ronja
|
Lani je bila tavelika v skupini, ki je bila zelo povezana tudi izven vrtca in smo se starši dobro razumeli tudi sicer in so vedno vse na veliko organizirali (jaz sem bila noseča, tako da nisem bila kaj prida uporabna). Zato so bila tudi darila kar velika, pa še piknik, pa seveda za novo leto itd... nanese, vsaj če imaš več otrok. Letos je v drugi skupini, kjer sta vzg. zelo proti velikim darilom in sta dobili res mali pozornosti (knjigi, ki nista dragi). Za tamalo še ne vem, še ni bilo zaključka. 5€ se mi zdi čisto ok, več pa že rahlo pretiravanje, 10€ se mi zdi pa res preveč. Ker se mi zdi, da s tako dragim darilom tiste najboljše vzgojiteljice kvečjemu spraviš v zadrego in jim ni fino. Pozornost se mi zdi pa lepa gesta. Če pa čisto iskreno pomislim nazaj, se mi zdi, da je bila vzg. najbolj vesela kartice, ki smo ji jo poslale iz morja, saj je rekla, da so se ji kar oči zarosile, ko jo je prebrala in da ji je še mož rekel: "no, vidiš, da se splača, da se trudiš" - torej se je morala o tem z njim pogovarjat (poslale smo jo seveda v vrtec) in torej ji je nekaj pomenilo... Pa ni bilo nič takega - dobesedno doma narejena kartica, ki jo je tamala delala uz malo pomoć mami... Pa recimo enkrat sem jim naredila bobenček za v skupino in je rekla, da ko bo šla v penzijo, ga bo vzela, če mi je ok (seveda mi je). Kaj pa vem - zadeva je iz dobesedno odpadnega materiala narejena, stane res praktično nič (barve in lepilo, pa košček blaga, to je to, itak porabiš malo, ostalo je zastonj)... Pa ji je vseeno nekaj pomenila... Včasih imam občutek, da gre tu za neko tekmovanje v izkazovanju hvaležnosti. Jasno, da smo jim hvaležni, ker lepo skrbijo za naše male, vendar se mi zdi, da lahko isto dosežeš tudi na kak precej cenejši način - pa še vzg. ne spravljaš v zadrego - poleg tega mogoče katera niti ni mahnjena na salone ipd... Vzg., ki je odhajala, pa je bila tudi zelo fajn, sem recimo sešila eno zelo izi torbo, ki jo je tamala porisala. NIč velikega, da bi ji moralo bit nerodno, pa osebno od otroka in uporabno. Ne rečem, da mora bit vedno nekaj takega, samo da bi včasih lahko vsaj malo kombinirali, ni treba, da je vedno vse tiptopi ali pa nič... Obstaja srednja pot. Sploh če vanjo vključiš otroke, na način, da stvar vseeno ni praholovec (dejansko obstajajo načini;), se mi zdi, da jim potem ne more nihče težit glede darila in tudi one imajo lep spomin. Bolj kot na 1 uro masaže in ogromen šopek, recimo... Samo jaz sem mal čudna;).