Bejba -> Dohodnina-prijava otrok (26.3.2009 10:28:14)
|
Ker res ne vem več kaj je najboljša rešitev se obračam še na vas, da mi poveste svoje mnenje: Imam dva otroka, kijih imam prijavljena pri sebi v službi čez celo leto. Zadnja leta pa se dogaja, da moram vračati velik del dohodnine (cca. 300 EUR). Ok, tu je verjetno v veliki meri kriva tudi naša firma, ampak to je že druga zgodba. Kar me zanima je sledeče: - koliko približno bi se mi poznalo pri plači, če bi otroka odjavila in ju prijavila samo konec leta v dohodnini (cca. koliko manj bi dobila na mesec, v procentih)? - ali bi se mi splačalo, da bi imela enega prijavljenega čez leto, drugega pa prijavim konec leta za celo leto nazaj? - kaj je najbolj optimalna rešitev? Ker vsako leto plačevati tak znesek se mi zdi preveč. Ok, jasno mi je da jaz pač toliko več dobim čez leto, ampak ta sistem mi ne paše. Ali se res toliko pozna pri plači, če jih imam prijavljene čez leto? Naša firma zgleda ne zna izračunat mesečnih odlivov, tako da se povprečno plačilo pri nas giblje od 300 pa tudi do 800 EUR (tudi tisti, ki nimajo otrok). Pri moževi firmi pa vsako leto točno izračunajo in odvajajo, tako da ima pri dohodnini cca. 10 EUR gor ali dol. Men se zdi da sem že doktorirala iz te dohodnine, pa še vedno ne vem kaj je najboljše, zato prosim za pomoč. Hvala in lep dan še naprej! LP; B
|
|
|
|