ronja
|
Če pogovor ne pomaga, potem je možna samo akcija: ok, položnice moraš plačat, razumem. V trgovini pa NE kupi nič, kar ima on rad, ampak nakupuj hrano, ki je poceni in jo imata radi vidva s tamalim. Ko bo 3. zapored jedel grisek za večerjo, mu bo mogoče svanulo, da je treba tudi hrano plačat;). Vsekakor ne plačuj več vsak mesec več, ker to ipak ni fajn. Nekako mora pogruntat in si pošlihtat prioritete. Zaenkrat ne vidi, da ti plačuješ več in pač mora spoznat. ja petea, točno tako je pri nas. moj mož plačuje vse položnice prek svojga internetnega računa (ki je skupen v bistvu), ker je tako lažje in denar gre iz obeh "blagajn".je pa res, da se pri nas šteje ves denar za skupen, dokler mamo skupno gospodinjstvo in smo ena družina. nekak ne vidimo smisla v moje-tvoje, ker na koncu planiramo skupaj počitnice (kdaj in kam in za koliko), iz enega skupnega budgeta gre denar za tamalin tečaj, od tam se vzame za naše zimske čevlje, če jih kdo rabi, za sušilec, za hrano... itd. - na koncu gre vse iz enega (našega) fonda. Podpis. Midva se sicer hvalabogu nisva še nikoli kregala zaradi denarja, čeprav sva bila že oba brezposelna v najini dolgi skupni karieri:D. Ampak to ni bil noben problem kar se tega tiče ( ne me narobe razumet, valjda je boljše met zaposlitev in svojo plačo, ampak ne zato, da se ne bi kregala zaradi denarja;). Imava vsak svoj račun, plačuje vse on prek klika, povedal mi je sicer svoje geslo že milijonkrat, mojega pa itak ve, če plačuje:D, ampak ne vem, če bi ga zdaj vedela, ker ga nikoli ne rabim:D. Isto je s številkami od kartic. Se ne ukvarjam kaj dosti s financami. Vprašam, kako stojimo, da vem planirat stroške in pogledava vsake toliko bilanco, da veva, kam plovemo in kaj bi se dalo naredit. Ampak to nama špila, vsekakor to ne bo delalo pri vama, ker tvoj ni tak kot moj lubi. Zmeniva se pred večijimi nakupi in v trgovini navadno plača tisti, ki ima več na računu. Zapravlja noben, šparava skup. Tudi sama nimam minusa na računu, čeprav nimam veliko prihodkov trenutno, ampak ker večino stvari zdaj on plačuje, mi ostane toliko, da lahko kupim kaj, kar pač rabimo. Če želim kupit kaj extra, recimo letos eno drago igračo za tamalo, pa sem extra zaslužila in nisem mela potem nobene slabe vesti, hehe:). Ne gre vedno, včasih pa se vse izide:). Saj ni treba vse takoj - in tega bi se moral tvoj partner naučit.