|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes-part 39
3.5.2005 7:42:27   
Alja1
Tako, drage moje cukrčke. "Majski" prazniki so mimo in skrajni čas je, da obrnemo novo poglavje v našem debatnem krožku ...

Ne boste verjele, kdaj smo se zadnjič slišale ...
... 13.04. in da sem to ugotovila sem morala pogledati na 6. stran tega foruma :((

A, ste res tako zaposlene s svojimi trebuščki in :duda:, da nimate časa za RR, ali vas je lepo vreme čisto fasciniralo, ali pa ste se enostavno polenile :zmeden:

Mene pa vseeno zanima, kako zgleda vaš vsakdanjik, koliko dela imate z :duda: in seveda kakšni so cukri?

In kako kaj srečke :nosecka:? Jutranje slabosti, pridobivanje kg, počutje, KS, nihanje KS, hipe?

Dajte se no malo razpisat. Tudi jaz, ki sem še vedno v službi :zmeden:, si vzamem čas za nas ...

BTW: Danes pokličem Tomažičevo, da se zmeniva kdaj pridem v LJ oz. kdaj se me cukrčke dobimo v Koloseju :bravo:

Pa lep pozdravček do našega snidenja!
Alja :rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes-part 39
3.5.2005 20:30:47   
Kinokija
Ojla sladke!

Očitno nas daje pomladanska utrujenost:zaspan:

Jaz sem v 21. tednu, danes sem bila na kontroli Tomažič- Sketelj, vendar nista uspeli podelati vse do 15 ure, tako, da moram jutri še enkrat v LJ na UZ k Sketljevi. Dogaja se nič posebnega, malo mi cukr nagaja, ker se mi blazno povišujejo doze, recimo na začetku nosečnosti za zajtrk 4 enote Humaloga, sedaj že 8,5 enot. Pač, gre gor skupšaj z kg, katere pšridno nabiram, kot da bi šlo za kako tekmovanje. Mogoče je pa toliko plodovnice :zmeden2:

Drugače pa moram pripomniti, da se mi zdi dr. Sketelj prav prijazno bitje, glede na izkušnje nekaterih forumovk ne vem, se je mogoče poboljašala, ko je brala tele kritike. Res ni ne vem kak cuker, ampak se da vse zmenit in tudi na vsa butasta nosečniška vprašanja potrpežljivo odgovarja.

Kako je Medvedka in ostale mamice? Malo opišite svoje izkušnje glede kg, pa sedaj glede neprespanih noči,...

Ajsha, Lučka bo pa kmalu imela 1. rd, to bo fešta in VELIKAAAAAA :torta:

Alja, zdej bo pa res že cajt za :modri: če boš čakala, da bo vse 100%, to ne bo nikoli, verjemi.

Ostalih nosečkam lep pozdravček.:morje:

Aja, kaj pa brce, jaz kao neki čutim, samo še vedno ne vem, a gre za prebavo ali za :duda: Imam občutek, da brca na notr, v notranje organe in ne na ven, da bi lahko z roko potipala po trebuhu, če veste kaj mislim.

Lp M.

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes-part 39
3.5.2005 21:25:55   
tejka24
Živjo!

Zdej pa že res velim časa nismo nič napisale. Se moramo mal poboljšat ;).

Danes sem bila tudi jaz na kontroli. Kinokija, mogoče pa sva se celo videli, pa nisva vedeli ena za drugo. Z :duda: je vse OK. Danes mi je Sketljeva merila maternični vrat pa je tud OK. Edin cukri mi mal nagajajo. Moj Hb mi mal skače, pred enim mesecem je bil 5,7% danes pa 6,6%. Sva pa s Tomažičevo ugotovili da mi moj aparatek za cukri narobe dela, tko da sem dobila novega in upam da se bo moj Hb kaj zboljšal.

Kinokija, kdaj pa imaš naslednjo kontrolo? Jaz jo imam 24.5.

:duda: že kar pošteno brca. Na začetku tud jaz nisem vedla al je al ni. Od 20t pa kar redno čutim.

Alja, upam da se boš tudi ti kmalu veselila!

Aja, pa še ena prošnja. A mi lahko prosim katera pove številko od Tomažičeve. Sem ugotovila, da imam izpit na faksu na isti dan kot kontrolo pa bi rada kontrolo premaknila za eno uro.

Lep sončen pozdravček vsem!

Tejka

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes-part 39
4.5.2005 8:59:10   
Alja1
Jutro, cukrčke!

Pa sem vas le uspela "sprovocirati", da se vas je nekaj oglasilo:bravo: (čakamo še ostale):)-

Tejka, telefonskih številk dr. Tomažičeve imam kar nekaj ...
... poskusi jo priklicati na eno od teh:
(01) 522 47 95 dispanzer (soba)
(01) 522 27 82 oddelek (soba)
(01) 522 39 90 oddelek (tu te znajo ponavadi usmeriti na lokacijo, kjer se trenutno nahaja).

Punce, mene pa zanima, kdo vam "predpisuje" testne lističe (diabetolog/splošni zdravnik), in koliko jih porabite na mesec (200, 300 komadov, več, manj)?

Danes sem šla v celjski laboratorij, da vidim če imam kaj holesterola (1x sem že imela povišanega), pa sem BTW rekla še za HbA1c, tako da zdaj nestrpno čakam na rezultat (in upam na najboljše). Čeprav bo Tomažičeva rekla, da vrednost ni enaka tisti v LJ (ko te "špiknejo" iz prsta). Pa saj vseeno ...
... če že dam kri mi še lahko naredijo to preiskavo, a ne!?!

Srečke, nosečke, a med nosečnostjo uživate folno kislino in železove tabletke (saj veste priprave na :nosecka: so v polnem teku in zdaj postajam čedalje bolj "firbčna"):)-

Imejte se lepo (kljub deževnemu vremenu), uživajte, počivajte, čuvajte trebuščke in :duda: ... in pišite še kaj!

Pozdravček!
Alja

P.S.
Ko bom na poti v LJ, vas 100% obvestim, da se dobimo na :kava:

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diabetes-part 39
4.5.2005 10:42:51   
tejka24
Živjo!

Alja hvala za tel. številke.

A mislite, da moram poklicat Tomažičevo ker bom ene pol ure zamudila na kontrolo? A bi me sploh sprejeli, če zamudim?

Alja, jaz sem folno jedla že pred zanositvijo. Ena kolegica mi je rekla, da pol bolj prime :)-. Sem pa itak prebrala, da je dobro če ješ že prej. Zdej med nosečnostjo pa sem folno jemala prve tri mesece. Železa pa mi zaenkrat še ni treba jemat.

Pred enim tednom sva kupla voziček za najinega :duda:. Smo šli mal po nakupih v Gradec in sva dobila enga ful lušnega in cenovno zlo ugodnega pa sva ga kar vzela. Počasi začenjava pripravljat stvari za melage oz. malo. :) Spola ne veva, ker sva se določila, da ne bova vprašala. Sam ne vem, če bom zdržala do konca :).

:nosecka: kako ste kej s pripravami na :duda:?

Lep pozdravček!

Tejka

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diabetes-part 39
4.5.2005 20:02:22   
MIRNA30
Pozdravljene ta sladke!

Očitno vsem primanjkuje časa, da bi se oglasile na forumu al pa se nas loteva spomladanska utrujenost.
Zase lahko rečem, da je krivo obojega malo. Ker še vedno hodim v službo, prihajam domov okrog 6h in potem se posvetim Tii, za vse ostalo pa ni časa. Mogoče bo bolje, ko bom končno šla na bolniško (če bo po načrtu, bom v službi še do konca maja potem pa pa-pa služba in pozdrav zasluženem počitku)

Danes sem bila ravno na ultrazvoku-morfologija in je vse bp. Aja, da se pohvalim, imeli bomo še eno punčko:bravo:

:nosecka: kako ste? Ste kaj utrujene? Mene zadnje čase utrudi že hoja po stopnicah...

Kinokija, kar se tiče kg pa tudi meni naenkrat kar pridno naraščajo. Še pred 14 dnevi sem lahko nosila prednosečniške hlače, potem pa naenkrat nič več... tako da sem iz omare že privlekla nosečniške kavbojke.

Tejka, vidim da te že daje nakupovalna mrzlica. Tudi jaz imam željo prodati stari voziček in kupiti novega...upam, da bo v komisijski šlo... Drugače pa ti zavidam, da lahko zdržiš, da ne vprašaš, kaj bo. Jaz sem pa tak firbec, da je groza :ups: in sem komaj čakala, da sem bila toliko daleč, da se je videlo.

Medvedka, kako kaj mala medvedkica? A bomo v kratkem lahko občudovali nove slikce, da vidimo, koliko je zrasla? No, vi kar uživajte v tem lepem vremenu.

Alja, upam da ne boš več dolgo čakala na zeleno luč pri dr. Tomažičevi. Mene osebno bi razgnalo, če bi morala tako dolgo čakati, čeprav je res, da je zdravje (tvoje in tvojega bodočega :duda: )najpomembnejše... Držimo pesti... Kar pa se tiče :kava: -jaz sem vedno za.

No danes sem se pa razpisala... Vse, samo da mi ni treba seminarske pisati, ampak prav dolgo se več ne bom mogla izogibati, tako da kar grem veselo na delo :grrr:...

Lep pozdrav,
:nosecka: Mirna

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Diabetes-part 39
5.5.2005 13:16:53   
Kinokija
Folno sem jemala prve tri mesece, potem itak nima smisla več.

V katerem tednu sta Tejka 24 in mirna30?

Tejka24, nič od kg :zmeden2:

Alja, držimo pesti :miska:

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Diabetes-part 39
5.5.2005 13:47:30   
Alja1
Hvala vam za vse vzpodbudne želje in informacije v zvezi s folno!

Zdaj pa mi prosim napišite še kako je z lističi ...
... kdo vam piše naročilnice zanje in
... koliko komadov na mesec jih porabite!

Tejka, mislim, da ne bo nič narobe, če boš na kontrolo malo zamudila (jaz sem še vedno čakala), pomembno je, da se na izpitu dobro odrežeš in da seveda cukerček vzdržuješ v opimalnih vrednostih! Držimo pesti :bravo:

A, ja! Pa še eno vprašanje! Kako pogoste (če sploh so) imate kaj hipe med nosečnostjo!

Pozdravček vsem!

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Diabetes-part 39
5.5.2005 15:32:08   
Kinokija
Pred nosečnostjo mi je vse recepte pisala osebna zdravnica, in sicer 500 lističev za 3 mesece. Sedaj mi piše potrošni material za črpalko os.zdravnica, lističe pa Tomažičeva, ker mi jih napiše cca 600-700 na 3 mesece, pa jo ni treba tako fehtat kot os.zdr.
Na dan si merim kri cca 10x, torej na mesec cca. 300 lističev.

Hip imam mnogo manj kot prej, predvsem zato, ker se blazno povišujejo odmerki insulina in razmerje OH-insulin, tako da komaj lovim viške cukrov, kaj šele hipe. Sedaj si morm na vsake 3 dni spremeniti bazalne odmreke, tako da sem res daleč od hipe.

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Diabetes-part 39
5.5.2005 18:34:27   
tejka24
Živjo!

Po dolgem času smo se spet razpisale :bravo:.

Noseča sem 23t 2/7. Do sedaj sem pridobila celih 6 kg :grrr:. Upam da se ne bo tako nadaljevalo, ker jih bo pol na koncu fuul!

Naročilnice za lističe mi piše Tomažičeva, prej pa mi je diabetologinja s pediatrične. Pred nosečnostjo sem jih dobila 700 na 3 mesece (toliko je pripadalo črpalkarjem), sedaj pa 300 na mesec. Glede na to, da si sladkor merim včasih tudi več kot 10x na dan jih vse porabim.

V prvih treh mesecih nosečnosti sem imela ful hip. Povprečno 2 na dan. Sedaj imam včasih še kako, drugače so se mi pa začeli cukri višat in s tem se mi je tudi poraba insulina zelo povečala.

Lep pozdrav in izkoristite lepe dneve!

Tejka

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Diabetes-part 39
6.5.2005 8:05:27   
MIRNA30
Pozdravljene!

Res smo bile pridne ta teden. :bravo:

Jaz pa sem noseča 21T1/7. Pred nosečnostjo mi je lističe pisal osebni zdravnik in sicer 300/3 mesece (očitno veliko manj kot vsem ostalim :zmeden: ), zdaj pa mi jih piše dr. Tomažičeva 300 na mesec. Potrošni material za črpalko pa osebni zdravnik.

Glede hip pa zadnje čase ni bilo panike, res pa je, da jih je bilo v začetku več in to je bil zame tudi eden izmed znakov, da sem noseča. V prvi nosečnosti, ko še nisem imela črpalke, je bilo pa število hip še veliko večje, enkrat sem celo pristala na urgenci.

Drugače pa, kdaj imate naslednji pregled pri dr. Sketelj in dr. Tomažič? Tokrat je pri meni cel mesec presledka med obema pregledoma, tako da si moram kar sama spreminjati bazalne, saj se cukri nenehno višajo. Sploh mi težave povzroča jutranji - ponoči je čisto OK, zjutraj, ko vstanem, pa je redkokdaj pod 8, tako da si jutranje bazalne višam skoraj vsak dan...ampak učinka pa še ni. Bomo videli, kaj bo rekla dr. Tomažič na kontroli. Upam, da zaradi tega ne bo previsok HbA1c.

Pozdravček, pa lep dan želim,
:nosecka: Mirna

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Diabetes-part 39
6.5.2005 15:47:17   
yvon
pozdravček še od mene

noseča sem 31t 2/7.:bravo: Moji cukri so kr ok vsaj Tomažičeva je zadovoljna, pa Sketljeva tudi.:bravo::bravo: KS si merim cca. 10 x dnevno, tako, da so moji prstki ze kot sito. Se mi zdi, da bom začela puščat. Aja Tejka 24, če želiš imam jaz tudi mobi od Tomažičeve.
Do zdele sem se zredila 8 kg, in to je vse ena sama oteklina v nogah,( nimam več kaj obut):(( tako, da mi je rekla Sketljeva, če bo šlo tko naprej, da bomo mal pohiteli.:zmeden:
Hip nimam več, se mi je pa blazno povečala potreba po insulinu :(.
Nekje je to to

se pravi še malo pa bo

pazite nase in na svoje :duda:

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?