|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dnevno spanje - 4 mesece
13.2.2012 10:11:07   
Kranjčankaa
Pozdravljeni,

imam eno "težavo", ki ne vem, kako jo rešiti. Naš malček ponoči lepo spi, seveda ne zaspi brez pomoči (dretje, ujčkanje, šškanje itd), Se pa to "uspavanje" dogaja tudi  4-5x na dan preko dneva. Postane zehav, zaspan in siten, mane si oči in ko ga dam v posteljico še bolj kriči in nikakor se ne uspava sam. potem ga nosim, ujčkam, šškam in še kaj in po "mučenju" zaspi za salbo urco in potem se zopet smeje in je dobre volje.

Katera podobne izkušnje? Nasvet?
(pomaga le voziček, včasih avto, nikakor pa noben ležalnik....nič.....)


Hvala,

Kranjčanka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dnevno spanje - 4 mesece
13.2.2012 10:15:29   
Ajra RR
Mogoče ti lahko kak dober nasvet dajo tile strokovnjaki. Odgovorijo zelo hitro. Najdeš jih tukaj:
http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov

_____________________________

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu Kranjčankaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dnevno spanje - 4 mesece
13.2.2012 10:31:17   
Katy78
Moj fantek je bil tak nekje okoli 2. meseca. Bil je vidno zaspan, zaspat pa nikakor, kot da bi se bal, da bo kaj zamudil. user posted image Edino na rokah mu je uspelo zaspati, če sem ga pa odložila, pa je bil po 10-15 minutah jok, jok, jok. Je pa po kakšnih 2 mesecih minilo samo od sebe in se mu je dnevni spanec uredil. Do takrat sem ga pa pač imela v naročju ali pa sem se ulegla skupaj z njim, da je vsaj malo spal.

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dnevno spanje - 4 mesece
13.2.2012 11:39:19   
nusi
jaz sem ga vedno, ko je kaj cvili podojila, med dojenjem je zaspal in sem ga odložila v posteljico. Je pa res, da je ravno okol 4 meseca imel neke izpade, manj je začel spati čez dan, pa v vozičku se naenkrat ne bi več predolgo vozil ampak je hotel na tleh ležat... kmalu za tem si je vzpostavil en ritem, ki ga ima še danes, pa bo kmalu 2 leti star

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dnevno spanje - 4 mesece
13.2.2012 12:16:46   
pomar*ANČA*
naša ima zdaj pri 5m podobno trmo... ampak jaz jo dam v postljco, dudo, eno pleničko da se h njej stisne in vsakič ko pojoka grem h njej pa jo pobožam in dam dudo.... po kakšni uri mučenja ji uspe da zaspi. sej trenutno je težko, saj tisto uro ne naredim popolnoma nič, ker sem skoraj ves čak ob njeni postljci, ampak kasneje si bom pa hvaležnauser posted image   otrok se mora naučit sam uspavat, ker starejši ko je težje ga je to nauči... 

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dnevno spanje - 4 mesece
13.2.2012 14:05:23   
nusi
mah glede tega uspavanja se pomoje pretirava. Vedno se poudarja, da mora otrok sam zaspat in tko. Moj je ko je bil še majhen vedno zaspal na joški, pa je bil mir. Zvečer se je podojil, podrli smo kupček in je potem napol v snu romal v posteljo in brez problema spal dalje. Pri 10 m sem ga odstavila brez najmanjšega problema, sedaj spije flašo mleka in lepo zaspi, čez dan se pa pač uleže, zapre oči in tudi zaspi. Skratka nobenih težav, razen na vsake toliko, ko ga bolezen zvije. Od kolegice pa 100 enih priporočil in metod pa tamal rogovili naokrog podnevi in ponoči. Saj so razne metode ok, ampak veliko je odvisno kar od otroka samega, zato se mi ne zdi prav, da se tolk poudarja metode, ker potem imajo pa nekatere občutek, da so nesposobne, ker pri njih pa ne deluje.

< Sporočilo je popravil nusi -- 13.2.2012 14:06:30 >

(odgovor članu Kranjčankaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dnevno spanje - 4 mesece
13.2.2012 14:39:49   
Kranjčankaa
nusi,
ne vem, če si dobro prebrala....tvoje dete ima sreco oz. si lahko srečna ti, da se uleže in zaspi.

Jaz ničesar nisem delala proti njegovi volji, le ko zeha, in je nasploh zeloo utrujen kar ne more zaspat......

k

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dnevno spanje - 4 mesece
13.2.2012 15:27:19   
Mini_miška
Naj povem še mojo izkušnjo.
Naša punčka je bila prav tako tečkasta ko sem jo položila v posteljo..1uro je bilo.. duda notr..duda ven..duda notr..duda ven..itd..
Potem pa sem jo položila v pojsteljico - in tako kot je napisala pomar*ANČA* eno gazico zraven in ji prižgala vrtiljak nad glavo z muziko in lučko ali pa igračko na poteg (uspavanko).
In naj ti povem, da jo je to toliko zamotlo, da je sama od sebe zaspala - seveda postopoma! Danes zaspi z vrtiljakom in dudo v ustih v 5-10 minutah. Mogoče še vmes 1x popravim dudo, ki ji ven pade..to je pa to..

Naj povem, da moja spi v posteljici samo ponoči in po kosilu - ko imava popoldanski počitek..drugače pa zaspi na igralni podlogi..kavču..kakor je..imam pa zraven vedno igračko z muziko..očitno jo to pomiri

Če jo pa hočeš pomirit ti pa povem en recept, ki mi ga je pokazala tudi fizioterapevtka..usedeš se z dojenčkom v naročju na žogo (uno ta veliko za telovadit) in se guncaš gor pa dol pa gor pa dol..to uporablja fizioterapevtka da umiri dojenčka..in res deluje. Tako otočka uspavaš - in ko je že pri koncu ko pade v senj..ga odložiš v posteljico.

Lahko pa da ti nič od tega ne bo delovalo, pa boš mogla vseeno otročka nosit naokoli.. Boš pa videla, da ko bo 1 mesec starejši bo že bolje..

(odgovor članu Kranjčankaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dnevno spanje - 4 mesece
13.2.2012 15:38:43   
lily32
Naša punca je bila do 8 mesecev in pol zlat otrok in je sama zaspala, zdaj pa je podobno kot s tvojim. Sem pa pogruntala, da deluje naslenje: Dam jo v posteljico in tam začne jokat od utrujenosti, jo pustim par minut, potem jo dvignem v naročje, malo nežno poujčkam, potem pa prižgem TV, dam na Golica tv ali tv petelin - goveja muzika pali user posted image , dam najprej na glas, da pritegne pozornost, potem postopno znižam na čisto tiho. Do konca 2 komada ponavadi že spi. 10 minut in je rešeno. user posted image



(odgovor članu Mini_miška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dnevno spanje - 4 mesece
13.2.2012 19:15:42   
nusi
kranjcankaa - sej nisem mislila, da to velja zate, samo tko sem omenila, ker včasih neka metoda, ki jo sicer radi prakticiramo vsi ne pomaga vsem, pač v smislu, da se ne sikeraj, če pri tebi ne bo vžgalo, je pa vseeno dobro kakšno knjigo prebrat. Vem, da imam srečo in da je to bolj izjema kot pravilo. Drugače so pa meni pohvalili eno knjigo sladko spanje brez joka v sanje, je menda taka bolj mila metoda, če ti srce ne da, da bi pustila otroka jokati.

(odgovor članu Kranjčankaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dnevno spanje - 4 mesece
14.2.2012 15:08:30   
zirafica
Tudi princesi se je to začelo dogajat, ravno nekje okoli te starosti. Prej je lepo zaspala sama, tako podnevi kot zvečer (OK: z dnevnim spanjem je sprva imela malo težav, sem tudi uvedla ninico in ko se je naučila umiriti, je tudi zaspala), potem je par dni zvečer jokala, neki bruhala in sva jo nosila in to ji je ostalo.
Tako sem jo uspavala na rokah, spala je pol ure, v vozičku pa tudi po 3h. Jokat je nisem mogla pustiti, ker ne samo, da se mi je trgalo srce, začelo jo je tako cukati, da se bi menda zadabla zraven. Boga!!
Zvečer se je zdaj začela uspavati s flaško, pije in zaspi. Kakšna dva dni pa opažam, da ko je čez dan utrujena in sedi v stolčku ali ležalniku ter me gleda, ko kaj delam v kuhinji, zaspi. Sama od sebe. Zgleda, da jo pomirja ko me vidi, kar me iz zibke ali posteljice ni. Pa tudi če sem bila ob njej ni veljalo. Imajo pač take finte. Jaz upam, da bo tole trajalo in da ne bo hotla spet na roke.
Kar sem se jaz naučila o dojenčkih, je to, da pri nekaterih 1001 nasvet ne pomaga, prav tako nobena knjiga. Pride neko obdobje in počasi tudi mine.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dnevno spanje - 4 mesece
14.2.2012 22:10:43   
cilla
Pri nas deluje sesalec. user posted image Ko tečkarita, čeprav sta zaspana, prižgem sesalec in v par minutah se umirita in zaspita.

(odgovor članu zirafica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Ali ste poročeni?
Ela123

Ali ste poročeni? Če ste, koliko časa?

Da (47%)

Ne (53%)


Število vseh glasov: 361

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!