|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Depresija-rabim pomoč!
15.6.2007 8:04:48   
Anonimen
Ne vem kako naj vam sploh razložim celo situacijo. Imam fanta s katerim sem že par let. On ima od prej 2 otroka. Problem je v tem, da je v zadnjem času čisto depresiven, kaže vse znake depresije. Ko sva se včeraj pogovarjala sem komaj izbezala iz njega kaj je problem.
V zadnjem času je:
- brez volje do vsega
- konstantno žalosten
- rekel mi je da se boji ustvariti novo družino, ker ne bo mogel imeti vseh otrok (tudi bodočih) enako rad
- še pred pol leta sva se pogovarjala, da bi imela otroka česar se je ful veselil, sedaj mu je vse dol padlo. Sploh jih noče več.
- živiva kod podnajemnika in res komaj shajava iz meseca v mesec, pri njemu doma sva si uredila stanovanje, pa se sedaj noče preseliti (pravi, da potem je zgubil otroka (ker je 60 km stran))
- boji se prihodnosti
- zgubil je vse zanimanje za šport
- začel je spet kaditi
- veliko pije
- priznava, da se me izogila.
- rekel je da me ljubi najbolj na svetu, ampak se boji da bom z njim nesrečna.
- rekel je da je tudi pomislil že na samomor
- zamenjal je službo, nova je zelo stresna

Kaj naj storim? Danes greva do njegovega zdravnika, saj so to znaki hude depresije. Bom probala, da bo dobil napotnico za psihiatra, pa kaka zdravila.
Prosim vse ki imate s tem že izkušnje, da mi svetujejo kaj naj naredim, saj ga ljubim bolj kot vse na svetu.
Kako poteka zdravljene, koliko stane psihiater, če greš samoplačniško.

Prosim pomagajte, še pred pol leta sva sanjala o skupnji prihodnosti, sedaj mu je pa vse odveč, pravi da bi najraje umrl.

Hvala

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 16.6.2007 16:01:59 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DEPRESIJA - RABIM POMOČ!
15.6.2007 8:08:21   
karmy
mogoče se boji imeti otroka, in da bi se še razšel s tabo bi moral plačeval 3 preživnine... pol bi delal samo za položnice in preživnine... pa to da ne bi moral met vse otroke enako rad, je samo nesmisel... pač ni pripravljen na novega otroka..ne sili vanjga glede tega... 

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.6.2007 8:11:10   
Mina1
rekel mi je da se boji ustvariti novo družino, ker ne bo mogel imeti vseh otrok (tudi bodočih) enako rad

jaz tudi mislim,d a je to glavni razlog, več ali manj, pa tole, ko pride za tabo, eni prej drugi kasneje, razhod, težave, mogoče pa v vajini zvezi ni vse tako kot bi moralo biti.

Upam, da porihtata.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.6.2007 8:14:26   
popi
Ja ,sama imam izkušnje na tem področju.
Vidim,da si pripravljena na "vse".Na "vse"pravim zato,ker si najbrž ne predstavljaš kako je to.Mislim resnično živeti z takim ćlovekom,imeti z njim družino....Ko se marsikdaj nimaš na koga opreti,kot bi imela še enega otroka oz.moraš delati z njim v rokavicah....
Predvsem pa imeti veliko potrpljenja,ljubezni,energije...
Pogumno naprej
lp

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.6.2007 8:17:30   
Anonimen
Prosim še če ve katera za kakšnega dobrega psihiatra v Ljubljani in kakšna je cena. Kako vse skupaj poteka?

(odgovor članu popi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.6.2007 8:18:21   
Mina1
Mislim, da je fajn, da se najprej javi pri zdarniku, malce pogovori int ako, mu da on napotnico, probajta tako, drugače pa samoplačniško, samo to gre veliko denarja...že za dober dan.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.6.2007 8:49:28   
popi
Najbolje je dobiti napotnico pri osebnem zdravniku(najhitreje in najceneje).Pri psihologu oz.psihiatru pa se človek najprej pogovori.Zdravnik potem sam presodi kaj je pacientu oz če in kakšna zdravila potrebuje.In kolikokrat se bosta videla....
LP

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.6.2007 9:05:26   
NAVT
Psihiatrična obravnava je del javnega zdravstva, gre za obisk, podoben ginekološkemu, torej ne opotrebuješ napotnice splošnega zdravnika. Pokličeš in se oz. ga naročiš. Seveda je pomembno, da se oseba, ki ima težave strinja z obiskom pri zdravniku, saj s prisilo ali zvijačo zapraviš zaupanje, ki je v procesu zdravljenja in rehabilitacije ključnega pomena. Vsekakor pa je pomembno, da se odzoveta na težave čimprej, saj se pri duševnih boleznih stanje lažje popravi, če je ukrep zgodnejši (no, pri vsaki bolezni je tako), pa tudi okrevanje je krajše. Lahko se pa obrneš na kakšno nevladno organizacijo s področja duševnega zdravja, kjer so zaposleni strokovnjaki in če ne drugo je veliko lažje priti do njih, kot pa čakati na prvi obisk v ambulanti.

Pogumno predvsem pa z veliko mero potrpežljivsti in brezpogojne ljubezni! Pri vsem skupaj pa ne pozabi nase!!!

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.6.2007 9:36:33   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: NAVT

, torej ne opotrebuješ napotnice splošnega zdravnika.

Jaz sem jo morala imeti.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.6.2007 10:11:08   
bskrle
Cena pri psihologu je vsaj 50 evrov, cenejši so družinski centri, ki izvajajo trimesečno terapijo in si ti kot partnerica vključena.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.6.2007 10:13:45   
Zahi
Prozac + Xanax je cenej.. tako, da.. kemija dela baje čudeže..

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.6.2007 10:46:09   
Anonimen
Hvala vsem. Danes greva k zdravniku, pa bomo videli kaj bo.

bskrle - kje pa so družinski centri? (LJ)

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
15.6.2007 13:45:00   
Anonimen
Moj ima tudi dva otroka od prej in tudi ni bil pripravljen na nove, ker je mislil, da jih ne bo imel enako rad...jaz pa sem vztrajala in vztrajala in zdaj imava dva in je nor na njih....tako da mislim, da bi bilo dobro, da imata otroka, razen če je res kaj huje bolan, potem vama bo pa težje...ker za otroka morata skrbeti oba

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
15.6.2007 13:46:01   
Anonimen
Prozac sem jaz imela pri prvi poporodni depresiji, ki je bila huda, sem se krasno k sebi spravila, brez tega žale ni šlo in ne gre.

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
15.6.2007 14:31:21   
Lusa
Pri nas je stal psihiater lansko leto en obisk 5000sit-pomurje.Mož ga je obiskoval in se končno izpovedal.Njemu je pomagalo.Upam ,da bo vama ,samo 1x ,2x do psihiatra ni dovolj.

Upam ,da pozitivno rešita.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.6.2007 15:27:57   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Danes greva k zdravniku, pa bomo videli kaj bo.

Včasih morajo zamenjati nekaj vrst zdravil, da najdejo prave in pravo dozo.  Če ne bo šlo na bolje je nujno zamenjati zdravila. Spremljaj zdravljenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.6.2007 15:42:55   
Anonimen
Res hvala vsem za pomoč. Klicala sem cel kup psihiatrov, pa povsod (tudi če greš samoplačniško) pravijo, da so dopusti in naj pokličem septembra.user posted image user posted image user posted image
Kaj naj sedaj, a lahko tudi splošni zdravnik predpiše antidepresive?

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
15.6.2007 15:52:31   
tehnofil
Napotnica in to takoj.

Prej ko se začne zdraviti, boljši je uspeh. Ne dovoli, da te odpravi.

In potem z napotnico takoj k psihiatru. In zopet, vstrajaj. Če ti ne boš, ne bo nihče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.6.2007 20:11:19   
elizabeta p
Na EMH na Zaloški je nujna psihiatrična ambulanta-urgenca za psihične težave, tam te sprejmejo takoj. Moj ima tudi depresijo, tako da če te še kaj zanima mi lahko pišeš na ZS.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.6.2007 22:11:38   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Prozac sem jaz imela pri prvi poporodni depresiji, ki je bila huda, sem se krasno k sebi spravila, brez tega žale ni šlo in ne gre.

Gre.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.6.2007 22:12:12   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Napotnica in to takoj.

Prej ko se začne zdraviti, boljši je uspeh. Ne dovoli, da te odpravi.

In potem z napotnico takoj k psihiatru. In zopet, vstrajaj. Če ti ne boš, ne bo nihče.

Točno tako in nikakor drugače.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.6.2007 5:23:05   
Temari
Splošni zdravnik lahko predpiše antidepresive. Meni jih je in zdaj jih jemljem že tretji mesec. Kljub relativno kratki dobi jemanja lahko povem, da je razlika več kot očitna, zato nikar ne odlašajta.

Življenje se ne meri s številom vdihov, ampak s številom trenutkov, ki ti vzamejo dih.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.6.2007 7:52:15   
Anonimen
Na EMH na Zaloški je nujna psihiatrična ambulanta-urgenca za psihične težave, tam te sprejmejo takoj. Moj ima tudi depresijo, tako da če te še kaj zanima mi lahko pišeš na ZS.

EKI si najbrž mislila? Včasih je pa to bil PHP.
Da prideš sem notri, samo rečeš, da se boš ubil in te takoj nastanijo sem noter.Vem, ker je bil moj oče tam, pa je bilo veliko takih notri, ki so igrali svojo depresijo, da so čimvečkrat bili tam.

Žal očitno dandanes res ne bo šlo brez zvijač, ker so vse bolnice prepolne,  veliko zaradi takih ki igrajo.
Anonimna, stopi do osebnega zdravnika, pa mu vse razloži in bo nemudoma dobil hospitalizacijo. Pa ne pozabi omenit, da ima suecidne( samomorilske) misli. Srečno!user posted image

(odgovor članu elizabeta p)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
20.6.2007 8:11:21   
Anonimen
Evo spet jaz. Čez vikend sva se imela ful lepo, bil je vredu. Sedaj pa spet isto. K zdravniku ni šel (pravi da bo že šel sam, da ni otrok da bi hodila z njim). Ne vem kaj naj naredim!!!user posted image user posted image user posted image
Čisto sem na podnu. Rada ga imam za ****! Ko si predstavljam življenje brez njega mi je kar slabo. Kaj naj storim? On se je čisto posvetil službi in ignorira svoje stanje. Očitno še ni dosti hudo. Ko pa mu samo omenim, da bi šla k zdravniku...se zapre vase.
Zmešalo se mi bo, ne jem, ne spim...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kako pogosto menjate posteljnino?

Tedensko (16%)

Enkrat na 14 dni (46%)

Enkrat na mesec (29%)

Enkrat na dva meseca (10%)

Število vseh glasov: 395

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!