Tutan
|
Masha, pa saj tako črno tudi ni. Zdajle roko na srce, za tiste družine, ki jih poznam bolj osebno, lahko rečem, da ženska doma dosti več postori. Dejansko, razen mojega očeta ne poznam nobenega moškega, ki bi vsako soboto sesal in brisal prah, res ne. Tudi moj ne. Ampak moj razume, da je domače delo delo, ki ga je treba naredit - drugače se bi pač utopili v svinjariji ali kaj? Poleg tega smo si ženske do določene mere malo same krive - ker tako kot si naredimo, tako imamo - recimo moj je na začetku, ko sva dobila novo kuhinjo nekak želel pospravit stvari iz pomivalca - in valjda, vse je narobe zložil . Od takrat naprej počnem to jaz - on nadeva dostikrat v pomivalca, samo ven pa dajem jaz - pa vem, da točno ve, kje imam jaz kaj, ampak njemu se ne zdi nič drastičnega, če da zajemalko med pokrovalke, ali pa da pokrovalke k posodi. Jaz pač imam nek sistem Pa še nekaj - ne verjemi vsega, kar tukaj prebereš ali pa kar ti kolegica navrže, ali pa kar se navzven vidi. Nikoli ni tako rožnato. Zase in za svoje bližnje prijatelje lahko rečem, da se večinoma moškega spola ne ozira na to, da so recimo drobtine na mizi. Ker jim dol visi. Ko bo treba bo pobrisal tiste drobtine, al pa če rečem, ne bo pa to naredil zgolj samoinciativno. Recimo meni je dovolj, da mi znosita vso posodo, ki jo recimo uporabljamo pri kosilu do pomivalnega korita, potem pa jaz to endvatri zložim v pomivalca in dam prat. Ne bom pa stregla gospoda na tak način, da mu pripravim in pogrnem mizo, vse gor znosim, potem vse dol znosim - ker ni ravno v gostilni doma, ane.... tako je pri njegovi mami Pa tudi večinoma moških, ki jih poznam tudi kar ne skoči kot veverica, ko mu žena kaj reče - recimo, smeti je treba odnest, on pa v trenutku vse spusti in leti nest tiste smeti Ali pa čisti primer našega domačega moškega - en prag je bilo treba pritrdit med prehodom kuhinja - hodnik; no in mi smo imeli položen parket, vse pobravano, pohištvo namontirano, prag je še kar slonel (pa recimo, da sem 1x na dan rekla za tisti prag, pa ga je on videl 53x na dan pa tako naprej), pa smo tisti prag prekladali 3mesece sem in tja. No, dokler, da nisem vzela pormašine, potem je lahko bil pa v sekundi zraven in namestil tisti klinčev prag (cca 5min dela - 2 luknji, 2 vijaka, 2 zatiča, klik pa je prag gor). No, zdaj pravi naokoli, da boljše da on kar skoči in naredi, kot pa da jaz z pormašino laufam naokoli (tole kar skočit pomeni 3 mesece). Tako da ni mogoče vse tako črno, kot si misliš.... Drugače pa - kaj dela pri nas gospod mož: kosi travo, nosi mi zemljo, da lahko jaz sadim svoje rožice, če je treba kaj polopata, zdaj je mel delo z novimi tlakovci, pa hišo smo v celoti adaptirali, je blo kar dosti dela (res sva veliko delala sama, drugače finance ne bi znesle), pa zdaj nas čaka prenova stopnišča, pa nadstrešek za avto - to je vse njegovo delo, tu zraven jaz res ne prcam (ok, razen, da dam gor majico VSeved in ga grem prcat kak bo kaj ), odnese smeti (zdaj ko je mrzlo, pa ne gnjavim vsakič minija), skrbi za svojo delovno mizo, mi odnese cunje do pralnega stroja, spreobleče posteljo, mi da zavese gor pa dol, da jaz ne lazim po stolih, pa tako no, tu in tam kaj posesa
< Sporočilo je popravil Tutan -- 6.11.2012 12:41:32 >
|