tintara -> RE: Dojenček poje preveč? (31.5.2006 7:21:15)
|
Zivijo! Sem bolj slucajno zasla na tole temo, pa vseeno. Po pravici povedano se tocnih klolici ali tez nasega malega ob 6 mesecih ne spomnim. Vem, da je pojedel dosti, rad je jedel in konec. Mleka sicer ni nikoli maral, je pa zelo rad jedel skutke. Spomnim se, da smo enkrat sedeli v hribih in je revez pojedel 3 fruhtzwerge, kar se je meni zdelo ogromno. Tudi ena soseda zraven je komentirala kolk je, pa bla bla. Pa kadarkoli sem gledala kolicine, ki naj bi jih pojedel 6 ali 8 mesecnik, v eni knjigi (se ne spomnim naslova - zelena je, nekaj v zvezi s kuhanjem za dojencke in malcke), so bile tako male, da je nas za en obrok pojedel vec kot naj bi oni za cel dan. Pa ni bil nikoli debel, vsaj meni se ni zdel, tudi teze so bile raje malo pod povprecjem kot pa nad. In potem? Ko je bil star eno leto je nehal jesti in pika, teza je zdrsnila precej pšod povprecje, nato se je malo stabiliziralo. Zdaj pa kakor je (2,5 leta): vcasih poje ful (sem ful vesela takrat), vcasih pa skoraj nic. In se tudi ne sekiram, ko bo lacen bo ze jedel. Velik je okoli 90 cm (najbrz malo manj) in ima 12 do 12,3 kil. Tako da, cisto mozno je, da se vama bo se tozilo po casih, ko je jedel brez problema. Kolikor sem imela jaz stika z otroki, so vsi rajsi jedli nekje do enega leta, potem so pa zaceli naokoli bezljati in so precej shujsali in tudi precej manj jedli. Pac hrana ni vec zanimiva. Lp, T
|
|
|
|