|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenček poje preveč?
16.5.2006 16:22:23   
Anonimen
Mojega moža skrbi, da najin 6-mesečni sin preveč poje.
PRIMER:
-Zjutraj ga podojim.
-Dopoldan dobi 1/2 banane ali malo drugega sadja in 1 dcl skute+240 ml prilagojenega mleka.
-Za kosilo 1 krompir in 1 korenje+240 ml mleka.
-Popoldan ponovno 240 ml mleka.
-Zvečer pa 300-330 ml mleka z 5 žličkami riževe kašice.
Mož pravi, da mu ne smem dati kolikor hoče, vendar jaz mislim, da tak dojenček še ve koliko potrebuje in toliko tudi poje, če je preveč, pa itak "ven vrže".
Prosim napišite kaj menite ve.
Hvala, in lp.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenček poje preveč?
16.5.2006 16:30:13   
Mala Vita
Kaj pa vem...men se zdi kar veliko, če pogledam mojo punčko, ki je stara dobrih 7 mesecev.
- ko se zbudi spije nekje 180-220 ml mleka
- dopoldanska malica: sadni jogurt s kruhekom ali pol banane in mala skutka ali hruška s baby keksom, itd...
- za kosilo ima kakšno zel. juhico s piščančkom ali špinačo s pire krompirjem ali rižotko ( mesno ali zelenjavno), itd...
- za popoldansko malico kakšno sadje ali pa spije nekje 100-150 ml mleka
- zvečer pa spije mleka nekje 180-220 ml, ter spi celo noč
Moji punčki je to očitno dovolj. Res pa je, da ni debelušna in gre bolj v " višino" kot, da bi postajala bolj okrogla.
Težko je reči ali premalo ali preveč...otročki so si različni..Eni potrebujejo več, drugi manj. Mogoče ti bodo še druge kaj svetovale in povedale svoje mnenje.

Lp

< Sporočilo je popravil Mala Vita -- 16.5.2006 16:32:45 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.5.2006 16:50:23   
Anonimen
ufff tole se pa men res velik zdi?? moja ni nikol sploh spila več k 2 deci mleka, tri deci pa pol se pa men res zdi ogromno za 6 mesečnika??!! pa po kosilu korenje in krompir ji sploh nism nikol ponujala še mleka..6 mesečnik naj bi za obrok pojedu 2 deci hrane oz 200 g in to sem gledala, pol za čez je kvečjemu dobila čaj al pa sok nikol pa mleko. mleko je bil samostojen obrok in nikol več k 2 deci. pa morm rečt da ni mehna baba. je bla kr komad, še zdej pr 22 mescih je velikosti za 3 - 4 leta!

(odgovor članu Mala Vita)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
16.5.2006 16:58:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.5.2006 17:15:51   
Anonimen
A mislite, da bi jedel, če bi bil že sit? Sej drugače se mi zdi, da ni debel, velik je 75 cm in ima 8,3 kg. Tudi nihče, ko ga vidi ne reče, da je debel. Ampak mleko ima res full rad. 270 ml +riževo kašico najmanj poje zvečer, zdaj se  mi je pa že 2x tako naredilo, da tudi potem ni hotel zaspati, pa sem mu dala še 60 ml, torej skupaj 330, pa je vse pojedel. Bom vidla, kaj bo drug teden rekla pediatrinja, ko ga bo stehtala in izmerila...
Hvala vsem za odgovore!!
Lp,A.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
16.5.2006 20:13:56   
Marogica
Anonimna, tvoj otrok poje za ca 6 mes enostavno preveč. Moj je jedel na obrok za ca.150-200 ml, prej 150. Pa je kljub temu otrok, ki bi enostavno non-stop jedel. Problem je, da se otročku raztegne želodček in je, ker ima OBČUTEK, da je lačen in ne, ker bi bil zares lačen.
Daj mu raje kaj za pit(kot vmesni obrok) ali sadje.
Naš otrok je tako daleč, da bi jedel skoz, kar pomeni poleg svojih obrokov, bi jedel še vedno, kadarkoli jeva midva z možem, ali pa če naredim ta večjemu npr, malico. In to kljub vsemu, da je pol ure prej pojedel svoj obrok. To ni v redu, verjemi. Mene je začelo resno skrbeti. Tudi ti se zamisli.......

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.5.2006 20:26:23   
Jančika_
Uf. Moj ima 21 mesecev in je danes v celem dnevu pojedel samo malo več, kot je tvoj za zajtrk. Brez heca. Res pa že od nekdaj poje ravno toliko kot en piščanec. Torej, danes je šlo v njegov želodček tole: pol žemlje, pol banane, dve žlici koruze, dva grižljaja jajčke, pol skutice in 2 deci mleka.

Kaj pa vem, anonimna, če tvojega 6-mesečnika primerjam z mojim 21-mesečnikom (ki poje premalo, ampak je vseeno lepo podložen), bi rekla, da poje ogromno. Če je to preveč, boš pa sama najbolje presodila.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.5.2006 20:52:04   
tina104
Tako ko sem prebrala, koliko poje, se mi zdi veliko, ampak glede na težo pa sploh nima preveč, tako da po teži res ni predebel.

Mi smo bili pri 5,5 m v bolnici in takrat je naš imel 9,6 kg. Pediatrinja je rekla, da ima res preveč in da preveč poje - naš se je takrat samo dojil - kakih 10x na dan, ampak po mojem občutku je pojedel okoli 120 ml na obrok (v bolnici sem ga morala pri vsakem obroku tehtat in takrat je jedel nekje toliko). No, pediatrinja je rekla, da ne sme pojest več kot 200 ml na obrok, najbolje bi pa pri starosti 5m bilo 150 ml na obrok, nekje 5- 6x na dan.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.5.2006 21:16:16   
petja
Jaz tudi mislim, da poje preveč. Glede na to, da mu daješ že gosto hrano, mu daj več goste hrane in po obroku mu ne ponuditi dodatka ampak vodo oz. čaj. Mogoče je žejen, potem ti pa dodatek spije.

Glede na to, koliko poje, mu moraš ponuditi vodo oz. čaj, ker mora biti žejen. Če bi jaz pojedla samo toliko kot on, bi vseeno bila žejna. Potem ti verjetno ne bo spil toliko dodatka.

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Mož pravi, da mu ne smem dati kolikor hoče, vendar jaz mislim, da tak dojenček še ve koliko potrebuje in toliko tudi poje, če je preveč, pa itak "ven vrže".

Nekateri dojenčki pač nimajo mere. Jo moraš pa ti postaviti!

Brez zamere, ampak po moje ga preveč hraniš. Poskusi s kakšnim od naših predlogov, pa boš videla, ali bo kaj drugače. Če ne bo, potem ga pa hrani, imaš pač požeruha user posted image . Kakšni dojenčki so pač požeruhi.

Lp, petja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.5.2006 22:34:39   
žužu
eni potrebujejo več, drugi manj. isto, kot odrasli. ne obremenjuj se, če je lačen, mu daj.
moj 7mesečnik poje:
zjutraj 300ml mleka +5 žlic rižkota
ob poldan 400ml zelenjave s krompirjem.
popoldan 400ml sadja
zvečer 300ml mleka z rižkotom.
vmes spije ogromno tekočine.
je prav fejst dedec in hvala bogu, da rad papcauser posted image
isto je bilo pri ostalih dveh. sta jedla, da smo jima komaj sproti dajal. vsi trije so bili baročni dojenčki.
danes sta starejša dva popolnoma suha.
če veliko poje, se izogibaj samo sladkorju, zamenjaj redilne stvari z manj redilnimi. sadja in zelenjave mu daj po želji.

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.5.2006 10:41:54   
Minka Pobalinka

Moj bo 22. star 6 mesecev in poje.

zjutraj 240 ml mleka
ob 11.00 200 ml kašice
ob 14.00 240 ml mleka
ob 17.00 200 ml mlečne kaše
pred spanjem 240 ml mleka

ima pa čez 70 cm ( bomo videli 30. maja) in 9 kg.

Se mi pa zdi, da je vsak otrok pojem zase.. pa mislim, da se tako mali otročki še ne znajo prenažirati? user posted image

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.5.2006 13:12:26   
KIKI*
Zdravo!
Me je kar šokiralo ko sem prebrala tale post. A bi zamenjala mal z mojo tamalo, ki jo pri vsakem obroku silimo s hrano ker praktično nič ne je. stara je 14, 5 mesecev in tehta 8150g, velika je 78 cm. Rodila se je z 3640g in 52 cm. od 4 meseca naprej skorajda ne je-ona je jedla na obrok po 50-80 ml. 300 ga moja tamala spije v 2 dneh??? ne vem--moja poje premalo-tvoj pa sigurno preveč-če boš naprej dajala toliko hrane tamalmu bo postal predebel, kar za tako maleg aotroka ni fajn-tudi nogice trpijo ko se hoče otrok s tako težo postavljati na noge. Ne vem men je 8-9 kg za 6 mesečnega dojenčka ogromno. moja dva sta pri 6 mesecih tehtala  tamala 6500g tamal pa 7.
sama presodi-ampak po moje mu zmanjšuj in dodajaj čaj ali vodo kot je nekdo že omenil-moja soseda je hčeri dajala kolikor je hotela-pri dveh letih je bila kot žoga z povišanim krvnim sladkorjem in povišanim holesterolom. Zdaj bo stara 5 let in se je hvala bogu mamica tkrat zavzela zanjo in je prav luštna šlank punca-jokala je 2 meseca ker je bila malce lačna ampak je zato zdaj srečna in sigurno bo hvaležna mamici da nebo pri 18 letih tehtala 100 kg!

lp,

Adela

Ničesar nikoli ne naredimo tako dobro, da ne bi mogli naslednji dan storiti še boljše.

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.5.2006 21:05:26   
TVN
Tudi meni se zdi precej. Naša punčica ima 8,5 meseca in 9 kg, merimo 74 cm in mi poje takole cca. 800 ml dnevno.
Okoli petih ali šestih zjutraj cca. 150 ml mleka, okoli devetih rižolino (frutolino, ipd.) 100 - 150 ml, kosilo okoli 13. ure, cca. 200 ml, popoldanska malica okoli 17. ure, pri čemer poje zelo različno, od samo nekaj žličk do npr. celega Fruchtzwergeja ali Lumpija (recimo od 50 - 150 ml) ter zvečer pred spanjem cca. 200 ml mleka.
Mleko je zjutraj in zvečer, vmes pa trije gosti obroki. Za žejo pije čaj, sokove, razredčene z vodo ali samo vodo.

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu KIKI*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.5.2006 7:21:15   
tintara
Zivijo! Sem bolj slucajno zasla na tole temo, pa vseeno.
Po pravici povedano se tocnih klolici ali tez nasega malega ob 6 mesecih ne spomnim. Vem, da je pojedel dosti, rad je jedel in konec. Mleka sicer ni nikoli maral, je pa zelo rad jedel skutke. Spomnim se, da smo enkrat sedeli v hribih in je revez pojedel 3 fruhtzwerge, kar se je meni zdelo ogromno. Tudi ena soseda zraven je komentirala kolk je, pa bla bla. Pa kadarkoli sem gledala kolicine, ki naj bi jih pojedel 6 ali 8 mesecnik, v eni knjigi  (se ne spomnim naslova - zelena je, nekaj v zvezi s kuhanjem za dojencke in malcke), so bile tako male, da je nas za en obrok pojedel vec kot naj bi oni za cel dan. Pa ni bil nikoli debel, vsaj meni se ni zdel, tudi teze so bile raje malo pod povprecjem kot pa nad.
In potem? Ko je bil star eno leto je nehal jesti in pika, teza je zdrsnila precej pšod povprecje, nato se je malo stabiliziralo. Zdaj pa kakor je (2,5 leta): vcasih poje ful (sem ful vesela takrat), vcasih pa skoraj nic. In se tudi ne sekiram, ko bo lacen bo ze jedel. Velik je okoli 90 cm (najbrz malo manj) in ima 12 do 12,3 kil.
Tako da, cisto mozno je, da se vama bo se tozilo po casih, ko je jedel brez problema. Kolikor sem imela jaz stika z otroki, so vsi rajsi jedli nekje do enega leta, potem so pa zaceli naokoli bezljati in so precej shujsali in tudi precej manj jedli. Pac hrana ni vec zanimiva.

Lp, T

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.