|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes, part 33
25.2.2005 11:48:40   
Medvedka
Ojla, ta sladke!

A je možno???

A je možno, da tako malo pišete na našem forumu? Najmanj pa razumem nosečki, ki imata pa ja toliko časa... Poslušajta, če zdaj nimata časa, kdaj ga bosta imeli? :)-
Sicer pa upam, da se uspešno bojujeta s cukri...

Alja, slišala sem, da Tomažičeva naredi te krvne preiskave enkrat na leto. Meni jih še ni, jo bom pa spomnila v maju, ko imam kontrolo...

Katja, lepo da si se oglasila...
Ne razumem pa, zakaj ti je Tomažičeva svetovala, da ostanete pri edinčku... Kakšen GHbA1c pa si imela? Upam, da ne previsok. Saj veš, tudi zase moraš poskrbeti! Če ne boš ti sama najbolj poskrbela zase, kdo pa bo... Ne razumi me napačno, prosim, ker ne vem čisto, kaj sta se s Tomažičevo pogovarjali. Morda je pa bila le slabe volje... Kakorkoli že, v svoje dobro si čim bolj uredi sladkorno. Tudi, če misliš, da zdaj nisi več ti najvažnejša, se motiš. Zelo je pomembno, da si zdrava in da taka tudi ostaneš. Ne samo zaradi sebe, tudi zaradi Marka in moža...
Skratka, želim ti dobre cukre!

Ajsha, uživaj še naprej z Lucijo...

Lepo se imejte!

Medvedka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes, part 33
25.2.2005 16:47:03   
Ajsha
Živjo!

Ja očitno imava res samo midve z Medi čas kaj napisat...kot da ne bi imele kaj drugega za počet a ne? ;)

Kar se tiče testov - mene je do sedaj Medvešček dal šele enkrat na ta kompletni test, me prav zanima, kdaj bom šla naslednjič.

Katja - meni je tudi Tomažičeva rekla (še med nosečnostjo), da je pametno nehat pri prvem otroku. Ker sem tudi sama takega mnenja, mi je bilo to čisto samoumevno. Ampak res ne vem zakaj bi to svetovala, če imaš cukre zrihtane?? :zmeden: Medi je fajn napisala - sedaj, ko nismo več same, je še toliko bolj pomembno, da smo zdrave - sem ravno včeraj o tem razmišljala, ko sem ponoči parkrat vstala (Lucija pospešeno dobiva zobke). Bi bila kar kriza, če bi ostala brez mene, kajti moj ljubi je ponoči nikoli ne sliši :) Pol bi se pa revca drla do onemoglosti :)

Kinokija in Tejka - je kaj novega? Sta dobro?

Alja?

In kdaj gremo na kofe?

A bo kej akcije??

Dost vprasanj in vprasajev :))

Vse se imejte maksimalno lepo - aja, Medi, sem videla slikce in so res 100 na uro dobre :) Vazicke medvedke, kako uzivata :)

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes, part 33
27.2.2005 12:46:15   
Kinokija
Ojla!

Medvedka, kako sta pa vidve luštni, joj, tak materinski sij ti seva iz oči, da sem te res kar občudovala. Še malo, pa boste že druzga načrtovali ;)

Katja, zakaj, da bi bil Mark edinček? To mi res ni jasno, saj imaš črpalko? Imaš visok Hb, imaš že kake posledice? Resnično mi ni jasno, ker, ko sem zanosila in vsa prestrašena prišla k Tomažički, je rekla, da ima čedlaje več diabetičark, ki imajo 3 otroke, da jo to že kar trend. pa da ima celo pacientko, diabetes tip 1, ki pričakuje že petega!! Torej, me ta info, da ni naklonjena drugemu otroku, kar preseneča.

Alja, kako kaj cukri, čakamo dobre novičke!!

Jaz imam pa bolj slabe...V bistvu, najslabše do sedaj. Bila sem na nuhalni in imam blazno povečano tveganje, zatilna oteklina je mnogo prevelika, zato se že cel teden samo jokam in sem v taki depresiji, da ne vidim izhoda. Ta petek imam ponovno nuhalno, da vidijo, za koliko se bo še povečala in kaj čmo potem narediti. Odveč je pripomniti, da cele noči ne spim, ker 24 ur na dan premišljujem samo o pregledu, ki me čaka, in kaki bodo rezultati.

Tejka, tebi vso srečo, kako si ti opravila z nuhalno?

Lp from M.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes, part 33
28.2.2005 8:22:34   
MIRNA30
Lep pozdrav sobojevnicam v boju s cukri. Upam, da se vam lahko pridružim. Sem mamica navihane 2-letnice , ki v drugo pričakuje. Od začetka februarja sem tudi jaz na črpalki, pa se še vedno lovim okrog štetja OH in zato bi želela vedeti, kakšne so vaše izkušnje s tem.
Drugače sem v 12-em tednu, 14.03. imam nuhalno pa me kar malo skrbi, saj smo nenačrtovano zanosili in Hb1Ac ni bil ravno idealen (7,8).
Lep dan želim vsem skupaj,
:nosecka: M.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diabetes, part 33
28.2.2005 11:26:39   
Alja1
Ojla, cukrčke!

Očitno se naš krog na tem forumu širi in širi, kar je vsekakor pohvalno in vzpodbudno :bravo:

Torej Mirna, dobrodošla v naši družbi :bravo:

Opažam pa, da sva samo midve z Ajsho tisti, ki še nisva dobili črpalke. Ajsha je zaradi idealnih cukrov sploh ne potrebuje :), meni pa bi zelooooo prav prišla, pa žal nič ne kaže na to, da jo bom dobila :((, dokler mi test nosečnosti ne bo pokazal :modri:

A, ja! Pa še nekaj sem opazila! Da sem edina na našem forumu, ki še nima :duda: oz. še ni v veselem pričakovanju 9nebesa

Kar pomeni, da je skrajni čas, da se vzamem v roke in nekaj naredim (z moževo pomočjo) :)-

Kinokija, upam, da se bodo zadeve z nuhalno razpletle tebi v prid. Mislim, da obstaja še ena preiskava (amniocinteza, oz. nekaj podobnega), kjer ti točno povedo kakšna je verjetnost, da se bo otroček rodil z D. sindromom. Mogoče bi šla še kam drugam na NS? A, si jo imela zdaj pri Sketljevi?

Držim pesti zate in :duda:

Tejka in Mirna, upam, da so cukri O.K. in da se dobro počutita!

Medvedka (BTW, mala medvedka je pravi cukerček), Ajsha in Katja uživajte z vašimi nagajivci!

A, ja, Katja! Kaj je vzrok za Tomažičino mnenje?

Sem še koga pozabila! Zdaj nas je pa že res toliko, da moram prav pomisliti, da se kateri ne zamerim :)-

... in skrajni čas, da se "stare" znanke srečamo in "zapijemo" nove kolegice!

A ste se mogoče v torek dobile?

Kljub temu, da sem štajerka, se vam z veseljem pridružim na :kava: v Koloseju! Zdaj bom jaz tista, ki se bom mamicam in srečkam nosečkam prilagajala!

Torej, na dan s predlogi!

LP vsem :rozica:
A.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diabetes, part 33
28.2.2005 11:31:18   
MIRNA30
Hvala za dobrodošlico. Jaz bom verjetno kar pogosto tu gor saj sem v službi non stop na internetu, tako da vsako urico pokukam tudi na forum. Kako pa ostale nosečke - ste še v službi ali pa že na bolniški. Tistim, ki ste že mamice želim veliko cartanja, Alja tebi pa uspešno "naročanje" :duda:
Lp, Mirna
"Lilypie"Lilypie

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Diabetes, part 33
28.2.2005 19:26:26   
tejka24
Živjo!

Mirna30 lepo, da si se nam pridružila! Glede štetja OH ti lahko povem, kako sem se jaz tega lotila. Večinoma, vsaj ko sem doma, si hrano tehtam, ker tako najlažje določam količino OH. Druga pomembna stvar je pa seveda tabelca s kolilino OH v posamezni hrani, ki jo pa verjetno tudi sama že imaš.

Kinokija, držim pesti zate v petek in sporoči kako je šlo.

Moji cukri so bili do sedaj dobri, zdej pa so se začeli po obrokih višat:(. Ma upam, da jih bom uspešno krotila.

Medvedka, eno vprašanje zate. Zanima me, če je na primorskem koncu kak dober diabetolog (saj si s primorske?). A boš ti ostala kar pri dr. Tomažičevi?

Mirna30, a nisi še na bolniški? A ne greš takoj po zanositvi na bolniško? Jaz tud nisem, ker niti ne morem bit, sem namreč še študentka. In tudi upam, da mi bo do poroda uspelo naredit vse izpite. :)

Lep pozdravček vsem!!!

Tejka

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Diabetes, part 33
1.3.2005 8:56:48   
MIRNA30
Hello,

žal še nisem na bolniški in očitno še nekaj časa ne bom mogla iti saj ne dobijo zamenjave zame. Isto je bilo tudi, ko sem bila prvič noseča in sem do sedmega meseca hodila še 2x na teden v službo podelati nujne stvari, ki jih noben drug ni znal.
Ravno služba pa je tudi deloma razlog, da se ne morem posvetiti štetju OH, kot bi se lahko doma. V službi sem od 07.30 pa tam do 17.00, 17.30 tako da v tem času jem 4 obroke: za zajtrk in malice si že doma pripravim, tako da z OH ni težav, največji problem je zame kosilo, ki ga običajno jem nekje zunaj...in potem so včasih cukri malo previsoki...

Tejka, želim ti da uspešno opraviš vse izpite, čeprav sem jih jaz pri prvem otroku več (kar 10) naredila v obdobju do njenega prvega rojstnega dneva, tako da ne bo panike, če ti kakšen še ostane za potem.

Kinokija, tudi jaz držim pesti zate in upam na srečen razplet.

Pozdravček vsem, :nosecka: Mirna

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Diabetes, part 33
1.3.2005 21:44:47   
tejka24
Živjo!

Mirna, na linku http://www.zaloker-zaloker.si/literatura/%9Atetje%20ogljikovih%20hidratov.pdf
je knjižica štetje OH. Pri vsaki hrani je napisana tudi "domača mera" (žlica, skodelica,...) za 15g OH. S tem si pomagam, ko grem kam ven jest.

LP,
Tejka

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?