Taddy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita Imam doma šp. pedgoga in lahko rečem, da je večina stvari res, kar je bio slišano v tej oddaji. Moj partner vedno pravi, da je vsako leto huje - otroci niti ne znajo več SONOŽNO poskakovati, gibati se nazaj, vedno večji motorični robotki so - na splošno, so seveda izjeme. Jaz se pa čisto osebno strinjam, da je treba poznati teorijo športa, kako telo deluje, kako porablja 'kalorije', ker ljudje na splošno nimajo veliko pojma, kaj je funkcijakakega sklepa, mišice.... Morda ne tako orto, ampak dobre temelje pa... Pa da ne bo kriva vsega šola, mamice, se vprašajte - kolikorat ste pustile dete, da pade na ritko in se samo pobere, plazi po (umazanih?) tleh, pleza, preprijema, poskuša zlomiti palico... Vse to so odlične priložnosti za razvoj kooridnacije, motorike, pa to večina zatre, ker se sonček ne sme umazat, boh ne dej prijemat kaj naravnega---- Tako da nekako vsi smo malo 'krivi', se mi zdi.... Bo kar res ja. Ampak pomoje ne more biti šola krivec za to...starši imajo vse premalo časa, da bi nadzirali otroke in ti seveda počnejo, to kar jim je najljubše...tablica, računalnik, telefon. Potem so tudi takšni, ki otroke vpišejo otroka k športu, ki za njih ni primeren (recimo debelo punčko k baletu)...seveda otroku ob tem, ker tega ne zmore obupa. Smešno mi je tudi bilo, ko sem sina vozila h gimnastiki in otroci končajo, pride ven ena dokaj obilna punčka, stara tam ene 5.let in jo babica čaka zunaj z ogrooomnim čokoladnim muffinom. Enostavno so "naši časi" ravbarjev in žandarjev ter igranja na dvoriščih od konca pouka do večera, izginili...
|