ronja
|
kaj pa če bi se zmenila, da ji dajo kake knjigice, pa naj to gleda na ležalniku medtem, ko drugi spijo. Da je pač tam, da ne bo drugih budila, vendar pa da ne bo zaspala... Če pa se to nikakor ne bo dalo zmenit, ji pa naredi pulover, v katerega všij tako mehko pralno knjigico in puloverja ji valjda ne bojo smeli vzet . Potem bo pač to gledala (ti ji pa seveda povej, da ima to tisti čas na ležalniku, če ji bo dolgčas). Sem 100%, da moji punci pri 3 letih ne bosta več rabili spanja čez dan, saj že zdaj precej malo spita (pač po mamici , res smo različni, nimaš kaj!). Vem, kako je zoprno, ko moraš it spat, pa še nisi zaspan, saj nikoli nisem rabila toliko spanja kot drugi in sem vedno bedela in premlevala svašta in šele zelo pozno zaspala in si vedno želela, da bi lahko bila pokonci dokler mi paše... Nisem bila v vrtcu ampak pri varuški, ki mi ni težila,da moram spat - bila sem pač nekaj časa na kavču in se mirno igrala, da je ona lahko v miru skuhala. kasneje sem si območje razširila in sem bila lahko kjerkoli v dnevni sobi . Mi je bilo zelo fajn, res pa že kot dojenček nisem nikoli spala podnevi in nikoli bila sitna popoldne, zvečer sem pa baje lepo zaspala. tudi zdaj malih ne silim it spat - če vidim, da sta zmatrani, ju dam spat, pa tudi če je to 1 uro prej kot po navadi, če pa nikakor nista, potem pač ne spita oz. zaspita za tistih 10 min., ko ju uspavam in ko se zbudita jima ni treba ždet nekje. Kaj ju bom potem matrala, če imata pa dosti? In kaj ju bom silila spat, če nista zaspani? To je pa res biološka potreba... seveda je fajn, če zaspijo in imaš mir pred njimi, ampak halo - saj so plačani zato, da jih čuvajo in se ukvarjajo z njimi, no! tt79, jaz verjamem, da lahko od dolgčasa zaspiš - tudi jaz bi komot zdajle zaspala, če bi se ulegla- ampak dejansko tega ne rabim... Lahko vprašaš lubija, nisem nič sitna zvečer . Če me daš pa na kako ultra dolgočasno predavanje, pa mi bo vleklo oči skup, pa tudi če bom spala ponoči 8 ur (kolikor jih nikoli ne)! In tudi moji mali se pozna, če popoldne spi več, zvečer ne more zaspat. In čeprav bi mi pasalo, da bi veliko spala, je ne bom silila v to. Če se v našem vrtcu ne bo dalo zmenit, da ju ne silijo spat, ju bom pač hodila iskat takoj po kosilu... Sem pa že zdaj povedala, da je mala zelo samostojna in da lahko gre v mešano skupino, tam verjetno ne bo tak problem se to zmenit Mami zvita maja84, se podpišem pod Spišni - tudi moje delo je tako, da dostikrat ne moreš niti na wc - pa traja 8 ur plus... Pač počakaš - če nisi , kar gre . In jasno, da ne smejo razgrajat, ampak saj to se da otrokom dopovedat - če lahko dopovem še ne 2 leti stari punčki, da sestrica spi in ji morava dat mir... bi se moralo dati tudi 4 letnikom... moja preprosta pamet se podpiše pod roberto.
|