liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: gizdova Zdravo,rabim Vase mnenje,nasvet Torej ze moj naslov nekaj pove,s partnerjem Imam vsak mesec Problem glede delitve stroskov, Jaz Imam placo priblizno 700 do 900 eur,odvisno od ur dela.On ima 1400. Ven izplacilo dobi 1.060 eur,ker je bil dolzen so se mu usedliu na placo. Stroskov pa imamo takole,760 eur stanovanjski stroski z najemnino,vsteta elekt.gretje itd,mesecne karte za oba 62 eur,tel.si kar kupiva kartce za dopolnitev rac, mesecno priblizno jaz 10 eur,on 20 eur.kje je se hrana,oblacila,imava enega otroka,ki je predsolski,trenutno ne hdi v vrtec. Ko pa je mali hodil v vrtec Sem imela trajnik za vrtec 145 eur ,upc 20 eur. Kreg iz meseca v mesec.vcasih mi da 700 eur,parkrat za poredoma po 400 eur,ostalo moram jaz poskrbet.Za hrano porabinmo do 500 eur. Kako naj najbolj posteno razdeliva stroske,hrano in vse ostalo.On gleda ,da mu ostane cim vec,za lustno,prisparava nic,ker najin dogovor in zaupanje ne stima.On ima v pogled moj bancni izpisek,jaz njegovega ne vidim. Pravično je stvar dogovora med partnerjema......še posebno tam, kjer dohodki niso enaki pri obeh partnerjejih......v enih partnerskih razmerjih je tako, da se vse deli na pol......v drugih je tako, da stroške stanovanja plača eden, ostalo drugi.....v tretjih je spet tako, da plača tisti, ki ima denar.....v nekaterih je celo tako, da vse plača eden...... Univerzalne in pravične delitve ni.......vse je stvar dogovora med partnerjema....... Če ima on vpogled v tvoj izpisek, ti pa v njegovega ne, to recimo, vsaj zame, ni pravično......če že imata vpoglede imejta vpoglede oba......če pa ne, pa naj jih nima nobeden......
|