|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Današnji otroci ne znajo niti hoditi niti teči
2.10.2013 12:04:33   
petea
Ravnokar imajo Valu 202 v oddaji Kje pa vas čevelj žuli zanimivo temo: ''Današnji otroci ne znajo niti hoditi niti teči ''.

Zanimivo za poslušat ...

< Sporočilo je popravil petea -- 2.10.2013 12:05:01 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Današnji otroci ne znajo niti hoditi niti...
2.10.2013 12:21:58   
Felicita
na ta stil: http://www.zurnal24.si/manj-gibcni-bolj-zamasceni-clanek-207590 ?

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.10.2013 14:05:15   
petea
Ja.

Za tiste, ki jih zanima, pa niste poslušali, pripenjam povezavo.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.10.2013 14:09:40   
kajalin*
Sem polušala,ja.in so imeli kar prav, v naš klub pridejo otroci, k v 5 razredu ne znajo nardit prevala naprej.To je sposoben otrok pri 5 letih...Povedali so, da je premalo poudarka na razvijanje motorike v zgodnjih letih otroka.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.10.2013 17:40:11   
ZARA
Absolutno drži, ker jih starši zavirajo v motoriki. Ker, ali imajo same firme na sebi in se ne smejo umazati med igranjem in tekanjem ali pa so panični že ob prvem padcu in potem se to samo potencira. Hote ali nehote. Ko pridejo v šolo je pa sploh problem. Jst pravim skafander gor, pa bo!

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.10.2013 17:46:36   
LuLu
punce fante dohitevajo...jah, plesni in balet sta neumazana športa user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.10.2013 18:05:10   
nananaja
Ja no, če je pa bolj pomembno, da znajo čimprej pisat, brat in govorit angleško. Pa na youtube risanke naštimat in na tablci igrat igrice, da se ja čimbolj sami zamotijo...

Sicer dojenčkom se še nekak pusti prosto gibat v dokaj omejenem stanovanju, dokler se ne začnejo dvigovat na noge, potem je pa treba stalno stat zraven, da ne pade na hrbet, da se ne udari v glavo... če tega ne počneš, si hitro označen...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.10.2013 18:45:41   
nejcko
S tem, da niti telovadba v šoli ni več telovadba, miganje, laufanje, skakanje, razgibavanje, ampak morajo otroci poznati teorijo, pravila odbojke in ostala jajca ... celo NPZ pišejo iz telovadbe user posted image Če to v človeku dokončno ne ubije volje do telovadbe in gibanja, potem ne vem, če jo še kaj drugega lahko.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.10.2013 18:52:54   
malaMravljica
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

S tem, da niti telovadba v šoli ni več telovadba, miganje, laufanje, skakanje, razgibavanje, ampak morajo otroci poznati teorijo, pravila odbojke in ostala jajca ... celo NPZ pišejo iz telovadbe user posted image Če to v človeku dokončno ne ubije volje do telovadbe in gibanja, potem ne vem, če jo še kaj drugega lahko.

Aaaaa a res???? Al se hecas? Pa se nekaj, kaj tocno pa pomeni NPZ user posted image pri nas tega ni bilo se, jaz pa se nimam solarja doma in pac ne vem.

< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 2.10.2013 18:54:20 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.10.2013 18:56:49   
ZARA

Ja, no. To je tudi en velik bullšit.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.10.2013 18:58:06   
liliana
Manjka pač igranje partizanov in nemcev cele popoldneve......in pa vožnja z bicikli bo jarkih (no teh zdaj več ni, ker je kanalizacija).....plezanje po drevesih.......

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.10.2013 18:59:07   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

Aaaaa a res???? Al se hecas? Pa se nekaj, kaj tocno pa pomeni NPZ user posted image pri nas tega ni bilo se, jaz pa se nimam solarja doma in pac ne vem.

NPZ je nacionalno preverjanje znanja. Obvezno se piše v 9. r, od letos pa tudi v 6. r (prej je bilo prostovoljno).

V 9. r. pišejo test iz matematike, slovenščine in tujega jezika + en izbirrni predmet, ki ga določi ministrstvo različno od šole do šole. Pridejo pa v poštev vsi predmeti, vključno z gospodinjstvom, glasbo, telovadbo, likovni ... skratka vsi predmeti, odvisno pa je, na katerega naleti določena generacija. Šola je že v začetku šol. leta obveščena, katera dva predmeta prideta v poštev kot "izbirna", tako da imajo učenci in učitelji čas se pripraviti (NPZ se piše maja).

In ja, telovadba je že bila nacionalno preverjana.

Neposredna povezava do sporočila: 12
2.10.2013 19:02:48   
nejcko
Evo, tukaj imaš nekaj vprašanj NPZ-ja iz športne vzgoje:

Primeri nalog na zunanjem preverjanju in
ocenjevanju znanja iz ŠVZ ob koncu
devetletke - test 1
Pozorno preberi vprašanja in odgovori tako, kot naj
bolje znaš.

1.
Pri kateri od naštetih športnih panog pridobiva org
anizem energijo anaerobno, to je
brez vpliva kisika?
Plavanje prosto 1500 metrov.
Tek na 60 metrov.
Tek na 5000 metrov.
Smučarski tek na 10 km.

2.
Kaj pomeni izraz "fair play"?
Zmago za vsako ceno.
Podcenjevanje nasprotnika.
Pošteno igro, športno obnašanje.
Znamko športnega oblačila.

3.
S katerim merskim postopkom za merjenje gibalnih sp
osobnosti bi preveril raven
gibljivosti v kolčnem sklep?
Premagovanje ovir nazaj.
Dviganje trupa.
Predklon na klopci.
Skok v daljino z mesta.

4.
Kako imenujemo položaj rok na sliki?

To je pa link do celega testa (enega od možnih, seveda)

http://www.osziri.si/ucenci/sportna/PRIMERI%20TESTOV%20ZA%20NPZ/test%201.pdf

Genialno, ni kaj user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.10.2013 19:10:56   
LuLu

Vse osnovne šole sumim, da dobivajo provizijo pri vsakem novem otroku, ki se iz njihove šole včlani v privat športno društvo.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.10.2013 19:13:05   
hedviga

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Manjka pač igranje partizanov in nemcev cele popoldneve......in pa vožnja z bicikli bo jarkih (no teh zdaj več ni, ker je kanalizacija).....plezanje po drevesih.......

Točno tako!!!!! In še en !

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.10.2013 19:14:18   
malaMravljica
O ne, a to je telovadba v OŠ user posted image user posted image user posted image hudo. Pa kaj potem zgleda telovadba tako, da ko imajo teorijo sedijo tam v telovadnici in poslusajo in pisejo teorijo v zvezek. No ja, neki je ze, vsaj prste razmigajo, ko pisejo. user posted image user posted image

Res nisem vedla, da so telovadbo sploh kaj spreminjal in mi je to cisto novo sedaj.

< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 2.10.2013 19:16:34 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.10.2013 19:46:46   
m_o_i

IZVIRNO SPOROČILO: kajalin*

Sem polušala,ja.in so imeli kar prav, v naš klub pridejo otroci, k v 5 razredu ne znajo nardit prevala naprej.To je sposoben otrok pri 5 letih...Povedali so, da je premalo poudarka na razvijanje motorike v zgodnjih letih otroka.

heh, midva hodiva na delovne terapije zaradi grobe in fine motorike. mulc pa ze od poletja dela prevale naprej in nazajuser posted image . no, pri tistemu nazaj mu se malo pomagamouser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.10.2013 19:48:34   
petea
Res nisem vedla, da so telovadbo sploh kaj spreminjal in mi je to cisto novo sedaj.

Hja, telovadba se dandanes tudi številčno ocenjuje.
Enako kot glasba, likovna, tehnika.
Ni več MU-jev, U-jev, ZU-jev ...

user posted image

< Sporočilo je popravil petea -- 2.10.2013 19:52:24 >

Neposredna povezava do sporočila: 18
2.10.2013 22:09:27   
mika

O ne, a to je telovadba v OŠ user posted image user posted image user posted image hudo. Pa kaj potem zgleda telovadba tako, da ko imajo teorijo sedijo tam v telovadnici in poslusajo in pisejo teorijo v zvezek. No ja, neki je ze, vsaj prste razmigajo, ko pisejo. user posted image user posted image

mala mravljica, ni več ne telovadbe, ne športne vzgoje, ampak je po novem šport...baje so takšne spremembe za izdelavo dnevnikov itd.. letos stale državo pol milijona. Drugače pa teorije nimajo, jo spoznavajo sproti, skozi praktični del. Kot je nejcko napisala, se imajo čas pripravit skozi celo leto. Moj pravi, da je NPZ iz športa nesmisel, ker se izvaja v 95% praktični del skozi celo šolanje, NPZ pa je 100% teorija.

Neposredna povezava do sporočila: 19
2.10.2013 22:45:59   
malaMravljica

IZVIRNO SPOROČILO: mika

po novem šport..

kaj naj recem, po novem je slovenska sola res "in" .

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.10.2013 15:35:26   
HuAnita
Imam doma šp. pedgoga in lahko rečem, da je večina stvari res, kar je bio slišano v tej oddaji. Moj partner vedno pravi, da je vsako leto huje - otroci niti ne znajo več SONOŽNO poskakovati, gibati se nazaj, vedno večji motorični robotki so - na splošno, so seveda izjeme.
Jaz se pa čisto osebno strinjam, da je treba poznati teorijo športa, kako telo deluje, kako porablja 'kalorije', ker ljudje na splošno nimajo veliko pojma, kaj je funkcijakakega sklepa, mišice.... Morda ne tako orto, ampak dobre temelje pa...
Pa da ne bo kriva vsega šola, mamice, se vprašajte - kolikorat ste pustile dete, da pade na ritko in se samo pobere, plazi po (umazanih?) tleh, pleza, preprijema, poskuša zlomiti palico... Vse to so odlične priložnosti za razvoj kooridnacije, motorike, pa to večina zatre, ker se sonček ne sme umazat, boh ne dej prijemat kaj naravnega---- Tako da nekako vsi smo malo 'krivi', se mi zdi.... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
4.10.2013 20:16:22   
Taddy78

IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita

Imam doma šp. pedgoga in lahko rečem, da je večina stvari res, kar je bio slišano v tej oddaji. Moj partner vedno pravi, da je vsako leto huje - otroci niti ne znajo več SONOŽNO poskakovati, gibati se nazaj, vedno večji motorični robotki so - na splošno, so seveda izjeme.
Jaz se pa čisto osebno strinjam, da je treba poznati teorijo športa, kako telo deluje, kako porablja 'kalorije', ker ljudje na splošno nimajo veliko pojma, kaj je funkcijakakega sklepa, mišice.... Morda ne tako orto, ampak dobre temelje pa...
Pa da ne bo kriva vsega šola, mamice, se vprašajte - kolikorat ste pustile dete, da pade na ritko in se samo pobere, plazi po (umazanih?) tleh, pleza, preprijema, poskuša zlomiti palico... Vse to so odlične priložnosti za razvoj kooridnacije, motorike, pa to večina zatre, ker se sonček ne sme umazat, boh ne dej prijemat kaj naravnega---- Tako da nekako vsi smo malo 'krivi', se mi zdi.... user posted image

Bo kar res ja. Ampak pomoje ne more biti šola krivec za to...starši imajo vse premalo časa, da bi nadzirali otroke in ti seveda počnejo, to kar jim je najljubše...tablica, računalnik, telefon.
Potem so tudi takšni, ki otroke vpišejo otroka k športu, ki za njih ni primeren (recimo debelo punčko k baletu)...seveda otroku ob tem, ker tega ne zmore obupa. Smešno mi je tudi bilo, ko sem sina vozila h gimnastiki in otroci končajo, pride ven ena dokaj obilna punčka, stara tam ene 5.let in jo babica čaka zunaj z ogrooomnim čokoladnim muffinom.

Enostavno so "naši časi" ravbarjev in žandarjev ter igranja na dvoriščih od konca pouka do večera, izginili...

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.10.2013 22:38:54   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Enostavno so "naši časi" ravbarjev in žandarjev ter igranja na dvoriščih od konca pouka do večera, izginili...

A so res? Meni se ne zdi. Mi smo vsako popoldne zunaj (pa živimo v LJ), na igrišču, številni drugi otroci prav tako, podijo se okrog, plezajo, skačejo, delajo prevale po pesku in kolesa na travi ... In ja, otroci so tudi danes tako kot pred 30 leti strgani in umazani in padajo in jokajo, vsaj pri nas je tako :) 90% mam je normalnih in iz umazanih hlač ne dela problema. Meni se zdi to cviljenje o računalnikih in mobičih in "zafuranih" mladcih pač tipično cviljenje starejše generacije, ki se pritožuje nad mlajšo ... It has happened before and it will happen again.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.10.2013 14:33:30   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Bo kar res ja. Ampak pomoje ne more biti šola krivec za to...starši imajo vse premalo časa, da bi nadzirali otroke in ti seveda počnejo, to kar jim je najljubše...tablica, računalnik, telefon.
Potem so tudi takšni, ki otroke vpišejo otroka k športu, ki za njih ni primeren (recimo debelo punčko k baletu)...seveda otroku ob tem, ker tega ne zmore obupa. Smešno mi je tudi bilo, ko sem sina vozila h gimnastiki in otroci končajo, pride ven ena dokaj obilna punčka, stara tam ene 5.let in jo babica čaka zunaj z ogrooomnim čokoladnim muffinom.

Jaz sem svojčas prijateljevale z enim kolesarjem......po vsakem treningu ali tekmi se je tako nažrl sladoleda ali drugih sladkarij, da bi mene razneslo, če bi samo četrt toliko zaužila kot on....

Drugače pa so meni ti institucionalizirani treningi gimnastike, baleta, smučanja, drsanja, plavanja itd. pri predšolskih otrcih kar nekaj (tudi pri otrocih v prvih dveh, treh letih OŠ).......namenjeni bolj služenju izjalcem te "vadbe" in duvanju staršev, da pa njihova hči hodi na balet, sin pa na neko borilno veščino, kot pa čemurkoli drugemu......boljše za miganje malega otroka je po mojem mnenju vseeno spontano tekanje po dvorišču, igranje s prijatelji, brati, sestrami, plezanje, divjanje, tudi kakšen ravs je verjetno poleg padcev, dobrodošel za motorični razvoj otroka.......in pa hoja peš z otrokom.....to deci verjetno najbolj manjka......

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.10.2013 14:36:09   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

Meni se zdi to cviljenje o računalnikih in mobičih in "zafuranih" mladcih pač tipično cviljenje starejše generacije, ki se pritožuje nad mlajšo ... It has happened before and it will happen again.

Meni tudi......obenem pa starši sami preživimo večino dneva na mobičih, računalnikih, pametnih telofonih, tablicah.......user posted image

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?