Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Dela razliko med otroki II. del 17.10.2006 13:43:51
|
|
|
|
Zahi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Včeraj sem pisala, da moja tašča dela očitno razliko pri pozornosti. Mala polletnica je v središču, 2,5 letnik pa bolj na stranskem tiru . In sem ukrepala. Torej z besedo na dan. Njeno pojasnilo je bilo, da se mala tako zelo rada mojčka(crklja), da je bil fantič še v pižami(je ravno vstal od pop. spanja) in da se mora starejši itak privaditi, da ni vedno prvi . Seveda je bila užaljena, ampak ne dovolim, da to počne. Pa pika. Komentarje prosim. lp čemu taka drama.. važno je da se razlike ne dela pri starših.. znanci in ostali sorodniki bodo pa to vedno počeli.. tudi pri tebi so.. nekdo te je imel raje.. nekdo manj.. tako pač je.. noben ne bo prizadet zaradi tega.. važno je da imata mama in oče enak pogled na otroke.. da otroci tega ne začutiji pri starših.. pri drugih pa niti ni tako važno..
|
|
|
|
RE: Dela razliko med otroki II. del 17.10.2006 13:50:16
|
|
|
|
darja72
|
Imaš popolnoma prav. Vendar je pač meni kot mamici hudo pri srcu, ko to gledam . lp
|
|
|
|
RE: Dela razliko med otroki II. del 17.10.2006 13:51:52
|
|
|
|
baguSka
|
Vendar je pač meni kot mamici hudo pri srcu, ko to gledam verjame.. in ce ti je hudo, ker je njemu hudo, potem ga tisti trenutek zagrabi sama in ga zacni mojckat sama..
|
|
|
|
RE: Dela razliko med otroki II. del 17.10.2006 13:54:19
|
|
|
|
Zahi
|
IZVIRNO SPOROČILO: darja72 Imaš popolnoma prav. Vendar je pač meni kot mamici hudo pri srcu, ko to gledam . lp nikoli ne boš vedno zraven otroka.. naj se otroci na to navadijo.. da ne bodo kasneje prizadeti zaradi tega, ker bo nekdo raje ogovoril nekoga drugega.. to je tudi del odraščanja.. naj se to otroci naučijo.. ne bodo vedno v središču pozornosti...
|
|
|
|
RE: Dela razliko med otroki II. del 17.10.2006 15:09:45
|
|
|
|
lelaval
|
Pravilno, da si ji povedala. Boš videla, če se bo sedaj v bodoče obnašala do obeh enako (no čisto do ponatankosti enako pozornosti obema itak ne more nudit). Če bo zopet delala razliko, pa zopet z besedo na dan.
|
|
RE: Dela razliko med otroki II. del 17.10.2006 15:44:50
|
|
|
|
darja72
|
Hvala vsem. lp
|
|
|
|
RE: Dela razliko med otroki II. del 17.10.2006 21:33:50
|
|
|
|
puncica
|
Jaz bi še naprej vstrajala da razlik ne more delat pa če tud je tavečji v pižami in tamala se ful rada carta, mislim ta je pa tud dobra. Sicer pa je bilo pri nas podobno, ko sem bila jaz mala je babica imela brata ful raje kot mene, tud več stvari je dobil samo jaz sem bila tako bol necrtljive sorte in tud nisem ljudi tako okol prsta vrtela kot je to delal brat, je pač bolj priljubljen pri vseh. Pa čeprav je mami skoz govorila drugače, sama sem to opazila in zdaj ko sem stara okol 30 in babice ni več mi tudi mami to potrdi, da so bile vedno razlike. Zato ti kr postav taščo na realna tla da nima samo eno vnukico pa če se ji še tako obes.
|
|
RE: Dela razliko med otroki II. del 17.10.2006 21:50:11
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Seveda je bila užaljena, ampak ne dovolim, da to počne. Pa pika. Bolj kot razlikovanje s strani babice je škodljivo tvoje trmasto vztrajanje pri tem, da mora babica otroka obravnavati enakopravno. Ljudje smo različni, še sebe ne sprejemamo vsak dan enako, kaj šele druge ljudi, tudi otroke. Tudi lastne in tudi vnuke. Meni se zdi sprejemljivo, da dveh otrok nimam enako rada. Ne morem ju imeti, ker nisem stroj, ki bi vklopil program B, ki bi vsak odnos do vsakega otroka zavrtel v popolnoma enaki dinamiki. Poleg tega, da sem razumsko bitje, ki ve, da si vsak otrok zasluži vso mojo ljubezen, sem tudi čustveno bitje, ki reagira na energijo drugega, v tem primeru otroka. Moja energija je v interakciji z energijo drugega človeka, in s kolikor različnimi ljudmi se srečam, toliko različnih reakcij lahko pričakujem, vsaj malenkostno različnih. In konec koncev je najpomembnejša ljubezen starševska ljubezen. Ko boš prepričana, da otrokom daješ resnično sebe, te tudi takšna razlikovanja ne bodo zmotila.
|
|
|
|
RE: Dela razliko med otroki II. del 17.10.2006 23:18:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne vem no. Jaz bi mogla delat razliko med njima, saj je en star 2,5 let, druga pa 6 mesecev. Ne moreš se isto obnašat do njiju.
|
|
|
|
RE: Dela razliko med otroki II. del 18.10.2006 6:17:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Konkretno glede te teme, jaz se zaradi tašč in podobnih sploh ne bi preveč obremenjeval. Kar pa se tiče teme na splošno si ne upam nič trditi ker čakamo drugega, kako pa bo pa sam Bog ve. Nekje v logiki je jasno, da se med otroci ne bi smelo delati razlik, kako pa to zgleda ko pride malo nebogljeno bitjece medtem ko že imaš enega "razgrajač" na svet pa mi ni čisto jasno. Ampak prvi otrok je pač tvoj prvi. Ne vem, imam občutek, da e bo bolj navezal na atija, vsaj prvih par let
|
|
|
|
RE: Dela razliko med otroki II. del 18.10.2006 9:26:04
|
|
|
|
Zahi
|
IZVIRNO SPOROČILO: nivess Ne vem no. Jaz bi mogla delat razliko med njima, saj je en star 2,5 let, druga pa 6 mesecev. Ne moreš se isto obnašat do njiju. Zakaj razliko?? pač si okoli lastnih otrok naraven in sproščen.. če v enem momentu primeš enega.. še ne pomeni, da moraš v drugem prijeti drugega.. če pa ostali znani in sorodniki rajše primejo enega kot drugega.. je pa to njihov problem.. s tem še ni konec sveta..
|
|
|
|
RE: Dela razliko med otroki II. del 18.10.2006 13:57:27
|
|
|
|
darja72
|
Jaz pač ne prenesem, da dela razliko, ker so to počeli z mano in mojim dve leti starejšim bratom. In sem seveda pripravljena sprejeti vse posledite, beri zamero tašče. Moj mož je edinec in ona si je že v prvi moji nosečnosti želela punčko . Seveda je do konca upala, da so se zdravniki zmotili. Fantek je bil kljub vsemu naravnost oboževan in zato mi pač sedaj ne gre v račun, da se je to tako zelo spremenilo. Pa ne se bat, mali jo je spregledal v trenutku, tudi na počitnice k njej noče več. In da mera ni polna, punčka v njenem naročju vedno nabira solze. lp
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?