Anonimen -> RE: Dela razliko med otroki II. del (17.10.2006 21:50:11)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Seveda je bila užaljena, ampak ne dovolim, da to počne. Pa pika. Bolj kot razlikovanje s strani babice je škodljivo tvoje trmasto vztrajanje pri tem, da mora babica otroka obravnavati enakopravno. Ljudje smo različni, še sebe ne sprejemamo vsak dan enako, kaj šele druge ljudi, tudi otroke. Tudi lastne in tudi vnuke. Meni se zdi sprejemljivo, da dveh otrok nimam enako rada. Ne morem ju imeti, ker nisem stroj, ki bi vklopil program B, ki bi vsak odnos do vsakega otroka zavrtel v popolnoma enaki dinamiki. Poleg tega, da sem razumsko bitje, ki ve, da si vsak otrok zasluži vso mojo ljubezen, sem tudi čustveno bitje, ki reagira na energijo drugega, v tem primeru otroka. Moja energija je v interakciji z energijo drugega človeka, in s kolikor različnimi ljudmi se srečam, toliko različnih reakcij lahko pričakujem, vsaj malenkostno različnih. In konec koncev je najpomembnejša ljubezen starševska ljubezen. Ko boš prepričana, da otrokom daješ resnično sebe, te tudi takšna razlikovanja ne bodo zmotila.
|
|
|
|