|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dekoracija tort
24.1.2007 10:45:37   
pety78
V soboto pečem torto za nečaka, ki praznuje 1. rojstni dan, pa potrebujem ideje. Torta bo okrogla, ne vem pa, kako naj jo okrasim. Vse ideje dobrodošle, kakšne slikice pa še bolj. 

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dekoracija tort
24.1.2007 11:17:16   
Hope2
A si probala z iskalnikom, enkrat so že bile ene slikce otroških tort gor, ap niti ni tolk nazaj, vsaj zdi se miuser posted image .  Taka okrogla je lahko pikapolonica. sem videla tvojo barbi torto. narediš isto, smao okrasiš v pikapolonico, in ne vtakneš barbike not. al ap torta avto, ta slikca je tudi bila, glede da jo delaš nečaku

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 24.1.2007 11:18:38 >

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.1.2007 13:47:39   
sezam
Malo si tu oglej

http://www.rentacomm.si/default.asp?mID=menu_kremina&pID=ktalog_tort

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.1.2007 15:18:58   
Jessy
Jaz sem jih nekaj že naredila. Morda ti pride kaj v pomoč.

torte

< Sporočilo je popravil Jessy -- 24.1.2007 15:19:27 >

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.1.2007 15:50:01   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Jaz sem jih nekaj že naredila. Morda ti pride kaj v pomoč.

torte

ČESTITKE!!!!! Kapo dol! Res si profesionalka, madonca. A delaš v slaščičarni? user posted image
A vse rožice sama izdelaš? Iz česa pa so?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.1.2007 18:07:07   
sezam
user posted image user posted image  Jessy, ti si pa res profi. Najbolj so mi bili všeč ježki. A zaupaš, kako si jih delala.

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.1.2007 20:04:57   
Jessy
Hvala! user posted image  Ja, na nekatere sem tudi sama ponosna, sploh na ježke, ki sem jih naredila svoji hčerki, pa hkrati tudi nečaku, ki praznujeta skupaj, tako da je bilo teh ježkov kar 2x toliko, kot na sliki.

Nisem slaščičarka, so mi pa torte v izziv in jih rada pečem. Rožice sem izdelala sama, vendar le na tistih dveh tortah, ki sta v obliki knjige (za krst in birmo), prej rožic nisem izdelovala, ker jih nisem znala. Rožice so izdelane iz tichino mase, ki sem jo kupila v Šk. Loki pri g. Goljatu ( Goljat ), saj pri njem dobiš mase kolikor jo hočeš in ti je ni potrebno vzeti celega zabojčka, kot to lahko kupiš v Vrhniških pekarnah. Barvala sem jo z jedilnimi barvami, ki sem jih kupila v Sparu v tubicah.

Ježke sem izdelala po principu solzic. Spekla sem 3 ploščate biskvite, kot za rulado, nato pa izrezovala solzice in sicer vsako manjšo. Biskvit sem pekla iz 5 jajc, 5 žlic sladkorja in 5 žlic moke, s tem da sem ga obarvala še s kakavom, saj sem ta velikega ježa naredila čokoladnega. Vse, kar mi je ostalo okrog večjih solz, sem potem porabila za male ježke, ki sem jih delala enako, kot velikega, iz vedno manjših solz. Iz najmanjših koščkov, ki pa niso bili več za uporabo, pa sem naredila kokosove krgljice, ki pa so šle tudi za med.
Krema je pri meni vedno iz smetane (Hulala) in čokolade. V 1 l smetane sem dala približno 30 dag jedilne čokolade, vse skupaj dala na ogenj in mešala, dokler se čokolada ni stopila, nato pa sem čez noč dala v hladilnik. Naslednji dan sem zmes stepla v smetano, na koncu, ko je že trda smetana, pa prilila še cca 2 dcl hladnega mleka in narahlo vmešala v smetano (s kuhalnico, na roko), da krema dobi sočnost.
Ježke sem nato polila s stopljeno čokolado in oljem (razmerja se ne spomnim več, sem pa podatke pobirala po netu. Zdi se mi, da sem delala v razmerju 3:1, pa vem, da bi naslednjič dala manj olja, ker mi je bila premehka). Za bodice sem dala narezane mandeljne, ki sem jih prej olupila, nato malo popražila in iz 1 mandeljna narezala 8 bodičk. Porabila sem okrog 15 dag mandeljnov.
Za smrček sem dala eno Mozzartovo krogljico, lahko tudi Bacchi čokolatin, očesa sem naredila iz tichino mase, kar ni najbolje, saj se je masa v stiku s smetano začela topiti. Naslednjič bi pod tichino maso namazala z maslom toliko, da ne bi prišlo do smetane.
Za dekoracijo sem dala sveže borovnice, pa kandirane češnje.
Hruške in jabolka pa sem naredila iz tichino mase, nato pa s čopičem pobarvla s temi barvami iz tube.

Aja...biskvit sem pošteno namočila z mešanico vode, sladkorja in ruma. Vodo (cca 1l, lahko tudi kaj več) sem zavrela s cca 4 žlicami sladkorja. Ko se ohladi, prilijem še nekaj ruma za vonj in okus (cca 1-2 žlici).

Mislim, da nisem ničesar pozabila.
Idejo pa sem pobrala tu ideja

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.1.2007 19:25:25   
TaRe*
če hočeš lahko tudi v moj album pogledaš nekaj je takih otroških,drugače pa ti lahko dam tudi nasvet,če ti kje zašteka.

............ja,takle mamo..;)

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.1.2007 13:50:31   
AnBan
sicer je že mimo....ampak na razvaljan marcipan lahko narišeš karkoli ali pa pač delaš oblike iz marcipana....glej link, tu je samo nekaj idej.

http://www.moj-album.com/uredi/anban/627020/

[

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?