Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Dohodnina-prijava otrok 26.3.2009 10:28:14
|
|
|
|
Bejba
|
Ker res ne vem več kaj je najboljša rešitev se obračam še na vas, da mi poveste svoje mnenje: Imam dva otroka, kijih imam prijavljena pri sebi v službi čez celo leto. Zadnja leta pa se dogaja, da moram vračati velik del dohodnine (cca. 300 EUR). Ok, tu je verjetno v veliki meri kriva tudi naša firma, ampak to je že druga zgodba. Kar me zanima je sledeče: - koliko približno bi se mi poznalo pri plači, če bi otroka odjavila in ju prijavila samo konec leta v dohodnini (cca. koliko manj bi dobila na mesec, v procentih)? - ali bi se mi splačalo, da bi imela enega prijavljenega čez leto, drugega pa prijavim konec leta za celo leto nazaj? - kaj je najbolj optimalna rešitev? Ker vsako leto plačevati tak znesek se mi zdi preveč. Ok, jasno mi je da jaz pač toliko več dobim čez leto, ampak ta sistem mi ne paše. Ali se res toliko pozna pri plači, če jih imam prijavljene čez leto? Naša firma zgleda ne zna izračunat mesečnih odlivov, tako da se povprečno plačilo pri nas giblje od 300 pa tudi do 800 EUR (tudi tisti, ki nimajo otrok). Pri moževi firmi pa vsako leto točno izračunajo in odvajajo, tako da ima pri dohodnini cca. 10 EUR gor ali dol. Men se zdi da sem že doktorirala iz te dohodnine, pa še vedno ne vem kaj je najboljše, zato prosim za pomoč. Hvala in lep dan še naprej! LP; B
|
|
RE: Dohodnina-prijava otrok 26.3.2009 11:18:11
|
|
|
|
lukec
|
Po mojem bo, tudi če narediš spremembo, na koncu računica približno enaka. Koliko bi se ti poznalo pri plači pa je odvisno od tvoje bruto osnove. Recimo pri osnovi tam 1500 bruto je za dva otroka prbl. 100 evrov razlike - neto.
|
|
RE: Dohodnina-prijava otrok 26.3.2009 11:26:53
|
|
|
|
nena m
|
Se strinjam z lukec. Na koncu je računica enaka. Odvisno je od tebe, kako ti bolj odgovarja. Do razlika pa ponavadi pride, ker narobe obračunavajo dohohodnino pri regresu, božičnici in ostalih dodatnih izplačilih - tukaj se ne sme upoštevati olajšav - olajšave se upošteva 12x v letu. Jaz uveljavljam otroka (oz. mož - odvisno) na koncu leta, ker nama bolj odgovarja, da dobiva izplačano v enkratnem znesku, kot pa da bi bila vsak mesec malo višja plača. Je pa res, da s tem kreditiramo državo. Končni seštevek pa je isti.
|
|
|
|
RE: Dohodnina-prijava otrok 26.3.2009 14:11:44
|
|
|
|
ajataja
|
tudi midva uveljavljava olajšavo konec leta.Tri leta nazaj so naju drugi prepričali da sva jo med letom,pa se je pri plači poznalo okrog 50e neto,in nama je bilo ful žal in nikoli več tako,saj se tistih 50e nikjer nipoznalo,če pa dava enkrat na leto pa dobiva skoraj dvakrat več nazaj vrnjeno,tako da pri nama se pozna dosti.Poskusi eno leto drugače pa boš videla.
|
|
|
| Stran: [1] |
čokolafdabibica1kakšno čokolado najraj jeste??????????????'milka (
80%)
gorenjka (
14%)
dorina (
4%)
figaro (
2%)
Število vseh glasov: 207Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!