|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Do katerega m že priznanje za dojenje :-(
10.6.2005 15:09:10   
HuAnita
...? Enkrat ste se šalile na to temo, priznanja in pohvale za dojenje...
Prinčipesa ima po novem poleg zize še flaško, 3xdan potanka deci. Zizlala je pri 8m še vsaj 12 na dan in noč, moje miniaturice tega niso več zdržale, zato sem ji malo vsilila flaško (ker lončkov ipd. ne mara), pa je spila nekaj.
Do zdja je pila izključno pri meni, pa kakih 2 dcl goste hrane na dan je pojedla, če je imela res dober dan.
Aja, tudi po uvedbi flaške ne spi bolje, kvčejemu slabše (se prej zbudi ponoči, pa večkrat kot prej:(( :(( :(( :(( :(().
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Do katerega m že priznanje za dojenje :-(
10.6.2005 15:35:06   
viv_
Do 4. meseca se je dojila 6x na (dan in noč skupaj), vmes mal čaja. Po 4 mesecu se je dojila zjutraj in zvečer, vmes pa prilagojeno mleko po flaši 4 obroki. S 5,5 meseca sva začele uvajat gosto hrano in pri 6 mesecih je zamenjala en obrok za "gosto hrano", pri 8 mesecih je imela 5 obrokov na dan, zjutraj in zvečer kakšen Lino po flaši. Pri 10 mesecih pa smo prešaltali na 5 obrokov na žlico. To je to!

LP, viv

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Do katerega m že priznanje za dojenje :-(
10.6.2005 16:26:09   
babylove
Zvečer ji v mleko vmešaj kakšne kosmiče, da bo bolj gosto in nasitno.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Do katerega m že priznanje za dojenje :-(
10.6.2005 16:34:12   
cukrmali
pri 8 m bo treba verjetno tudi ze kaj drugega pojest, kot mleko?

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Do katerega m že priznanje za dojenje :-(
10.6.2005 16:53:25   
Miško
Hm cukrmali, se povsem strinjam s tabo, ampak veš, če imaš otročka,ki pridno je, je lahko, ampak moj drobižek je nekaj podobnega kot punčica od Huanite, jutri ima 8 mesecev pa smo že od 5 meseca na uvajanju goste hrane. Poje maximalno 10 majhnih žličk kašice za zajtrk, 5 žličk mineštrce za kosilo in spet 10 žličk kašicez a večerjo. Dojiva pa se vsake 3 - 4 ure, podnevi in ponoči.

Saj me je že vsa vesoljna žlahta obdolžila, da ga ne znam naučit jest, pa sem jim potisnila žlico in otroka v roke, pa so bili takoj malo manj pametni.

Huanita, otročki so različni, mislim, da se bosta tudi najina prej ali slej naučila jesti, pač rabita več časa. Jaz se nič ne sekiram glede tega, bo že. Ti si vsaj flašo uvedla, naš samo dudo žveči (jo ima za grizljavčka), požirka pa ne naredi niti enega. Edino nikamor se ne morem odpravit brez mojega drobižka, ampak to pač sodi k materinstvu.

LP

Miško&Matija

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Do katerega m že priznanje za dojenje :-(
10.6.2005 20:59:14   
Blanka77
Miško, vidim, da imamo iste težave. Mi smo stari že eno leto, pa še vedno skoraj nič ne jemo. Tud men je vesoljna žlahta rekla, da ne znam. Pa so probal, pa so vidl, da ne gre.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Do katerega m že priznanje za dojenje :-(
11.6.2005 5:31:07   
snorlax
HuAnita, moj je star približno toliko kot tvoja, pa mi do 7. meseca ni hotel jesti nič drugega, kot moje mleko. Moram rečt, da je priden, ker že od 2,5 m prespi skoraj celo noč. Sedaj poleg dojenja je gosto hrano samo pri kosilu (zelenjavne juhice, špinača, meso, krompir....), sadja noče nobenega. Poskusila sem mu dati tudi polento, ki jo ima zelo rad in mu jo dam včasih dopoldan, včasih pa zvečer.

Zdaj pa bistvo: tudi meni se je zdelo, da ima premalo mleka pri meni in sem začela dodajati Aptamil. S težavo ga je nekaj popil, ker ne mara flaške (kontra kot tvoja - že od rojstva pije po žlički, sedaj iz lončka). Rezultat je bil, da se je začel pogosteje zbujati ponoči. Meni se ni zdelo logično in sem spet mislila, da je lačen in ga dojila, dodajala, silila s čajem. Rezultat, začel se je zbujati kar naprej.
Potem mi je kolegica rekla, da je morda preveč sit in da zato ne spi. Sem poskusila in ga zvečer samo podojila, če se je zbudil, pa sem mu dala malo nesladkanega čaja ali navadne vode. Rezultat: spet spi kot top.

Pa še nekaj - moj zelo podira kupčke. Ponavadi se zbudi pol ure ali eno uro po tistem, ko je jedel. Če ga hitro dvignem, da podre kupček, zaspi nazaj, če ne, se prebudi. Jaz sem nekaj časa sklepala, da je lačen in sem mu spet dala jest. Tako ni bilo ne konca ne kraja temu. Pa ugotovila sem, da če ga tišči zrak v želodčku, vrže dudo ven in si tišči prstke v usta, kot bi bil lačen in da bi hotel jest.

Moraš biti že pravi ekspert, da pogruntaš te male pikce, kaj bi radi, a ne? Poskusi na več načinov.

Želim ti mirne noči in vesele dni s svojo pikico!

L.p.:)



(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Punkcija IVF
Vitaebella

Ali je bila punkcija v postopku IVFa boleča?

Da (12%)

Ne (4%)

Zelo (2%)

Ne, ker sem bila uspavana (4%)

Ne, ker sem pred postopkom vzela protibolečinsko zdravilo (2%)

Nisem bila na umetni oploditvi (76%)


Število vseh glasov: 318

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!