Jessy -> RE: Dojenje po carskem rezu (20.11.2005 9:03:33)
|
Jaz em imela CR. Imela sem ga ob 8h in ob 15h sem že težila, naj mi pripeljejo otroka, da ga bom dojila. Dobila sem jo okrog 17h in jo takoj pristavila in je vlekla. Ko je nehala sem jo imela kar v postelji pri sebi. Ko se je spet zbudila ali začela jokat sem jo spet pristavila, da je vlekla. Sem pa to delala izmenično. Enkrat iz ene dojke, drugič iz druge. Jaz sem kar vstrajala. Pol, ko sva šli pa na oddelek, sem jo pa prav vsakič, ko je jokala, pristavila. Moja mama je bila takoj pametna in mi rekla, da zakaj jo tako pogosto pristavljam, ko pa naj bi jedla na 3 ure! ????? Jaz sem rekla, da jo moram, da bom imela mleko. In uspelo mi je! Mleka sem imela 4. dan ravno toliko, kot moji cimri, ki sta rodili po normalni poti. Dobila sem naval mleka, da se mi je ena dojka nenormalno povečala (pol večja od druge) in postala rdeča, tako da sem si mogla ves preostanek mleka izčrpavati. V bistvu sem imela tolk mleka, da ga Neja ni uspela pojesti. Za dodatek sem prosila le enkrat. To je bilo drugi dan, zvečer, ker je bila lačna in se pri meni še ni mogla dovolj najesti. Jaz mislim, da če greš roditi s prepričanjem, da boš dojila in potem pri tem tudi vstrajaš, kljub temu, da te bolijo bradavice, boš nagrajena! To je moje mišljenje! Je pa res pomembno, da čimvečkrat pristavljaš, pa čeprav dojenček vleče v prazno. Saj na začetku je itak samo tisto rumeno mlezivo, ki pa dojenčka nahrani kljub majhni količini. Pa velik sreče!
|
|
|
|