zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A IZVIRNO SPOROČILO: zvesta jaz bom pa kuhala ekvadorsko krompirjevo juho z avokadom in pa maroško zelenjavo s kus-kusom... Mmmmmm... Se že veselim! dej, prosim, razsvetli me s kakim receptom Sliši se ful fino, pa da vidimo, kaj je to za eno čudo... Krompirjeva ekvadorska juha Krompir damo kuhat v majhnih koščkih, da je čimprej kuhan. Dodamo kocko (ali dve – odvisno od količine), najbolje oljčno z zelišči. Dodam lovorjev list. Ko je krompir kuhan, ga pretlačim tako, da ostanejo še koščki. Še solim, če je potrebno. Nato dodam: koper, žafraniko in čisto malo mletega česna. Pustim še kakšno minuto in potem odstavim. Sesekljam peteršilj, narežem avokado. Potem pa porcioniram tako, da v krožnik dam žličko kisle smetane, malo petršilja, nakoščkan krompir in čez prelijem juho. Če ima kdo rad, fino paše sveže nariban grana padano sir zraven oz. noter. Zelenjava po maroško Čebulo narežemo. Narežemo tudi paradižnik, paprike in buške. Po okusu lahko tudi kaj drugega, npr. jajčevce. Pomembno pa je, da je takšna zelenjava, ki da veliko tekočine. Lahko tudi prepražite koščke piščančjega ali puranovega mesa in kasneje dodate zelenjavi. Torej, zelenjavo narežemo in dušimo toliko časa, da ostane še »al dente«. Solimo – najbolje navadna sol – zeliščna ni dobra v tem primeru. Dodamo naslednje: baziliko, timijan, poper, pekočo papriko, malo origana in curry. Jaz sem dodala maroškega, vendar je možen tudi kakšen drug. Dodam ga pa okusu – ponavadi malo več. Ko je vse končano, dodam še sezam in arašide.Po želji lahko vsak potrese še s parmezanom, če mu paše.
< Sporočilo je popravil zvesta -- 26.8.2008 18:06:11 >
|