|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Darilna pogodba!!!!
18.11.2006 11:20:28   
Anonimen
Upam, da mi boste znale ve tukaj pomagati oz. svetovati.
Torej, stara mama je dala mojemu očetu v posest vse nepremičnine, ker jih je tudi obnovil in si sezidal svoje stanovanje. Stari oče je pokojni že 21 let. Takrat sta med seboj sklenila, da eden na drugega vse podedujeta. Vsi otroci so se takarat odpovedali vsemu. Tudi moj oče, ki živi še vedno tam. Pred nekaj leti je mama naredila notarski zapis s pogodbo o dosmrtnem preživljanju, po smrti bo vse od mojega očeta, v posesti ima že sedaj. To pogodbo so podpisali vsi dediči, nepreklicno se odpovedujejo vsemu, kar jim gre pri tej hiši. Mama je začela to izpodbijati, da razveljavi, čeprav že v pogodbi piše, kaj vse je naredil oče, celo papirji so, da je to dovolil tudi pokojni oče(overjeno na sodišču). Že takrat je mama dala USTNO v posest in last traktor , zdaj pa je ta traktor z darilno pogodbo podarila očetovi sestri. Oče je traktor vzdrževal vsa leta, vse priključke kupil on....
Ali se da to darilno pogodbo izpodbijati (v notarskem zapisu ni izrecno zapisano, da je predmet pogodbe tudi traktor), če imaš ti to stvar že v posesti in si jo vzdrževal? Seveda gre to itak po sodni poti. Vem, da velja tudi pogodba ustno izrečena, saj se tudi posli sklepajo tako ( transport ).
Vsi so med seboj skregani, notarskega zapisa se neda preklicati, zato se mama spušča v skrajnosti.
Kaj pravite na to? Se kakšna spozna na te zadeve? Po mojem bi mogla sestra očeta izplačati vzdrževanje in obnovo ali pa se to dokaže s pričami, da je bil traktor že PODARJEN  USTNO.
Pomagajte, je nujno....
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Darilna pogodba!!!!
18.11.2006 12:03:09   
smrka
Najbolje je da poklices v notarsko pisarno kjer so pogodbo podpisali in vprasas za mnenje. Darilno pogodbo lahko spremeni tisti ki podarja.... ti posljem na zs, ce hoces telfonsko od notarke kjer sem sama delala v LJ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Darilna pogodba!!!!
18.11.2006 15:02:05   
Maggie
Kakšna je rešitev vašega primera nisem sigurna, ampak nekako takole je:
Smisel pogodbe o dosmrtnem preživljanju je, da (kot piše v OZ-u):

"da mu zapušča vse premoženje ali del premoženja, ki obsega nepremičnine in premičnine, ki so namenjene za rabo in uživanje nepremičnin, s tem da je njihova izročitev odložena do izročiteljeve smrti." Zato mislim, da je možno tisto darilno pogodbo izpodbijati. Treba je sicer pogledati, kaj točno piše v tem notarskem zapisu glede premičnin, ampak sem skoraj prepričana, da ni potrebno, da bi bil traktor posebej omenjen, saj je to ena glavnih premičnin, ki služijo rabi nepremičnine, sploh ker gre verjetno za kmetijo. Tako da, če piše da se zapuščajo nepremičnine IN premičnine, je zmaga skoraj gotovo na vaši strani.

Predlagam obisk tega notarja, ki je delal not. zapi - morda bo to zastonj nasvet, sicer pa do odvetnika...

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Privatni vrtec!
ttamariskaa

Če vaš otrok ne bi bil sprejet v vrtec, bi ga raje vpisali v privatno varstvo ( več otrok različne starosti ) ki je ponavadi dražje, ali v privatni vrtec ( otroci v skupini s sovrtniki ), ki pa bi bil 30% dražji od vrtca?

otrok bi ostal doma ( babice, dedki ) (53%)

privat vartstvo (21%)

privatni vrtec (27%)

Število vseh glasov: 868

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!