nastavki in da potem bradavice kar ni hotela takoj zagrabit, zato sem jih takoj, ko je bilo možno, dala stran.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Dojenje po carskem rezu
4.12.2005 1:51:36   
Margareta
Rodila sem s pomočjo CR (glede dojenja se - priznam sploh nisem obremenjevala - v stilu če bo bo, če ne tudi v redu)
dojim brez problemov že 6 mesecev.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Dojenje po carskem rezu
4.12.2005 23:11:44   
giga
Baje da tudi prvega otroka kasneje in težje dojiš - tole "baje" in "pravijo" ni čisto res. jaz sem imela CR, dojit sva začela takoj ko sem se zbudila, dojiva še zdaj, pa je star 11 mesecev, vmes nisem dojila 3 tedne, ker sem imela še dve operaciji, pa mi je zmanjkalo mleka. Preizkušen nasvet: količina mleka je odvisna od psihe - kar verjemi da boš dojila in da bo tvoj otrok oboževal tvoje leko pa bo sigurno tako.

_____________________________

Carpe diem!

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Dojenje po carskem rezu
9.12.2005 20:17:25   
cuma
Pozdravljene!
Naj vam malo poročam!
Dojenje je steklouser posted image
Mleko sem dobila že DRUGI DAN!!!!user posted image
Začela sem dojiti takoj (eno uro po operaciji). Emo so mi odpeljali samo prvi dve noči (od 24 do 7), tretjo noč - ko so mi že odstranili infuzijo, pa sem Emo kar obdržala pri sebi.
Ragade so se pojavile takoj prvi dan, saj je Ema zelo pridno sesala (tudi po 45 min).
Tretji dan je že pridobila na teži in peti dan sva že šli domov!
Sedaj se pridno dojiva, sicer pa pri pristavljanju še vedno boli kot user posted image ! Bo že bolje, sedaj sem začela dojiti z nastavki - saj je bilo res že prehudo... ko se dojke utrdijo in zacelijo, pa bom spet brez nastavkov.
Skratka to o CR in zakasneli laktaciji zame ni veljalouser posted image .
Lp cuma&ema

Aja, Ema ima svoj album! 

(odgovor članu giga)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?