|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dajanje ventoilina v vrtcu
28.1.2009 21:19:29   
picola1
Izgleda, da bo imela moja hčerka astmo...ali pa jo že ima, sej ne vemo...V glavnem Ventolin ji pomaga...
Danes sem našo vzgojiteljico vprašala, če imajo navado oni tut dajat ventolin pa je rekla, da ne. Hčerki se poslabša dihanje samo takrat, ko je prehlajena (drugih stvari zaenkrat nismo ugotovili, smo pa res šele na začetku), nima niti vročine, nič. Danes se je v vrtcu zbudila, ker je kašljala, sicer je potem bilo malo bolje, tako da je zdržala do našega prihoda. Mi je pa brezveze to, da bi bila zaradi tega doma, če pa bi ji lahko vgojiteljice dale tista dva vpiha in je potem bolje. Ker nima ne vročine ne ničesar, samo kašlja in težje diha. Tut na neki strani o astmi sem našla nasvet, naj se vzgojiteljice in učiteljice nauči dajat pumpico in jih nasploh poučit o astmi (če ne vejo), da lahko ukrepajo ob poslabšanju. In da naj pumpico pustimo v vrtcu...
Zdej me pa zanima (sprašujem vzgojiteljice in mamice astmatikov): Ali imajo v vašem vrtcu navado dajat pumpice ali ne? A je to vse odvisno od dogovora ali kako?
Da me ne bo katera narobe razumela...ne silim na vsak način otroka v vrtec, samo delam 70 km stran od vrtca in ne morem se kar na vrat na nos pripeljat zdej vsakič po hčerko, ko bo začela mal težje dihat pa kašljat...če bi se pa problem dal rešit bolj enostavno...Sej razumem tut vzgojiteljice, da se bojijo prevzet odgovornost dajanja zdravil...samo...Ne vem, no...mal sem zmedena, na začetku vsega sem še, nimam pojma, kako kaj poteka, o astmi se še poučujem, vse mi je novo...

Za vsak odgovor, mnenje ali nasvet vam bom ful hvaležna.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dajanje ventoilina v vrtcu
28.1.2009 22:01:38   
nynna
Pri nas načeloma zdravil ne dajemo, vendar mislim da bi to lahko bila stvar dogovora. Najbrž to ne bi bilo potrebno vsak dan in predvidevam da bi bila če bi se stanje poslabšalo potem punčka doma. Mislim da glede na to da gre v glavnem bolj za preventivo in izjemne primere da bi se lahko dogovorila z vzgojiteljico.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.1.2009 6:56:55   
muha1
Kaj pa če si priskrbiš zdrav. potrdilo, da ob poslabšanju dihanja lahko dajo? Kaj pa tisti, ki so epileptiki ali asmatiki, ne bodo jih pustile, da se dušijo! Jaz mislim, da morajo nuditi prvo pomoč. Mi v šoli imamo za posameznike določeno zdravilo. In to je tudi pumpica za asmatika (na podlagi zdra. potrdila)

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.1.2009 8:30:50   
Lunca1
V vrtcih načeloma ne dajejo zdravil, čeprav pri Vntolinu pa se mi zdi pametno, da bi vzgojiteljice znale rokovat z njim, saj lahko otrok na hitro dobi napad in bi mu to res lahko pomagalo.

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.1.2009 9:38:53   
mala maja
Ko je moj mali zbolel za astmo, sem v vrtcu na eni strani naletela na gluha ušesa na drugi pa da to ni nič takega in to v istem vrtcu da en bo pomote.user posted image
Vzgojiteljica od ta srednjega(bila je tudi pomočnica ravnateljice) je rekla da ni to nič takega, da ima sama v skupini tudi fantka za astmo, pa da mu dajo ventolin in tudi fleksotid če je potrebno.
Vzgojiteljaca ta malega pa nikakor ni hotela slišati o kakršni koli astmi. Tako je mali sedaj že 2 leto doma.user posted image

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.1.2009 9:54:26   
Najaa
Pri nas je tako, da je treba imet zdr. potrdilo, potem pa dajo.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.1.2009 15:26:27   
Anonimen
Moj sine ima astmo. V vrtcu je bila vedno pumpica in ena doza za vsak slucaj, ker to res ni bolezen, da bi moral biti otrok doma...nikdar ni bilo nobenih problemov, je pa res da smo imeli navodila za uporabo in potrdilo pulmologinje.

(odgovor članu picola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
1.2.2009 14:23:24   
ronja
pikola, sama imam že od otroštva astmo in najboljše je, če naučiš tamalo, da si zna sama dat zdravilo in da prepozna, kdaj ga rabi. Ne vem, koliko je stara, ampak nekje pri 4ih letih bi po moje že lahko otrok to naredil. Seveda pa naj imajo Ventolin spravljene vzgojiteljice.

PS: pa še to: reci, da bi probala mala še kako drugo zdravilo, berodual je ravno tako dober (učinkovit), pa nima toliko stranskih učinkov (sploh na srce). Nič ne propagiram, samo ti povem v razmislek, ker je Ventolin za nosečke recimo bolj ali manj prepovedan oz. zelo nezaželen, berudual pa lahko jemljejo. Tak da je verjetno tudi za otroke boljši.

Je pa po moje vse odvisno od dogovora: ene bojo tudi v najbolj nazadnjaškem vrtcu pripravljene prevzet odgovornost in dale zdravilo, če vejo, da pomaga, druge pa tudi, če jim bo zakon veleval, ne bodo hotele met nič s tem.

če rabiš kak nasvet o astmi, pa povej, jaz sem svojo kar dobro ukrotilauser posted image . pa ni to tak bavbav, čeprav ni luštno in je lahko življenjsko nevarno, se da s tem čisto normalno živet (jaz sem prelaufala cel tavelik maraton - in to brez zdravil - sem mela pa seveda ves čas ventolin v rokah). Da te malo potolažim.user posted image

je pa pri astmi res tako, da ne moreš bit ves čas doma, kadar je možnost, da bi dobil napad - ker možnost je vedno. Jaz sem recimo alergična in če mi pride nekdo mimo v majci, v kateri je božal mačka (česar seveda ne morem vedet), bom mela napad. Če bo nekdo pustil vrata odprta in kadil zunaj, bom jaz mela not napad. J* ga, vsak ma svoje sranje. Ne bom pa zato ves čas doma čepela,pa preverjala vsega mogočega. Se naučiš živet s tem in prav bi bilo, da bi vzgojitelji in učitejli in starši to podpirali, ne pa da te obravnavajo ali kot da ti nič ni, potem pa ko dobiš napad, ti pa nič več ne pustijo delat (to se je meni dogajalo CELO OŠ, z VSEMI učitelji telovadbe...) Bolj kot sem jim dopovedovala, da lahko telovadim, ampak v določenih mejah, da mi določene vaje pač delajo štalo, manj so mi verjeli. Ker se mi nikoli ni dalo prerekat z njimi, sem naredila, kar so hoteli, dobila grozen napad in potem me noben ni več nič silil -ampak na žalost mi potem niso pustili delat niti tistega, kar sem lahko počela, ker so se valjda vsi ustrašili - ker so pač odgovorni za otroka... Skratka, srčno upam, da so se časi in ljudje spremenili...

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.2.2009 14:30:33   
hokejistka
vzg. v vrtcu so dožne otroku dati zdravilo, ki ga potrebuje zaradi kroničnih bolezni, seveda ob predhodnem zdravniškem potrdilu, ki se ga dostavi vzg v skupini in vodij zdravstveno higienskega režima. To je njihova dožnost! Če o ravnanju z zdravilom niso poučene, se jih seveda izobrazi.

lp

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.2.2009 15:50:50   
Pi-kica 1
IZVIRNO SPOROČILO: hokejistka

vzg. v vrtcu so dožne otroku dati zdravilo, ki ga potrebuje zaradi kroničnih bolezni, seveda ob predhodnem zdravniškem potrdilu, ki se ga dostavi vzg v skupini in vodij zdravstveno higienskega režima. To je njihova dožnost! Če o ravnanju z zdravilom niso poučene, se jih seveda izobrazi.

lp

Tako je.

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?